Tort de mere cu frisca si jeleu
PrinteazaTort de mere cu frisca si jeleu din: făină, apă sau lapte de soia, zahăr, praf de copt, esenţă de vanilie, cacao, mere, jeleu pentru prăjituri, frişcă vegetală.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 200 ml apă sau lapte de soia
- 250 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1 fiola esenţă de vanilie
- 1 lingură cacao
Pentru umplutură:
- 5 mere
- 100 g zahăr
- 1 plic jeleu pentru prăjituri
Pentru decor:
- 1 plic frişcă vegetală
Mod de preparare:
Amesteci făina cu zahărul şi praful de copt. Peste această compoziţie, tomi apa sau laptele de soia şi esenţa de vanilie şi amesteci până se omogenizează.
Impărţi aluatul obţinut în două, iar în una dintre părţi pui pudra de cacao. Coci fiecare parte de aluat în 2 tăvi tapetate aproximativ 35-40 de minute.
Pentru umplutură, speli merele, le cureţi de coajă şi de cotor şi le tai cubuleţe. Le amesteci cu zahărul, le pui într-o cratiţă şi le înmoi, la foc mediu, 15 minute.
Pui cele două blaturi unul peste altul, aranjezi peste ele merele şi tomi jeleul preparat conform instrucţiunilor de pe pachet.
Ornezi tortul cu frişca vegetală bătută în prealabil. îl dai la frigider 3 ore înainte să-l serveşti.
Tort de mere cu frisca si jeleu
Pofta buna!