Domaine de la Romanée-Conti (DRC), Franța: O Legendă a Vinului

Domaine de la Romanée-Conti (DRC), Franța: O Legendă a Vinului. Domaine de la Romanée-Conti, adesea scurtat DRC, este considerat de mulți cel mai prestigios producător de vin din Burgundia, Franța. Vinurile sale sunt apreciate pentru profunzimea, complexitatea și longevitatea lor remarcabilă. Romanée-Conti, un monopole al domeniului, produce vinuri exclusiv din struguri Pinot Noir. Povestea DRC […]

Vin

Penfolds Grange: O Legendă în Lumea Vinului

Penfolds Grange: O Legendă în Lumea Vinului. Penfolds Grange ocupă un loc de onoare în panteonul vinurilor mondiale, fiind nu doar un simbol al excelenței australiene în vinificație, dar și o poveste de inovație, viziune și pasiune neclintită. Origini și Istorie Penfolds Grange își are rădăcinile în anii postbelici, fiind creat de enologul Max Schubert […]

Secretul Vinurilor Vechi: Istoria Viticulturii și Evoluția Tehnicilor de Vinificație

Secretul Vinurilor Vechi: Istoria Viticulturii și Evoluția Tehnicilor de Vinificație. Vinul, această băutură venerată și complexă, are o istorie ce se întinde pe mii de ani, fiind profund înrădăcinată în civilizațiile umane. De la primele vițe de vie cultivate în Caucaz și valea Nilului până la podgoriile tehnologic avansate din lumea contemporană, vinul a fost […]

Riesling de Alsacia: O Călătorie Aromatică prin Terroir și Tradiție

Riesling de Alsacia: O Călătorie Aromatică prin Terroir și Tradiție. Riesling este un soi aromatic de struguri albi originar din Germania. Este un vin influențat de terroir, cunoscut pentru caracterul său versatil și aroma intensă, de obicei amintind de citrice, petrol și flori albe. În Alsacia, Riesling este una dintre soiurile principale. Deși soiul este […]

Ccoktail

Cocktail cu Vin și Aromă de Vișine

Cocktail cu Vin și Aromă de Vișine din: vin rosu, visinata, suc de portocale, felie de portocala, gheata. Ingrediente: 60ml vin roșu (preferabil un vin sec) 30ml visinată 30ml suc de portocale proaspăt stors 1 felie subțire de portocală pentru decor Cuburi de gheață   Mod de preparare: Într-un shaker cu gheață, adăugați vinul roșu, […]

Vin Fiert

Vin Fiert cu Note Exotice

Vin Fiert cu Note Exotice din: vin rosu sec, coaja de portocala, coaja de lamaie, suc de lamaie, suc de portocala, anason, ghimbir, cardamom, miere, scortisoara, mirodenii. În sezonul rece, nu există nimic mai reconfortant decât o cană de vin fiert aromat. Cu această rețetă de Vin Fiert veți aduce o explozie de arome în […]

retete

Vinul Château Lafite Rothschild: Un Voiaj În Lumea Vinurilor Fine de Bordeaux

Vinul Château Lafite Rothschild: Un Voiaj În Lumea Vinurilor Fine de Bordeaux. Château Lafite Rothschild, un nume care rezonă cu prestigiul și rafinamentul în lumea vinurilor, este un simbol al excelenței vinicole din regiunea Bordeaux, Franța. Acest articol explorează în detaliu istoria, procesul de fabricație, modul de consum, gradul de alcool, și procesul de învechire […]

Vin Fiert

Vin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă

Vin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă din: vin rosu fiert, zahar brun, pastaie de tonka, fhimbir, coaja de portocala, cuisoare, scortisoara, anason. Ingrediente: 1 litru de vin roșu (de preferat unul sec) 50g zahăr brun sau miere 1 păstaie de tonka, rasă fin 1 bucată de ghimbir proaspăt de aproximativ […]

Vin

Descoperă Lumea Vinurilor: O Călătorie Prin Cele Mai Renumite Vinuri

Descoperă Lumea Vinurilor: O Călătorie Prin Cele Mai Renumite Vinuri. Explorarea lumii vinurilor este o aventură fascinantă, plină de arome, istorie și cultură. Fiecare vin celebru își are povestea sa unică, reflectând terroir-ul, tradiția și măiestria vinificatorilor. De la podgoriile soarelui din Toscana până la dealurile misterioase din Bordeaux, fiecare sticlă de vin este o […]

Vin Fiert

Vin Fiert cu Lavandă și Vanilie – Elixir Aromatic de Iarnă

Vin Fiert cu Lavandă și Vanilie – Elixir Aromatic de Iarnă din: vin rosu sec, zahar, baton de vanilie, crengute de lavanda, coaja de lamaie, anason, scortisoara. Ingrediente: 1 litru de vin roșu sec 2 linguri de zahăr (sau miere) 1 baton de vanilie, tăiat pe lungime 2-3 crenguțe de lavandă proaspătă (sau 1 linguriță […]

