Tort de morcovi vanilat

Printeaza

Tort de morcovi vanilat din: faina, ulei, zahar, oua, vanilie, morcovi, praf de copt, scortisoara, sare, zahar pudra, unt, crema de branza, vanilie, miez de nuca.

Ingrediente:Tort_de_morcovi_vanilat

pentru blat:

  • 625 g faina
  • 250 ml ulei
  • 500 g zahar
  • 4 oua
  • 5 ml vanilie
  • 750 g morcovi rasi, scursi
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • un praf sare

pentru crema:

  • 625 g zahar pudra
  • 125 g unt moale
  • 250 g crema de branza
  • 5 ml vanilie

pentru decor:

  • miez de nuca intreg

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amestecă întâi ingredientele uscate şi, separat, uleiul, zahărul, ouăle şi vanilia. Ingredientele uscate se amestecă întâi cu acelea lichide şi apoi se adaugă morcovii raşi. Se toarnă aluatul obţinut într-o formă rotundă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace 50 de minute.

Pentru cremă, se mixează untul moale cu brânza şi apoi se adaugă puţin câte puţin zahărul şi vanilia. Se continuă baterea până la obţinerea unei creme spumoase.

Blatul se taie în două, se umple cu o treime a cremei vanilate iar restul se pune deasupra. Se aşază miezii de nucă (eventual uşor rumeniţi în cuptor) şi se dă tortul la rece pentru 4 ore.

Tort de morcovi vanilat

Tort_de_morcovi_vanilat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.