Tortilla cu chorizo
PrinteazaTortilla cu chorizo din: rosii, fasole, ceapa, praz, usturoi, chorizo, ulei, oua, sare, piper, verdeata.
- 3 roşii cărnoase
- 300 g boabe de fasole
- 8 fire de ceapă verde
- 1 praz mic
- 3 căţei de usturoi
- 250 g Chorizo
- 6 linguri de ulei de măsline
- 8 ouă
- sare
- piper
- 1 legătură de verdeaţă tocată mărunt (busuioc, cimbru, măghiran)
Mod de preparare:
Roşiile se opăresc 30 de secunde în apă clocotită, apoi se cojesc, se îndepărtează cotoarele şi seminţele şi se taie mărunt. Boabele de fasole se spală.
Ceapa verde si prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele subţiri. Usturoiul se cojeşte, iar cârnatii Chorizo se taie felii.
Fasolea şi ceapa verde se călesc 5 minute în 3 linguri de ulei. Se adaugă prazul şi usturoiul zdrobit.
Se prăjesc în continuare încă 5 minute.
Se adaugă roşiile şi cârnaţii şi se clocoteşte totul circa 5 minute. Ouăle se bat şi se amestecă cu sare, cu piper şi cu verdeaţa tocată mărunt.
Intr-o altă tigaie se încînge restul uleiului de măsline. Se toarnă ouăle şi se lasă să se lege la foc mic.
Tortilla se întoarce cu ajutorul unei farfurii şi se rumeneşte şi pe cealaltă parte.
La final, se taie în jumătate, se umple cu amestecul de legume şi se serveşte.
Tortilla cu chorizo
Pofta buna!