Se toarnă lichiorul sau romul, diluate cu puţină apă, într-o farfurie adâncă.
Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile de ou cu zahărul tos şi zahărul vanilat.
Se adaugă şi laptele îndulcit şi se lasă să se îngroaşe crema la foc mic, amestecând continuu.
Se înmoaie uşor pişcoturile în lichior şi se aşază într-o formă de chec tapetată cu folie straturi de pişcoturi înmuiate, de zmeură pudrată cu zahăr şi de cremă. Se termină cu un strat de pişcoturi.
Se pune peste prăjitură o farfurie întinsă şi se lasă la frigider până a doua zi, când se taie cu grijă şi cu un cuţit încălzit sau trecut prin apă clocotită.
Tort diplomat cu ness din: oua, faina, cacao, zahar, unt, lapte, ness, cafea, ciocolata, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 150 g făină 50 g cacao 150 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 30 g unt Pentru crema de ness: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 300 ml lapte 30 g făină 1 plic zahăr vanilat […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.