Tortilla la cuptor
PrinteazaTortilla la cuptor din: usturoi, ceapa, ardei, ulei, cartofi, oua, smantana, branza, arpagic, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 căţei de usturoi
- 4 fire de ceapă verde
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras roşu
- ulei pentru prăjit
- 3 cartofi fierţi
- 5 ouă
- 75 g smântână
- 150 g brânză spaniolă proaspăt rasă
- 2 linguri de arpagic verde tocat mărunt
- sare
- piper
- ulei pentru formă
Mod de preparare:
O formă termorezistentă dreptunghiulară (cca 18 x 25 cm) se capitonează cu folie de aluminiu şi se unge cu utei.
Cuptorul se preîncălzeşte la 180°C.
Usturoiul şi ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă, se spală şi se taie în jumătăţi.
Apoi se îndepărtează cotoarele şi seminţele şi se taie cubulete.
Ceapa verde se căleşte în ulei încins, după care se adaugă usturoiul zdrobit şi ardeii.
Se mai prăjeşte totul circa 8 minute, apoi se lasă la răcit.
Cartofii se taie cubuleţe şi se amestecă cu legumele. Ouăle se bat şi se amestecă cu smântână, cu brânza şi cu arpagicul verde.
Se înglobează în mixul de legume, se sărează şi se piperează. Se umple cu acesta forma termorezistentă şi se netezeşte la suprafaţă.
Se coace la 180°Cîn cuptorul preîncălzit aproximativ 35 de minute, până se pătrunde în mijloc.
Se scoate din cuptor, se taie cuburi şi se serveşte pe frigărui scurte de lemn.
Tortilla la cuptor
Pofta buna!