Ulei de catina
PrinteazaUlei de catina din: fructe de catina si ulei de floarea soarelui. Uleiul de cătină este indicat în tratarea acneei, a bolilor de piele, a iritaţii- lor provocate de arsuri, a insolaţiilor. Rănile se acoperă cu cataplasme înmuiate în acest ulei. Mai mult, el este folosit şi pentru producerea unor creme şi a unor preparate cosmetice împotriva îmbătrânirii pielii şi a ridurilor.
Ingrediente:
- 150 g fructe proaspete de cătină mărunţite
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Adaugă 150 ml ulei de floarea-soarelui peste 150 g fructe proaspete de cătină mărunţite.
Ţine vasul la temperatura camerei timp de trei săptămâni şi agită-l de câteva ori pe zi.
După acest interval, zdrobeşte boabele şi pune-le din nou în ulei.
Lasă-le încă două zile la lumină şi la căldură. Apoi transferă cu grijă într-un vas de sticla partea limpede care se află deasupra uleiului.
Este indicat să le depozitezi în locuri răcoroase si ferite de lumină.
Incoming search terms:
- ulei de catina preparare
- cum se face uleiul de catina
- cum se prepara uleiul de catina
- preparare ulei de catina
- ulei de catina reteta
- Prepararea uleiului de catina
- uleiul de catina preparare
- reteta ulei de catina
- ulei de catina mod de preparare
foarte interesanta reteta,o voi pune in practica
imi place reteta … am toate ngredientele o fac si eu,daca e buna pentru ficat? vreau va rog un raspuns daca a consumat,eu am luoat daor capsule de la magazin naturist foarte bun.multumesc
Da, merge consumat, dar nu asa, bei un pahar de ulei de catina 🙂
Nu inteleg un lucru, prima data maruntesti fructele, apoi le zdrobesti tot aceleasi fructe . Va rog sa mi explicati .
Este foarte bun uleiul de catina
E bun, nu stiu daca imi iese ulei de catina… sa vedem