Vin Fiert

Vin Fiert cu Ghimbir și Cardamom – Aromă Orientală

Vin Fiert cu Ghimbir și Cardamom – Aromă Orientală din: vin fiert rosu, zahar brun, ghimbir, cardamom, scortisoara, coaja de portocala, anason, nucsoara. Vinul fiert este un simbol al ospitalității și căldurii, fiind o prezență constantă în piețele de Crăciun și la reuniunile festive de iarnă. Pe lângă calitățile sale reconfortante, acesta este și o […]

Vin Fiert

Vin Fiert Aromat – Rețetă Tradițională și Nutrițională

Vin Fiert Aromat – Rețetă Tradițională și Nutrițională din: vin rosu, scortisoara, cuisoare, coaja de portocala, anason, zahar brun. Ingrediente: 1 litru de vin roșu 2 bețișoare de scorțișoară 4 cuișoare Coaja de la o portocală 2 stele de anason 70g zahăr brun (sau după gust)   Mod de preparare: Într-o oală mare, combinați vinul […]

retete

Rețetă delicioasă de vin de măceșe – Cum să prepari vinul acasa

Rețetă delicioasă de vin de măceșe – Cum să prepari vinul acasa din: macese, apa, zahar, coaja si suc de lamaie, cuisoare, scortisoara.   Ingrediente: 500g de măceșe proaspete sau congelate 1 litru de apă 250g de zahăr Coaja rasă și sucul de la o lămâie 3-4 cuișoare pentru aromă (opțional) 1 baton de scorțișoară […]

retete

Vin de casă cu coacăze

Vin de casă cu coacăze din: coacaze proaspete, zahar, apa, drojdie pentru vin, suc de lamaie. Vinul de coacăze este o băutură tradițională și populară în multe părți ale lumii. Coacăzele sunt cunoscute pentru aroma lor intensă și gustul bogat, care se potrivesc perfect pentru a face un vin delicios acasă.   Ingrediente: 1 kilogram […]

retete

Rețetă de Vin de Smochine – Preparare Ușoară și Delicioasă

Rețetă de Vin de Smochine – Preparare Ușoară și Delicioasă din: smochine, vin rosu, zahar, scortisoara, cuisoare, coaja de portocale, apa. Ingrediente: 500 de grame de smochine proaspete sau uscate 750 ml de vin roșu (puteți alege un Cabernet Sauvignon sau Merlot) 150 grame de zahăr 1 scorțișoară 2 cuișoare 1 bucată mică de coajă […]

retete

Rețetă Vin de Casă – Cum prepari vinul acasă

Rețetă Vin de Casă – Cum prepari vinul acasă din: struguri, zahar, apa, drojdie de vin, frunze de dafin, mar. Vinul de casă este o tradiție veche, practicată în multe culturi de-a lungul timpului. Această rețetă de vin de casă te va duce cu gândul la aromele și gustul autentic al vinului tradițional. Cu puțin […]

retete

Vin de coacăze negre cu scorțișoară

Vin de Coacăze Negre cu Scorțișoară din: coacaze negre, scortisoara, vin rosu, zahar, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie.   Ingrediente: 1 kilogram de coacăze negre 1 baton de scorțișoară 500 ml de vin roșu sec 150 g de zahăr 1 portocală, coaja rasă și sucul 1 lămâie, coaja rasă și […]

retete

Vin de casă tradițional

Vin de casă tradițional din: struguri, zahar, apa, drojdie de vin, frunze de dafin, scortisoara.   Ingrediente: 1,5 kg struguri (de preferință soiul potrivit pentru vin) 1 kg zahăr 4 litri apă 1 pachet drojdie de vin 1 mână de frunze de dafin 1 baton de scorțișoară   Mod de preparare: Spălați bine strugurii și […]

Ce este vinul?

Ce este vinul? Vinul este o băutură alcoolică făcută din sucul fermentat de struguri. Din punct de vedere tehnic, orice fruct poate fi folosit pentru vin (adică mere, merisoare, prune etc.), dar dacă pe etichetă scrie doar „vin”, atunci este făcut cu struguri. (Apropo, strugurii de vin sunt diferiți de strugurii de masă ). Strugurii […]

retete

Vin fiert cu aroma de brandy

Vin fiert cu aroma de brandy din: vin rosu, zahar brun, cuisoare, coaja de portocala, coaja de lamaie, ananas si brandy. Vinul fiert este clasic pentru petrecerile de Craciun, incercati varianta noastra cu un strop de brandy! Ingrediente: 1 sticla vin rosu 100 gr zahar brun 4 cuisoare 2 bete scortisoara, plus extra pentru servire […]

