Tort cu iaurt si piscoturi

Printeaza

Tort cu iaurt si piscoturi din: iaurt, gelatina, frisca, miere, fructe, piscoturi, zeama de compot.

Ingrediente:

  • 1 kg iaurt gras
  • 2 plicuri gelatină granule
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 3 linguri miere
  • 400 g fructe
  • 400 g pişcoturi
  • zeamă de compot sau sirop fiert cu coajă de portocale

 

Mod de preparare:

Treci pişcoturile prin zeama compotului de fructe şi le aşezi într-o formă pentru tort, cu pereţi detaşabili.

Hidratezi gelatina în 100 ml apă rece, iar după 15 minute, o topeşti la bain-marie.

Mixezi iaurtul cu smântână şi mierea, adaugi gelatina călduţă, în fir subţire, în timp ce amesteci.

Incorporezi fructele tăiate cubuleţe, apoi torni compoziţia în formă. După ce se încheagă 24 ore în frigider, ornezi cu fructele.

Nu folosi kiwi sau mango în amestecul de fructe, întrucât crema nu se mai întăreşte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.