Turtiţe cu mere şi scorţişoară
PrinteazaTurtiţe cu mere şi scorţişoară
- 1 ou
- 40g zahăr
- 120ml lapte
- 50g unt
- 150 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 2 mere
- 1 linguriţă scorţişoară
- sare
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se tapetează cu făină) 6 forme de savarină.
Se amestecă oul, zahărul, laptele şi untul topit într-un castron.Când compoziţia este omogenă, se adaugă făina, în care s-a încorporat praful de copt, sarea şi scorţişoara.
Se curăţă merele şi se taie în cubuleţe. Se adaugă în compoziţia preparatăanterior. Se împarte cu o lingură compoziţia în formele de savarină.
Se nivelează compoziţia. Deasupra fiecărei turtiţe se presară zahăr cubic zdrobit amestecat cu scorţişoară.
Se coc turtiţele 35-40 de minute sau până când sunt rumenite uniform şi apoi se scot din cuptor şi se lasă la răcit.
Pofta buna!