Tortilla cu peşte şi cartofi
PrinteazaTortilla cu peşte şi cartofi din: cartofi rosii, sare, batoane de peste, ulei, rosii, ardei gras, boabe de porumb, ceapa, oua, lapte, piper si nucsoara.
- 700 g cartofi rosii
- sare
- 450 g batoane de peste (fish fingers)
- 4 linguri ulei
- 2 rosii
- 1 ardei gras rosu
- 150 g boabe de porumb (conserva)
- 1 ceapa
- 6 oua
- 50 ml lapte
- piper
- nucsoara rasa
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare cca 15 min. Se scurg, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă din nou. Se decojesc şi se lasă să se răcească, apoi se taie felii. Se taie în două batoanele de peşte şi se prăjesc de jur împrejur în 2-3 linguri de ulei încins cca 5 min.
Se scot şi se pun deoparte. 2 Se încinge cuptorul la 200°C. Se pregătesc legumele: se taie cubuleţe roşiile şi ardeiul gras. Se lasă să se scurgă boabele de porumb. Se toacă ceapa. Se bat ouăle cu lapte; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. 3 Se încinge restul de ulei şi se prăjesc feliile de cartofi cca 8 min. pe fiecare parte.
Se adaugă ceapă, ardei gras şi porumb şi se călesc împreună. Se toarnă amestecul de ouă şi se presară cubuleţele de roşii. Se lasă să se înăbuşe totul cca 5 min. Apoi se dă la cuptor cca 20 min. După 10 min. se repartizează deasupra bucăţile de peşte. Se scot şi se ornează după gust.
Tortilla cu peşte şi cartofi
Pofta buna!
Tortilla asta merita incercata