Trufe de avocado si fructe uscate

Printeaza

Trufe de avocado si fructe uscate – o gustare dulce, sănătoasă și surprinzător de ușor de preparat. Această rețetă este ideală pentru iubitorii de deserturi care doresc ceva natural, fără zahăr rafinat, dar plin de savoare.

Ingrediente (pentru 12-15 trufe)

  • 1 avocado bine copt – baza cremoasă a trufelor
  • 100 g curmale fără sâmburi, hidratate 10 minute în apă caldă – pentru dulceață naturală
  • 50 g migdale măcinate (sau alt tip de nuci) – pentru textură
  • 2 linguri pudră de cacao – pentru un gust bogat și intens
  • 1 linguriță esență de vanilie – pentru o aromă subtilă
  • Un praf de sare – pentru echilibrarea gustului
  • 50 g fructe uscate (stafide, merișoare, caise tocate mărunt) – pentru un plus de dulceață și textură

decor:

  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 1 lingură semințe de susan sau chia

Mod de preparare

Curăță avocado și pune pulpa într-un bol mare. Pasează-l cu o furculiță sau folosește un blender pentru a obține o pastă fină.

Adaugă curmalele hidratate și mărunțite, pudra de cacao, migdalele măcinate, esența de vanilie și un praf de sare. Amestecă bine până când compoziția devine omogenă și ușor lipicioasă.

Incorporează fructele uscate tocate mărunt în compoziție, asigurându-te că sunt distribuite uniform.

Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30 de minute pentru a se întări ușor și a deveni mai ușor de modelat.

Scoate compoziția din frigider și formează biluțe mici cu mâinile ușor umezite. Rulează fiecare biluță prin fulgi de cocos, pudră de cacao sau semințe de susan/chia, în funcție de preferință.

Așază trufele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-le din nou la frigider pentru 1-2 ore înainte de servire.

Servirea

Servește trufele reci, alături de o ceașcă de ceai verde sau o cafea. Sunt perfecte ca gustare dulce pentru orice moment al zilei.

Sfaturi utile

  • Dacă preferi o textură mai crocantă, adaugă bucățele de migdale sau alune prăjite în compoziție.
  • Trufele se pot păstra în frigider într-un recipient închis ermetic timp de 3-4 zile.
  • Pentru un gust mai intens, poți adăuga o linguriță de scorțișoară sau cardamom în compoziție.

Trufele merg perfect cu un pahar de lapte vegetal, o limonadă sau o băutură caldă.

 

Trufe de avocado si fructe uscate varianta

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • 3-4 linguri sirop de agave
  • 4-5 linguri cacao bio sau praf de roşcove
  • 100 g migdale fin măcinate
  • 2-3 linguri fructe uscate (de preferinţă afine)
  • cacao bio şi fulgi de cocos pentru ornat

Mod de preparare:

Alegi un fruct de avocado birîe copt, pe care îl tai în jlimătate, pe lungime, îndepărzi sâmburele şi scoţi miezul din coajă, cu o linguriţă.

Zdrobeşti miezul de avoca­do cu ajutorul unei furculiţe, până obţii un piure fin.

Pui miezul de avocado într-un bol şi torni câte puţin sirop de agave, ames­tecând energic, ca la maio­neză, până la încorporare.

Adaugi pudra de cacao, fructele uscate măcinate sau mărunţite şi pudra de migdale, până obţii o consistenţă legată, pentru a putea modela bomboanele.

Modelezi mici sfere, de dimensiunea unor nuci, pe carele rostogoleşti prin fulgi de cocos amestecaţi cu pudră de cacao sau doar prin cacao.

Pui fiecare bomboană în hârtie specială şi le păstrezi la rece până în momentul servirii.

 

Trufe de avocado si fructe uscate

Trufe_de_avocado_si_fructe_uscate

 

Pofta buna!

 

 

Reteta zilei: Orez picant cu legume si soia

Orez picant cu legume si soia din: orez, ulei, usturoi, ceapa verde, legume, sare, pudra de ardei, sos schezwan, sos de soia. Ingrediente: 1 cană orez 2 linguri de ulei 1 linguriță usturoi zdrobit 1/2 cană ceapa verde tocata 1 cană de legume mixte sare, dupa gust 1 linguriță pudră de ardei 2 linguri sos […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.