Jeleu de vin rosu

Bautura calda cu vin rosu

Bautura calda cu vin rosu din: vin, apa, zahar brun, scortisoara, lamaie. Ingrediente: 1l vin roşu 500 ml apă 200 g zahăr brun scorţişoară, opţional 6 feliuţe de lămâie   Mod de preparare: Aşezi pe foc un vas cu apă şi cu zahăr. Dacă vrei, adaugi, după gust, o bucăţică de scorţişoară. Cand începe să […]

Cum se prepara Vin fiert rosu si alb (VIDEO)

Vin fiert rosu si alb: Vin fiert cu portocale Vin fiert cu portocala si anason Vin fiert cu scortisoara     Ingrediente vin alb: 1/4 l vin alb demidulce sau dulce 1 lingură zahăr ghimbir 1 baton scorţişoară anason coajă de lămâie nucşoară Ingrediente vin roşu:   1/2 l vin roşu demisec demidulce sau dulce […]

Terminologia folosită la degustarea vinurilor

Vinul – un pahar de savoare si sanatate

Un măr pe zi ţine doctorul departe, spune o vorbă înţeleaptă, pe care cei mai mulţi dintre noi ne şi străduim să o urmăm. Mediteraneenii se jură că această proprietate de a ţine doctorul departe o are şi un pahar de vin roşu la masa de prânz. Iar starea lor de sănătate în raport cu […]

Vin_fiert_aromat

Vin fiert aromat

Vin fiert aromat din: vin rosu, scortisoara, cuisoare, mandarina, portocala, zahar.   Ingrediente: 1 l vin roşu 1/2 linguriţă scorţişoară câteva cuişoare 1/2 mandarină (cu coajă) 1/2 portocală (cu coajă) zahăr   Mod de preparare: Pui vinul într-o oală pe foc, adaugi scorţişoara, câteva cuişoare, mandarina şi portocala, ambele cu coajă. Pui şi zahăr după […]

Reteta zilei: Piersici in vin

Piersici in vin din: vin, piersici, capsuni, zahar.     Ingrediente:  1/2 sticla de vin muscat dulce 4 piersici 4 pumni de căpșuni zahăr dupa gust             Mod de preparare: Se toarnă vinul într-un bol și îndulciti dupa gust. Umpleti un bol mare de apă cu gheață. Se fierbe apa […]

Vin fiert cu lamaie si anason

Vin fiert cu lamaie si anason din: portocală, lamaie, vin Porto roşu, stele de anason, cuişoare, beţe de scorţişoară, gheaţă, limonadă. Ingrediente: 1 portocală 1 lămâie 750ml vin Porto roşu (sau rose, dacă găseşti) 2 stele de anason (opţional) 4 cuişoare 2 beţe de scorţişoară, plus extra pentru servit multă gheaţă, felii de portocală şi lămâie pentru servit limonadă Mod de preparare: […]

Vin de visine

Vin de visine

Vin de visine din: apă, zahar, suc de visine din fructe mari, bine coapte şi zemoase.   Ingrediente: 2 l apă 1 kg zahăr 1 l suc de vişine din fructe mari, bine coapte şi zemoase       Mod de preparare Vin de visine: Fructeje spălate le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Le pui […]

Vin de capsuni

Vin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa. Vinul de căpșuni este o băutură alcoolică obținută prin fermentarea sucului de căpșuni. Acest tip de vin se caracterizează printr-o aromă fructată și dulce, cu un gust distinct de căpșuni. Este adesea servit rece și poate fi savurat ca aperitiv sau desert, dar poate fi folosit și ca […]

Vin cu portocale dulci si vanilie

Vin cu portocale dulci si vanilie din: vin roşu (sau roze) sec sau demisec, portocale dulci, zahar, alcool din fructe. Ingrediente: 5 l vin roşu (sau roze) sec sau demisec 3 portocale dulci bine spălate, şterse şi tăiate 1 baton vanilie 1,5 kg zahar (sau dupa gust) 750 ml alcool din fructe         […]

Hot wine

Vin fiert cu portocala si anason

Vin fiert cu portocala si anason din: portocale, cuişoare, portocale, vin roşu dulce, rom, anason stelat, baton scorţişoară, zahăr. Ingrediente: 2 portocale 50 cuişoare sucul de la 2 portocale 1 l vin roşu dulce 100 ml rom 2 bucăţi anason stelat 1 baton scorţişoară 100 g zahăr Mod de preparare: Se spală o portocală şi-se înfig în coajă cuişoare, având grijă să fie […]

