Tort cu ananas si piscoturi
PrinteazaTort cu ananas si piscoturi din: zahar, lapte, compot de ananas, stafide, piscoturi, frisca.
- 250 g zahăr
- 1 l lapte
- 1 compot de ananas tăiat cubuleţe
- 1 ceaşcă de stafide
- 1 pachet de pişcoturi
- 1 kg frişcă
Mod de preparare:
Amesteci bine gălbenuşurile cu 2 pahare cu lapte şi cu 250 g zahăr. Fierbi amestecul în bain mărie până începe să se îngroaşe.
Adaugi gelatina, dizolvată separat, în restul de lapte şi laşi pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă ca o smântână, lei amestecul de pe foc şi adaugi albuşurile bătute spumă.
Laşi compoziţia la răcit, apoi adaugi frişca bătută bine (nu uita să opreşti din frişcă şi pentru ornat).
Tapetezi o tavă rotundă mai înaltă (de tort) cu o folie de aluminiu sau cu hârtie de copt şi aşezi pe pereţii ei pişcoturile, în poziţie verticală.
Torni compoziţia în tavă, alternând straturi de cremă cu straturi formate din bucăţi de ananas şi stafide. Deasupra compoziţiei aşezi pişcoturile orizontal, care vor forma baza blatului.
Laşi tortul la frigider timp de 10-12 ore şi apoi îl răstorni pe up platou. Inlături folia da aluminiu şi îi ornezi cu frişca oprită.
Tort cu ananas si piscoturi
Pofta buna!