Fasole Albă cu Dovleac din: fasole alba, dovleac, ceapa, usturoi, bulion de legume, cumin, coriandru, sare, piperulei de masline. Fasolea albă cu dovleac este un fel de mâncare reconfortant și nutritiv, perfect pentru zilele răcoroase de toamnă. Această rețetă combină dulceața naturală a dovleacului cu textura cremoasă a fasolei albe, creând un preparat sățios și […]
Vinete cu carne de vita si usturoi
PrinteazaVinete cu carne de vita si usturoi din: carne de vita, rosii, ulei, sare, piper, vinete, faina, usturoi, patrunjel, ceapa.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită
- 600 g roşii
- 150 ml ulei
- sare
- piper
- 1/2 kg vinete
- 100 g făină
- 4-5 căţei de usturoi
- pătrunjel verde
- 2 cepe
Mod de preparare:
Vinete cu carne de vita si usturoi: Tăiaţi carnea în bucăţi, sărăţi-le şi înăbuşiţi-le în ulei. Când sunt frumos rurpenite pe toate feţele scoateţi-le în alt vas şi, în sosul rămas, căliţi puţin făina, ceapa tocată, apoi stingeţi cu supă sau cu apă.
Puneţi roşiile curăţate de pieliţe şi de seminţe şi lăsaţi-le să fiarbă la foc domol 30 de minute.
Strecuraţi apoi acest sos peste carne şi puneţi-l la fiert. Tăiaţi vinetele în felii rotunde (fără să le curăţaţi de coajă), săraţi-le şi lăsaţi-le 15 minute, apoi spălaţi-le şi stoarceţi-le prin presare între palme.
Puneţi vinetele peste carne, adăugaţi usturoiul tăiat în felii subţiri, puţină apă şi daţi la cuptor.
Aduceţi preparatul la masă presărat cu pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!