Găină cu Smântână și Mărar – preparat tradițional românesc, apreciat pentru combinația sa delicioasă de arome și texturi. Această rețetă aduce împreună gustul bogat al cărnii de găină, cremozitatea smântânii și prospețimea mărarului, rezultând un fel de mâncare savuros și reconfortant. Perfectă pentru prânz sau cină, această rețetă este ușor de preparat și va fi […]
Tort de migdale, fara gluten
PrinteazaTort de migdale, fara gluten din: margarina, oua, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat, lapte, frisca, vanilie, gem de capsuni.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g margarina, moale
- 300 g zahăr
- 4 ouă mari
- 140 g făină fără gluten
- 125 g făină de migdale
- 3 linguriţe cu praf de copt fără gluten
- 2 linguriţe cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă cu gumă xantan
- 1 praf de sare
- 120 ml lapte de migdale
Pentru umplutura:
- 300 ml frişcă lichidă
- 2 linguri cu zahăr tos + extra pentru presărat
- 1 linguriţă esenta de vanilie
- 180 g gem de căpşune
Mod de preparare:
Tort de migdale, fara gluten: Pentru blat, încălzeşte cuptorul la 180 C.
Unge şi tapetează 2 tăvi cu diametrul de 20 cm. Intr-un bol bate margarina cu zahărul până obţii o compoziţie pufoasă, deschisă la culoare, timp de 3-4 minute.
Pune ouăle unul câte unul, amestecând după fiecare. Adaugă cele două tipuri de făină amestecate, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, guma xantan, sarea şi amestecă bine timp de 3 minute, până când compoziţia devine omogenă şi groasă.
Adaugă laptele de migdale şi bate bine până îl încorporezi. Imparte compoziţia între cele două tăvi. Coace timp de 30-40 de minute până blatul devine auriu. Verifică cu un pai dacă s-a copt suficient în centru.
Lasă blaturile să se răcească în tăvi.
Pofta buna!