Tort cu banane si dulceata de portocale
PrinteazaTort cu banane cu dulceata de portocale din: iaurt, frisca, gelatina, zahar tos, zahar vanilinat, banane, lamaie, albusuri, scortisoara, menta, ananas, sos de ciocolata, dulceata de portocale.
- 500 ml iaurt
- 500 ml frisca
- 25 g gelatina alimentara
- 300 g zahar tos
- zahar vanilinat
- 4 banane
- o lamaie
- doua albusuri
- scortisoara
- menta tocata
- doua felii de ananas din conserva
- sos de ciocolata
- dulceata de portocale
Mod de preparare:
Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă rece, apoi se dizolvă la bain-marie. Zahărul tos se amestecă bine cu iaurtul, un sfert de linguriţă cu scorţişoară şi două pliculeţe de zahăr vanilinat până se topesc. Se adaugă o lingură cu mentă tocată, frişca mixată separat, gelatina topită răcită şi albuşurile mixate spumă.
Se mixează două minute, se presară ananasul tocat mărunt, trei banane tăiate cubuleţe sau pasate şi stropite cu suc de lămâie ca să nu se înnegrească. Se amestecă totul cu o lingură, se toarnă într-o formă rotundă tapetată cu folie alimentară şi se nivelează.
Se acoperă cu folie, se introduce la rece şi se lasă la răcit minimum trei ore. Se scoate din folie, se aşază un platou deasupra şi se întoarce forma cu gura în jos. Se îndepărtează folia de pe tort, se decorează cu restul de banane taiate rondele si stropite cu suc de lamaie.
Se serveste rece, stropit cu sos de ciocolata sau dulceata de portocale.
Tort cu banane cu dulceata de portocale
Pofta buna!