Reteta zilei: Vin fiert cu aroma de portocala

Vin fiert cu aroma de portocala din: scortisoara, cuisoare, boabe de piper, coaja de portocala, apa, zahar, vin rosu. Vinul fiert, cunoscut și sub numele de “mulled wine” în culturile anglo-saxone, este o băutură tradițională de iarnă, populară în multe culturi europene. Originea sa datează din Antichitate, când romanii încălzeau vinul pentru a se încălzi […]

Reteta zilei: Vin fiert

Vin fiert din: vin rosu, zahar, ananas, cuisoare, cardamom, scortisoara, coaja de portocala, stelute de anason.   Ingrediente:  1 sticlă de vin roșu ¼ ceasca zahăr 1 lingura ananas 1 lingurita cuișoare 1 linguriță cardamom 2 batoane de scorțișoară 1 lingurita coaja de portocala uscata stelute de anason   Mod de preparare: Amestecati impreuna condimentele […]

Vin de afine

Vin de afine din: vin, apa, afine, miere, cuisoare. Ingrediente: afine apa vin miere cuisoare   Mod de preparare: Varianta I Se spală 500 g afine, se fierb încet cu 2 pahare apa, 15 minute. Se adaugă 1 l vin roşu şi se mai fierbe 15 minute, după care se lasă să se răcească şi […]

Despre Risotto

Risotto cu somon si vin 

Risotto cu somon si vin din: vin, unt, suc de lamaie, ceapa, usturoi, orez, sare, piper, boia, somon. Ingrediente: 765 ml supă de peşte 275 ml de vin alb sec 55 g unt 2 linguri de suc de lămâie 1 ceapă roşie, tocată 2 căţei de usturoi tocaţi 400 g de orez alb sare şi piper […]

Miel in vin rosu

Miel in vin rosu

Miel in vin rosu din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, vin, otet, cimbru, sare, piper. Totul despre carnea de miel Beneficii pentru sanatate: este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adult. datorita continutului de zinc, sistemul imunitar are numai de castigat, ranile se vindeca mai […]

Vin din soc

Vin din soc

Vin din soc din: flori de soc, apa, stafide, zahar, lamai. Ingrediente: 1 kg flori de soc 1/2 l apă 1 kg stafide 1,5 kg zahar 2 lamai drojdie       Mod de preparare: Cu ajutorul unei furculiţe se desprind de pe tije 1 kg flori de soc. Se opăresc cu 1/2 l apă fiartă, […]

Vinul in lume: Germania si Elvetia

Vinul in lume: Germania si Elvetia

Vinul in lume: Germania si Elvetia Germania Este patria Riesling-ului, din care se obţin vinurile cele mai fine, răcoroase şi fructate din lume. în ultimele decenii, acest soi de viţă de vie a fost substituit, în parte, de cel mai productiv Muller Thurgau, dar şi de Chardonnay, Kerner şi Pinot Noir. Dintre vinurile roşii (clar […]

Soiuri de vin

Vinurile de masă, denumite până în 1970 „vinuri pentru mâncare”, pot avea şi Indicaţia Geografică Tipică (IGT) şi menţionarea uneia sau a două soiuri de viţă de vie; trebuie să aibă cel puţin 9 grade alcoolice efective, dar nu mai mult de 15 grade. Sunt reglementate de norme specifice reunite într-un regulament de producţie. Vinurile […]

Vinurile in lume

Ingrijirea si controlul vinului

Ingrijirea si controlul vinului. Vinul nou trebuie supravegheat cu o atenţie continuă pentru a evita numeroase posibile alterări, cum ar fi tulburările, defectele şi bolile. Umplerea şi golirea Butoiul în care se ţine vinul trebuie să fie mereu plin sau, în qrice caz, protejat de oxidări, care ar putea provoca oţetirea şi tulburarea vinului. Cu […]

Cel mai scump vin din Romania

Vinuri in lume: Italia

Cu aproape 700.000 hectare de viţă de vie, Italia este a treia ţară viticclă din lume, după Spania şi Franţa. Graţie multiplelor tehnologii de varietăţi de viţă de vie cultivată (mai mult de 300) şi datorită extinderii în latitudine -care comportă o importantă varietate climatică şi de soluri – Italia oferă o gamă de vinuri […]

Vinurile in lume

Filtrarea vinului

Prin filtrare, tulburarea se elimină destul de rapid, însă nu întotdeauna cu un efect de durată. Vinul se trece printr-un filtru, care desfăşoară o acţiune de cernere – reţine, aşa cum este de aşteptat, corpusculii cu un diametru mai mare decât orificiile sale, reţine particulele – chiar şi cele foarte mici – cu o sarcină […]

Vermutul

Vinuri: vermutul

Acest vin aromat, caracteristic regiunii Piemonte, (pe care îl puteţi întâlni scris şi în variantele Vermuth sau Vermut) a fost produs pentru prima dată de societatea Carpano din Torino în 1786. Vermut-ul sec conţine 70% vin de bază, iar cel dulce conţine până Ia 75% vin de bază. Vinul de bază folosit trebuie să fie […]