Tort cu spuma de capsuni si frisca

Printeaza

Tort cu spuma de capsuni si frisca din: oua, zahar, faina, ulei, capsuni, frisca, zahar pudra vanilat, capsuni.

Ingrediente pentru blat: Tort_cu_spuma_de_capsuni_si_frisca

  • 5 ouă
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 cană cu făină
  • 5 linguri ulei

Ingrediente pentru spuma de căpşuni:

  • 1 kg căpşuni
  • 500 g frişcă
  • 3 linguri zahăr pudră vanilat
  • căpşuni pentru ornat

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul, separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă cu zahărul, folosind mixerul. Adaugi gălbenuşurile peste albuşuri şi cele 5 linguri cu ulei, mixând la cea mai mică viteză, apoi încorporezi făina, amestecând uşor.

Compoziţia de blat o torni într-o formă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Pui tava în cuptorul bine încins, pentru 35-40 de minute. Laşi blatul să se răcească în cuptor.

Pregăteşti spuma de căpşuni, speli căpşunile foarte bine, le scoţi codiţele şi le pui în blender la pasat. Adaugi zahărul pudră peste piureul de căpşuni, apoi amesteci cu frişca. Tai blatul de tort în două părţi egale, pui spuma pe prima foaie, presari jumătăţi de căpşuni, apoi aşezi a doua foaie.

Blatul nu trebuie însiropat, deoarece trage suficientă umezeală din spuma de căpşuni.

Tort cu spuma de capsuni si frisca

Tort_cu_spuma_de_capsuni_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.