Turnedo de vită cu legume
PrinteazaTurnedo de vită cu legume din: turnedou de vita, slanina, unt, ulei, limeta, otet de mere, otet balsamic, sos de soia, usturoi, broccoli, morcovi baby, cartofi, sare, piper, marar, smantana, castarveti, menta.
- 4 turnedouri de vita
- 4 bucati de slanina
- 60 g unt
- 200 ml ulei
- o limeta
- 25 ml otet de mere
- 50 ml otet balsamic
- 50 ml sos de soia
- usturoi
- 500 g broccoli
- 300 g morcovi baby
- 4 cartofi
- sare
- piper
- marar
- smantana
- castarveti verzi
- menta
Mod de preparare:
Bucăţile de carne se pun într-un vas împreună cu oţetul balsamic, sucul de limetă, oţetul de mere şi sosul de soia. Se presară doi căţei de usturoi feliat, piper după gust, se amestecă, apoi se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la marinat două ore. Se scoate carnea din marinată, se înfăşoară cu şunca, se leagă cu o aţă de bucătărie şi se pun pe un platou.
Intr-o tigaie se încinge untul şi se aşază tournedourile. Se prăjesc între două şi şase minute pe fiecare parte, se scot şi se păstrează la cald. Broccoli rup în bucheţele şi morcovii baby se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă cartofii tăiaţi felii subţiri şi se prăjesc.
Se scot într-un bol, se pun legumele fierte în loc şi se prăjesc 5 minute. Se scot cu o spumieră, se aşază pe platouri alături de cartofi şi turnedourile de vită.
Se servesc ca atare sau cu un sos de castarveti rasi, smantana, marar, menta, sare si piper.
Turnedo de vită cu legume
Pofta buna!
N-am mai auzit pana acum de preparatul asta!