Varză acra cu tăitei
PrinteazaVarză acra cu tăitei: varza acra, ceapa, taitei de casa, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare, boia de ardei dulce.
- 1 varză mare acră
- 4 cepe
- 500 g tăiţei de casă sau paste făinoase
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 linguri ulei
- puţin cimbru
- 1 linguriţă de sare
- 1 lingură boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Pui pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Laşi la fiert 10 minute la foc mic, după care scurgi pastele de zeamă. Toci ceapa mărunt şi o căleşti 2-3 minute în puţin ulei şi apă. Toci varza mărunt şi o adaugi la călit peste ceapă.
Amesteci bine, pentru a nu se lipi de oală. După ce varza s-a înmuiat, iei vasul de pe foc. Intr-un castron, amesteci pastele făinoase, varza cu ceapa, pasta de tomate, cimbrul, sarea, boiaua şi cana cu apă. Compoziţia obţinută o pui într-un vas de iena uns cu puţin ulei. Dai la cuptor la foc mic, timp de 30 de minute.
Serveşti preparatul cald, cu smântână sau iaurt. Este o mâncare deosebit de bună şi săţioasă.
Varză acra cu tăitei
Pofta buna!