Intr-o crăticioară, pune pe foc gălbenuşurile frecate cu zahărul. Toarnă treptat laptele şi amestecă energic până când se îngroaşă crema ca o ciulama, apoi las-o la rece.
Intre timp, bate albuşurile spumă cu zahărul vanilat şi încorporează frişca lichidă bătută, crema de gălbenuşuri răcită şi gelatina dizolvată conform instrucţiunilor de pe plic.
Amestecă uşor şi presară ananasul tăiat cubuleţe. Toarnă compoziţia într-o formă de guguluf tapetată cu folie de plastic.
Lasă la rece cel puţin trei ore, apoi îndepărtează folia cu grijă.
Decorează cu restul de frişcă lichidă bătută şi cu fructe după pofta inimii.
Stropeşte fructele cu puţină gelatină şi decorează cu fulgi de porumb.
Tort diplomat cu zmeura din: zmaura, zahar, piscoturi, lichior, lapte, oua. Ingrediente: 1/2 kg zmeură 3 linguri zahăr pudră 12 pişcoturi 2 păhărele lichior sau rom 1/2 pahar apă 1/2 l lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se toarnă lichiorul sau romul, diluate cu puţină apă, într-o […]
Tort diplomat cu blat de biscuiti din: biscuiti, unt, zahar, iaurt, frisca, gelatina, piersici. Ingrediente: Pentru blat: 300 g biscuiţi simpli 150 g unt 1 plic zahăr vanilat Pentru umplutură: 600 g iaurt gras 300 ml frişcă 2 plicuri gelatină 100 g zahăr pudră 2 piersici Mod de preparare: Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.