Tort de cacao cu avocado
PrinteazaTort de cacao cu avocado din: ulei, faina, avocado, unt, zahar, oua, bicarbonat, lamai, lapte de cocos, cacao, sirop de artar, fistic.
Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, în special acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic. Conține, de asemenea, fibre alimentare, vitaminele A, C, E, K, complexul de vitamine B și minerale precum potasiul și magneziul.
Avocado nu conține colesterol și are un conținut scăzut de carbohidrați. Grăsimile sănătoase din avocado ajută la menținerea sănătății inimii și a sistemului circulator.
Consumul de avocado poate contribui la scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul “rău”) și la creșterea nivelului de colesterol HDL (colesterolul “bun”).
- ulei
- 275 g făină integrală
- 1 avocado
- 175 g unt
- 150 g zahăr brun
- 3 oua
- 1 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 lămâie şi zeama de la 2 lămâi
- 75 ml lapte de cocos
- 35 g cacao
- 2 linguri sirop de arţar
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 25 ml lapte de cocos
- 20 g fistic
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 3/170°C.
Unge cu ulei şi tapetează cu făină o formă rotundă de blat de tort de 18 cm diametru.
Combină 175 g unt cu 150 g zahăr brun, până când amestecul devine cremos. Intr-un bol separat bate 3 ouă.
Incorporează câte puţin din ou şi apoi câte puţin din 275 g făină integrală în care adaugi 1 1/2 linguriţă bicarbonat.
Adaugă coaja rasă de la 1 lămâie şi zeama de la 2 lămâi şi apoi adaugă 75 ml lapte de cocos.
Toarnă compoziţia în forma si niveleaza suprafaţa. Dă la cuptor 25 de minute.
Pentru glazura, combină in blender pulpa de la 1 avocado cu 35 g cacao, 2 linguri sirop de arţar, 1 linguriţă esenţă de vanilie şi 25 ml lapte de cocos.
Toarnă glazura deasupra după ce blatul s-a răcit şi ornează cu fistic, tocat.
Pofta buna!