Tort cu smochine, goji si caju
PrinteazaTort cu smochine, goji si caju din: nuci, curmale fără sâmburi, cacao alcalizată, mochine proaspete, fructe goji, caju, unt de cacao, sirop de agave, nucă de cocos.
Ingrediente pentru blat:
- 100 g nuci
- 100 g curmale fără sâmburi
- 1 lingură cacao alcalizată
Ingrediente pentru crema de smochine şi goji:
- 500 g smochine proaspete
- 50 g fructe goji
- 100 g caju
- 3 linguri unt de cacao
- 3 linguri sirop de agave
- 1 lingură nucă de cocos
Ingrediente pentru decor:
- smochine
- fructe goji
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi-în robotul de bucătărie nyci- le şi curmalele, iar la sfârşit adaugi praful de cacao alcalizată.
Intinzi amestecul într-o tavă de tort, cu pereţi detaşabili, pe care ai tapetat-o cu folie de plastic şi îl păstrezi în frigider până pregăteşti crema.
Pentru cremă, mixezi în robotul de bucătărie smochinele spălate, fructele goji, caju şi nuca de cocos.
Când acestea s-au mărunţit, adaugi siropul de agave şi untul de cacao şi continui să le amesteci în robotul de bucătărie.
Pui crema de smochine peste blatul din tavă şi dai tortul la rece pentru 3-4 ore.
După ce îl scoţi din tavă, îl decorezi ,cu smochine proaspete şi cu fructe goji.
Tort cu smochine, goji si caju
Pofta buna!
Interesant tortul cu smochine