Punci de cafea cu vin de Porto

Punci de cafea cu vin de Porto din: cafea tare, vin de Porto, rom, suc de lamaie, scortisoara, zahar si vanilie.   Ingrediente: 1/2 l cafea tare 1/2 l vin de Porto 1/2 l rom 1 lingură suc de lămâie 1 praf scorţişoară măcinată 100 g zahăr 1 baton de vanilie   Mod de preparare: […]

retete

Vin Borugia cu flori de nucsoara

Vin Borugia cu flori de nucsoara din: vin roşii vechi de cel puţin 5 ani, flori de nucşoară, seminţe de coriandru, renglotă necojită, piper, rădăcină de ghimbir.   Ingrediente:  1 pahar de vin roşu vechi de cel puţin 5 ani 1/2 linguriţă de flori de nucşoară 1 linguriţă de seminţe de coriandru 2 sferturi de renglotă […]

Vin de maceşe

Vin racoritor de macese

Vin racoritor de macese din: măceşe, zahăr, apă. Ingrediente: 2 kg măceşe 2 kg zahăr 5 l apă           Mod de preparare: Se aleg măceşele coapte, după ce au fost lovite de brumă. Se curăţă, se spală, se pun într-un borcan, iar peste ele se toarnă un sirop călduţ făcut dinainte. Se acoperă […]

Must de iarna

Must de iarna din: struguri, zahar. Ingrediente: 5 kg boabe de struguri 1,750 kg zahăr       Mod de preparare: După ce storci boabele de struguri, le pui imediat la fiert împreună cu zahărul, într-un vas mai mare. Fierbi timp de o oră, la foc mic, adunând mereu spuma for­mată deasupra. Laşi mustul să se […]

Must de struguri fiert

Must tamaios

Must tamaios din: struguri din soiul tămâioasă albă, zahar, apa. Ingrediente: 10 kg struguri din soiul tămâioasă albă 250 g zahăr apă         Mod de preparare: Alegi struguri cu boa­be zemoase, foar­te bine copţi. Desprinzi boabele de pe ciorchini, îi treci prin storcător, fil­trezi zeama printr-o sită deasă sau prin tifon şi o […]

Vin de smochine cu lamaie – usor de preparat

Vin de smochine cu lamaie din: smochine, zahar, lamai, drojdie de bere. Ingrediente: 2 kg smochine 3 kg zahar 3 lamai drojdie de bere cat un bob de mazare     Mod de preparare: Vin de smochine cu lamaie: Tai smochinele cubulete, le pui intr-un vas (borcan, damigeana) de 15 litri si torni peste ele 5 litri de apa rece. Pui […]

Cocktailuri

Suc de smochie cu vin si miere

Suc de smochie cu vin si miere din: smochine negre bine coapte, oua, vin roşu plăcut la gust, miere lichidă, piper negru proaspăt măcinat. Ingrediente: 250 g smochine negre bine coapte 2 albuşuri de ou 200 ml vin roşu plăcut la gust 1 lingură de miere lichidă 1 praf de piper negru proaspăt măcinat     Mod de preparare: Se […]

retete

Vin rosu fiert aromat

Vin rosu fiert aromat din: portocale, cuisoare, suc de portocale, vin rosu, rom, anason, scortisoara, zahar. Ingrediente: 2 portocale cca 50 cuişoare sucul de la 2 portocale 1 l vin roşu dulce 100 ml rom 2 bucăţi anason stelat 1 baton scorţişoară 100 g zahăr   Mod de preparare: Se spală o portocală şi se […]

retete

Vin rosu fiert cu anason si scortisoara

Vin rosu fiert cu anason si scortisoara din: portocala, lamaie, vin rosu, anason, cuisoare, scortisoara, gheata, limonada. Ingrediente: 1 portocală 1 lămâie 750ml vin roşu 2 stele de anason 4 cuişoare 2 beţe de scorţişoară, plus extra pentru servit multă gheaţă, felii de portocală şi lămâie, pentru servit limonadă Mod de preparare: Cu un cojitor […]

retete

Vin de portocale cu lamaie

Vin de portocale cu lamaie din: portocale, zeama de portocală, lămâie, cuburi zahăr, vin alb, rachiu de fructe. Ingrediente: 6 portocale coapte bine, mai mari zeama de la o portocală 1 lămâie medie 15 cuburi zahăr 3/4 l vin alb 1/2 l rachiu de fructe   Mod de preparare: Se spală bine portocalele şi se taie, cu […]

Vin fiert cu portocala si mar

Vin fiert cu portocala si mar din: vin roşu, zahar, portocala, mar, amestec mirodenii vin fiert, scortisoara.   Ingrediente: 1 l vin roşu 3 linguri zahăr 1 portocală 1 măr 1 plic amestec mirodenii vin fiert 3 batoane scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi portocala şi mărul de la care îndepărtezi cotorul şi căsuţa de seminţe. Tai […]

