Vinete cu carne de vită
PrinteazaVinete cu carne de vită din: carne de vita, rosii, ulei, sare, piper, vinete, faina, usturoi, patrunjel, ceapa.
- 700 g carne de vita
- 600 g rosii
- 120 ml ulei
- sare
- piper
- 1 1/2 kg vinete
- 100 g faina
- 4-5 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 2 cepe
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi, o sărezi şi condimentezi şi o înăbuşi în ulei. Când e gata, o scoţi şi, în sosul rămas, căleşti făina şi ceapa tocată, apoi stingi totul cu supă sau cu apă.
Pui roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate şi le fierbi circa 30 de minute.
Strecori acest sos peste carne şi pui totul la fiert.
Vinetele (cu coajă) le tai bucăţi, le sărezi şi le laşi circa 15 minute, apoi le speli şi le scurgi bine.
Dai bucăţile de vinete prin făină, le înăbuşi puţin în ulei şi, când carnea e gata, pui şi vinetele peste carne, cu usturoi tocat şi puţină apă.
Dai totul la cuptor. Când serveşti mâncarea, presari pătrunjel verde tocat.
Vinete cu carne de vită
Pofta buna!