Greta Garbo Cake – Rețetă de Tort cu Ciocolată și Cafea din: faina de grau, cacao, praf de copt, soda de copt, sare, zahar brun, unt nesarat, oua, cafea, lapte, ciocolata neagra, smantana. Inspirată de eleganța și rafinamentul iconicului star de film Greta Garbo, această rețetă de tort cu ciocolată și cafea este un omagiu […]
Tort de clatite cu crema de ciocolata
PrinteazaTort de clatite cu crema de ciocolata din: clatite, frisca, cacao, miere, crema de branza, zahar, ciocolata, frisca, alune.
- 15 clătite
- 250 ml frişca lichidă
- 4 linguri cacao
- 5 linguri miere
- 200 g cremă de brânză
- 100 g zahăr pudră
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată amăruie
- 100 ml frişcă lichidă
Pentru servit:
- 50 g alune de pădure
Mod de preparare:
Se bate bine frişca lichidă până devine o spumă tare.
Intr-un vas, se amestecă mierea cu cacaua. Separat, în alt vas, se amestecă bine crema de brânză cu zahărul pudră.
Peste crema de brânza se pune amestecul de cacao si miere.
Se omogenizează până se formează o cremă fină de ciocolată, care se pune apoi peste frişca din bol şi se amestecă uşor.
Clătitele se aşază alternativ cu crema de ciocolată între ele.
Pentru glazură, se clocoteşte frişca lichidă şi apoi se toarnă peste ciocolata rupă bucăţi.
Se amestecă pentru dizolvare şi apoi se toarnă peste tortul de clătite.
Se presară alune uşor mărunţite şi se aduce la masă.
Tort de clatite cu crema de ciocolata
Pofta buna!
poate iti place si:
Greta Garbo Cake – Rețetă de Tort cu Ciocolată și Cafea
Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan
Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]
Pofta buna!