Varza murata cu piept de porc
PrinteazaVarza murata cu piept de porc din: varzam piept de porc, morcov, ceapa, ulei, piper.
- o varză mică murată
- 100 g piept de porc
- un morcov
- o ceapă
- 6 linguri ulei
- 2 foi dafin
- piper boabe
Mod de preparare:
Varza murată se gustă şi, dacă este prea sărată, se lasă 20 de minute în apă rece, la desărat. Pieptul de porc se taie şi se pune la călit în ulei cu ceapa tocată.
După ce s-a rumenit, se scoate.
Se pun în ulei încins varza tocată şi foarte bine scursă, boabele de piper şi foile de dafin. Se lasă 20 de minute să se călească, amestecând.
Se pune carnea, se adaugă morcovul curăţat şi tăiat mărunt, se toarnă 250 ml apă şi se lasă la fiert sub capac, pentru 45 de minute.
Pofta buna!