Tort de mere cu crema de cappuccino si ciocolata
PrinteazaTort de mere cu crema de cappuccino si ciocolata din: oua, zahar, vanilat, zahar pudra, faina, mere, apa, zahar, praf de budincă de vanilie, brânză de vaci, nes, gelatină, frişcă lichidă, ciocolată neagră.
Ingrediente pentru aluat:
- 3 ouă
- 1 pachet zahăr vanilat
- 80 g zahăr pudră
- 80 g făină
Ingrediente pentru umplutura de mere:
- 300 ml apă
- 3 mere
- 100 g zahăr
- 1 pachet cu praf de budincă de vanilie
Ingrediente pentru crema de cappuccino:
- 250 g brânză de vaci
- 100 g zahăr pudră
- 14 linguriţe nes
- 10 g gelatină
- 250 g frişcă lichidă
Ingrediente pentru glazură:
- 100 g frişcă lichidă
- 100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi le adaugi în albuşurile bătute spumă cu zahărul pudră.
Adaugi făina cernută şi amesteci de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, unsă şi tapetată şi o introduci în cuptor 30 de minute.
Il laşi să se răcească şi îl tai în două. Aşezi pe un platou o foaie de blat.
Pentru crema de cappuccino, baţi frişca îrr preună cu zahărul pudră. Prepari gelatina potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. M
ixezi brânza de vaci-cu nesul, frişca şi gelatina, apoi oîntinzi în strat gros pe foaia de blat şi aşezi a doua felie.
Laşi 30 de minute la frigider. Cureţi merele de coajă şi de seminţe, le tai cuburi şi le pui într-o cratiţă cu zahărul şi 300 ml de apă.
Laşi să se înmoaie puţin, pui praful de budincă dizolvat în apă, amesteci şi laşi pe foc încă două minute.
Torni umplutura de mere peste foaia de blat. Pentru glazură, pui frişca pe foc, apoi adaugi ciocolata şi amesteci până când aceasta se topeşte.
Decorezi tortul cu glazura de ciocolată şi îl lasi la rece câteva ore.
Tort de mere cu crema de cappuccino si ciocolata
Pofta buna!