Infuzie de mentă pentru digestie. Menta (Mentha piperita) este o plantă aromatică cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sistemului digestiv. Infuzia de mentă ajută la calmarea crampelor stomacale, reducerea balonării și stimularea digestiei, fiind un remediu natural eficient și ușor de preparat. Ingrediente 1-2 lingurițe de frunze de mentă proaspete sau uscate 250 ml apă […]
Varză acra cu tăitei
PrinteazaVarză acra cu tăitei: varza acra, ceapa, taitei de casa, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare, boia de ardei dulce.
Ingrediente:
- 1 varză mare acră
- 4 cepe
- 500 g tăiţei de casă sau paste făinoase
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 linguri ulei
- puţin cimbru
- 1 linguriţă de sare
- 1 lingură boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Pui pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Laşi la fiert 10 minute la foc mic, după care scurgi pastele de zeamă. Toci ceapa mărunt şi o căleşti 2-3 minute în puţin ulei şi apă. Toci varza mărunt şi o adaugi la călit peste ceapă.
Amesteci bine, pentru a nu se lipi de oală. După ce varza s-a înmuiat, iei vasul de pe foc. Intr-un castron, amesteci pastele făinoase, varza cu ceapa, pasta de tomate, cimbrul, sarea, boiaua şi cana cu apă. Compoziţia obţinută o pui într-un vas de iena uns cu puţin ulei. Dai la cuptor la foc mic, timp de 30 de minute.
Serveşti preparatul cald, cu smântână sau iaurt. Este o mâncare deosebit de bună şi săţioasă.
Varză acra cu tăitei
Pofta buna!
Crap în Sos de Soia și Miere – un preparat delicios și sofisticat, care aduce un echilibru perfect între dulce, sărat și aromele delicate ale peștelui. Inspirat din bucătăria asiatică, acest fel de mâncare este potrivit atât pentru o cină în familie, cât și pentru o masă festivă. Textura suculentă a crapului combinată cu glazura […]