Tort de clatite cu bezele si fructe
PrinteazaTort de clatite cu bezele si fructe din: oua, faina, lapte, apa minerala, ulei, zahar, vanilie, frisca, mascarpone.
- 3 ouă medii
- 250 g făină
- 400 ml lapte
- 100 ml apă minerală
- 2 linguri ulei
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 1 praf de sare
- 170 ml frişcă lichidă
- 1 lingură zahăr pudră
- 350 g mascarpone
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Se prepară clătitele. Pentru aluat se amestecă 3 ouă medii, 250 g făină, 400 ml lapte, 100 ml apă minerală, 2 linguri ulei, 1 lingură zahăr, 1 linguriţă extract de vanilie, 1 praf de sare.
Se lasă să se odihnească la temperatura camerei 30 minute şi apoi se coc clătitele în puţin ulei.
Până se răcesc clătitele se prepară crema: se mixează 170 ml frişcă lichidă cu 1 lingură zahăr pudră până se întăreşte, apoi, separat, se mixează 350 g mascarpone cu 2 linguri zahăr pudră.
Se înglobează frişca în mascarpone, se adaugă vanilie, apoi se trece la asamblarea tortului. Se unge prima clătită cu cremă, o acoperim cu a două clătită, peste care presărăm fructe de pădure şi bezele mărunţite.
Se continuă până la epuizare.
Pofta buna!