Sos de vin

Vin fiert cu aroma de scortisoara

Vin fiert cu aroma de scortisoara din: vin rosu, zahar, cuisoare, scortisoara, coaja de lamaie. Vin fiert cu gutui Cum se prepara Vin fiert rosu si alb (VIDEO) Vin fiert aromat   Ingrediente: 1 l vin roşu 250 g zahăr 4 cuişoare 1 bucăţică scorţişoară 1 spirală din coajă de lămâie     Mod de […]

Vinurile in lume

Vin cu scorţişoară

Vin cu scorţişoară din: scortisoara, vanilie, vin rosu. Ingrediente: 40 g scorţişoară (baton, nu praf) 20 g vanilie 1 l vin roşu     Mod de preparare: Toate ingredientele se lasă împreună la macerat timp de o săptămână. Se strecoară şi se trage la sticlă. Se serveşte în cupe largi sau în căni din lut. […]

Vinurile in lume

Folosirea vinului la pregătirea unor preparate culinare

Folosirea vinului la pregătirea unor preparate culinare Vinul folosit în bucătărie dă savoare alimentelor şi le face mai uşor digerabile. Nu trebuie să ne îngrijoreze alcoolul pe care-l conţine vinul; nu rămâne aproape deloc după o fierbere îndelungată. Se alege un vin de bună calitate. Fierberea nu îmbunătăţeşte gustul unui vin acrit sau cu „floare“. […]

Vin de smochine si lamaie

Vin de smochine si lamaie din: smochine bine coapte, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg smochine bine coapte (moi) 2 kg zahăr 6 l apă 3 lămâi   Mod de preparare: Se spală smochinele şi se dau prin mşşina de tocat; se aşază într-un borcan de 10 l. Se fierb 3 l apă împreună cu zahărul şi […]

Curs rapid de alegere a vinului

Curs rapid de alegere a vinului – Ghidul Complet pentru Selectarea Vinului Potrivit. Alegerea vinului potrivit poate părea uneori o artă accesibilă doar cunoscătorilor, dar cu informațiile potrivite, oricine poate învăța să facă selecții inspirate. Acest ghid detaliat își propune să deschidă lumea vinurilor pentru toți, oferindu-vă cunoștințele necesare pentru a naviga cu încredere prin […]

O saptamana pana la deschiderea Targului International de Vinuri Goodwine

O saptamana pana la deschiderea Targului International de Vinuri Goodwine. Cu aproape  o saptamana  inainte de  editia a douasprezecea a  Targului International de Vinuri Goodwine, care va avea loc in perioada 5-7 decembrie, Pavilion C1, Romexpo, spatiile expozitionale sunt ocupate in proportie de 100%.  Printre expozanti se numara: Casa de Vinuri Cotnari (Partener Oficial), Jidvei (Partener Principal), Vincon Vrancea(Partener),   […]

retete

Vin de telina cu scortisoara

Vin de telina cu scortisoara din: frunze de telina, vin, seminte de telina, scortisoara, miere.   Ingrediente: 2 mâini de frunze proaspete de ţelină 1 l vin 1 linguriţă seminţe de ţelină 1 linguriţă scorţişoară 300 g miere           Mod de preparare: Mărunţeşti frunzele de ţelină, apoi le pui într-un litru […]

Vin (cidru) de mure

Vin de mure din: mure, apa, zahar, miere. Ingrediente: 1 kg mure 10 l apa 3 kg zahar 500 g miere   Mod de preparare: Se aleg fructele sănătoase, se curăţă de frunzuliţe, se spală punându-le într-o strecurătoare şi introducându-le de câteva ori în apă. Murele spălate se strivesc şi se pun într-un borcan. Se […]

Despre Vin și Bere

Despre Vin și Bere: Tradiții, Procese și Cultura Consumului. Vinul și berea sunt două dintre cele mai vechi și mai populare băuturi alcoolice din lume, fiecare având o istorie bogată și o cultură de consum profundă. Istoria Vinului și a Berii Vinul și berea au jucat roluri esențiale în societățile umane de mii de ani. […]

Totul despre vin

Totul despre vin: Daca dintre toate bauturile alcoolice vinul este preferatul tau, inseamna ca ai putea deveni in timp un mic expert intr-ale tipurilor, aromelor si denumirilor specifice de vin. Informatiile nu sunt deloc atat de complicate pe cat ti-ai fi imaginat. Compania londoneza Datadial a realizat un mic ghid pentru clientul lor, WineInvestment, prezentat […]

Vin fiert cu scortisoara si cuisoare

Vin fiert cu scortisoara si cuisoare din: vin rosu sec, cuisoare, scortisoara, zahar, portocala. Ingrediente: 1 l vin rosu sec 2-3 cuisoare 2 batoane de scortisoara 100 g zahar 1 portocala       Mod de preparare: Torni vinul intr-un vas si pui toate ingredientele, in afara de portocala. Le dai cateva clocote, opresti focul […]