Vinete umplute cu telemea si capere

Printeaza

Vinete umplute cu telemea si capere din: vinete, rosii decojite la conserva, telemea, capere, ulei, usturoi, sare, piper, cimbru proaspat.

Vinete_umplute_cu_telemea_si_capere

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 400 g rosii decojite la conserva
  • 200 g telemea
  • 2 linguri capere
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • puţin cimbru proaspăt

Mod de preparare:

Vinetele se taie în două, pe lung, se presa­ră cu sare si se lasă 10 minute să-si lase sucul. Feliile se şterg şi se golesc de miezul care se toacă mărunt. Vinetele se ung cu ulei.

Roşiile decojite se zdrobesc cu o furculiţă şi se pun la călit într-o tigaie cu ulei împreună cu usturoiul tăiat felii, miezul de la vinete, sare si piper. Se lasă pe foc 10 minute.

Se umplu bărcuţele de vinete cu brânză fărâmiţată, se presară piper şi se asază în tavă cu sosul de roşii şi miez de vinete. Se presară caperele, piper si se dă vasul la cuptor pentru 30 de minute. Se servesc cu cimbru verde deasupra.

Vinete umplute cu telemea si capere

Vinete_umplute_cu_telemea_si_capere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.