Tort cu crema de ness si menta
PrinteazaTort cu crema de ness si menta din: oua, zahar, faina, cacao, sare, fulgi de cocos, ness, mascarpone, esenta de rom, esenta de menta, ciocolata, frisca.
Pentru blatul de cacao:
- 6 ouă
- 7 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri cacao
- un praf de sare
Pentru blatul de cocos:
- 5 albuşuri
- un praf de sare
- 7 linguri zahăr
- 100 g fulgi de cocos
- 2 linguri făină
Pentru cremă:
- 5 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 2 linguri ness
- 80 ml apă
- 500 g mascarpone
Pentru siropul pentru blatul de cacao:
- 400 ml apă
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură esenţă de rom
Pentru siropul pentru blatul de cocos:
- 200 ml apă
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriţă esenţă de mentă
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată de mentă
- 100 g frişcă
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul de cacao aşa: separi cele 6 ouă, baţi bine albuşurile cu un praf de sare, până obţii o spumă tare, adaugi zahărul, apoi, când acesta e topit, pui gălbenuşurile şi amesteci uşor.
Adaugi apoi făina, în care ai pus cacaua şi amesteci prin răsturnare, folosind o lingură sau o spatulă. Răstorni compoziţia într-o formă rotundă de 26-28 cm, în care ai pus hârtie de copt.
Coci la foc mediu, până când blatul se rumeneşte uşor, timp de 30-35 de minute.
Pregăteşti blatul de cocos aşa: separi cele 5 albuşuri, pui un praf de sare şi le baţi bine, adaugi zaharul, baţi iar, apoi pui cocosul amestecat cu făină şi amesteci uşor cu o lopăţică.
Torni compoziţia într-o tavă, la fel ca aceea pentru primul blat. Dai la cuptor pentru 30-35 de minute, să se rumenească uşor.
Pregăteşti crema aşa: gălbenuşurile rămase de la blatul cu cocos le mixezi cu un praf de sare şi de zahăr. Dizolvi nesul în apa fierbinte şi adaugi încet peste gălbenuşurile frecate spumă.
Pui vasul pe baie de aburi şi amesteci încontinuu, până obţii o cremă.
Pofta buna!