Varza murata cu carne si ciuperci

Printeaza

Varza murata cu carne si ciuperci din: varza, ceapa, ciuperci, kaizer, carnati, vin, faina, dafin, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg varză murată
  • 2 cepe
  • 1/2 kg carne de porc
  • 250 g kaizer
  • 300 g cârnaţi afumaţi
  • 1/2 cană vin roşu
  • 100 g merişoare (sau 5-6 prune uscate)
  • 1 lingură pastă de tomate (opţional)
  • 1 lingură făină
  • 2 foi de dafin
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Lasă ciupercile la înmuiat în apă fierbinte, apoi taie-le în bucăţi mari.

Intr-o tigaie adâncă, pune kaizerul cu puţin ulei, lasă-l la foc mic să se topească grăsimea, apoi scoate-l.

Taie carnea bucăţi, dă-o cu sare şi piper, pune-o în tigaie şi căleşte-o până scade, apoi scoate-o şi prăjeşte în tigaie 5-6 minute câmaţii.

Intre timp, taie fin varza murată şi pune-o la fiert cu puţină apă, într-o cratiţă încăpătoare.

După 20 de minute, adaugă carnea, kaizerul, cârnaţii, ciupercile, foile de dafin, vinul, acoperă şi lasă la fiert 30 de minute.

Adaugă merişoarele (prunele uscate tăiate felii), sare, piper şi mai lasă la fiert 20 de minute.

Căleşte ceapa în tigaie, iar când devine transparentă, adaugă o lingură de faină şi puţină apă în care ai dizolvat pasta de tomate, toarnă peste varză şi mai fierbe 3-4 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.