Tort Opera: Armonie între Cafea și Ciocolată din: oua, faina de migdale, zahar pudra, albusuri, esenta de cafea, ciocolata, esenta de cafea, smantana, smantana. Tortul Opera este o veritabilă capodoperă a patiseriei franceze, cunoscută în întreaga lume pentru straturile sale sofisticate și armonia perfectă între cafea și ciocolată. Acest desert elegant combină texturi rafinate și […]
Tort de biscuiti cu crema de vin
PrinteazaTort de biscuiti cu crema de vin din: biscuiti, lapte, zahar, faina, oua, vin, gem, frisca, visine.
Ingrediente:
- 500 g biscuiţi tip petit beurre
- 1 I lapte
- 8 linguri zahăr
- 2 linguri făină sau amidon
- 4 gălbenuşuri
- 1/2 pahar vin alb dulce
Pentru decor:
- 4 albuşuri
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri gem de vişine
- frişcă
- vişine din compot sau alte fructe conservate
Mod de preparare:
Tort de biscuiti cu crema de vin: Incălzeşti laptele până la temperatura de fierbere. Mixezi într-o cratiţă 4 linguri zahăr, făina şi gălbenuşurile.
Torni treptat laptele clocotit şi amesteci energic, apoi fierbi crema la foc mic, amestecând până se îngroaşă.
Pui vinul şi omogenizezi din nou. lei vasul de pe foc, adaugi biscuiţii rupţi în bucăţi mici şi dai compoziţia la rece, în tava pentru tort cu pereţi detaşabili.
A doua zi, baţi albuşurile cu zahărul, apoi adaugi gemul de vişine şi omogenizezi crema. întinzi crema peste tort şi decorezi cu frişca şi cu fructele. Il răceşti 2-3 ore.
Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză
faina, zahar granulat, unt, oua, cacao, iaurt, lapte, colorant alimentar, esenta de vanilie, otet alb, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Red Velvet, această delicioasă prăjitură în nuanțe de roșu și alb, este adorată pentru gustul său bogat și textura moale. […]
Pofta buna!