Turte cu verdeata

Printeaza

Turte cu verdeata din: faina, iaurt, apa, drojdie, zahar, parmezan, marar, oua, rosii, sare, piper, curry, unt.

Ingrediente:

  • 750 g făină
  • 150 ml iaurt
  • 200 ml apă
  • 15 g drojdie
  • două linguri de ulei de măsline
  • o linguriţă de zahăr tos
  • 300 g parmezan
  • o legătură de mărar
  • două ouă
  • roşii cherry
  • o linguriţă de sare
  • piper
  • pudră de curry
  • unt

 

Mod de preparare:

Turte cu verdeata: Intr-un vas mai mare se amestecă făina cu sarea, zahărul tos, un vârf de cuţit de pudră de curry şi piperul.

Intr-un vas, separat, se ames­tecă parmezanul ras cu ouăle, mărarul, iaurtul şi apa. Drojdia se dizolvă cu puţină apă şi o lingură de făină.

Se lasă la dospit timp de zece minute, se pune peste ingre­dientele lichide şi se amestecă.

Se toarnă amestecul peste ingredientele uscate, se fră­mântă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit timp de 30 de minute.

Aluatul se împarte în bucăţi egale ca gramaj, se întind sub formă de turte şi se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu unsă cu unt.

Se introduc în cuptor, se coc timp de 15-25 de minute, se scot şi se servesc fierbinţi.  Se pot servi şi reci, cu salată de roşii cherry, mărar şi sare.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.