Turta dulce in glazura
PrinteazaTurta dulce in glazura din: faina, smantana, galbenus, zahar, miere, untura, scortisoara, cuisoare, ghimbir, bicarbonat.
Ingrediente:
- 750 g faină
- 4 linguri smântână
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 250 g miere călduţă
- 50 g untură
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 linguriţă cuişoare măcinate
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
Pentru glazură:
- 4 albuşuri
- 320 g zahăr pudră
Mod de preparare Turta dulce in glazura:
Se frământă ingredientele aluatului, apoi se formează rulouri de grosimea degetului, se taie în bucăţi de mărimea unei nuci şi se modelează biluţe.
Se aşază în tavă pe hârtie de copt, se apasă puţin deasupra la fiecare şi se coc 12 minute în cuptorul preîncălzit la l80 grade.
Pentru glazură se bat albuşurile cu mixerul de mână, când sunt bătute pe jumătate, se adaugă .zahărul pudră şi se bat în continuare până când se obţine o spumă cremoasă.
Se pun câte 10 turte într-un bol adânc, se pun deasupra 2-3 linguri de glazură şi se amestecă cu lingura de lemn până ce toată suprafaţa turtelor se acoperă cu glazură.
Se continuă operaţiunea şi cu restul de turte.
Turtele glazurate se pun pe hârtie de copt şi se usucă în cuptorul cu ventilaţie la 50 grade, sau se usucă păstrate la loc uscat şi răcoros.
Pofta buna!