Vinete umplute cu peste

Printeaza

Vinete umplute cu peste din: vinete, file de salau, ceapa verde, ardei capia, ulei, cascaval, sare, concentrat de legume, piper, lamaie.

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 500 g file de şalău
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 ardei capia copţi
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 3-4 felii caşcaval
  • sare
  • concentrat de legume
  • piper roşu
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Vinete umplute cu peste: Se taie vinetele în două, pe lung, se scoate o parte din miez şi se pune un praf de sare.

Se lasă să se adune zeama amară, care se scurge. Miezul se toacă mărunt şi se sărează.

Fileurile de peşte se taie bucăţi.

Se opăresc vinetele şi apoi se scot pe o farfurie. Se taie ceapa rondele; se pune într-o cratiţă cu ulei, se adaugă miezul vinetelor şi 1/3 din pulpa ardeilor copţi, tocată.

Se adaugă apoi şi peştele şi se condimentează după gust. Se umple fiecare jumătate de vânătă cu compoziţia din legume şi peşte.

Din restul ardeilor copţi şi feliile de caşcaval tăiate sub formă de valuri, se face un decor pentru vinete.

Se pun vinetele umplute într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor 20 minute.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.