Vită cu bacon şi Roquefort
PrinteazaVită cu bacon şi Roquefort din: antricoate de vita, bacon, branza roquefort, frunze de salvie, miez de nuca, bere blonda, sare, piper, ulei de floarea soarelui, orez, cartofi.
Ingrediente:
- 8 antricoate de vita
- 8 felii de bacon
- 300 g branza Roquefort
- 8 frunze de salvie
- 100 g miez de nuca
- 250 ml bere blonda
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- orez
- cartofi
Mod de preparare:
Antricoatele de vită se spală, se scot oasele, iar carnea se pune într-un vas. toarnă puţin ulei de floarea-soarelui, jumătate din cantitatea de bere şi se condimentează.
lasă să stea 30 de minute la rece, se scot şi se pun pe o farfurie. aşază frunze de salvie peste carne, apoi bucăţi de brânză, miez de nucă tocat mare şi se înfăşoară cu feliile de bacon.
prind cu o scobitoare ca să nu se desfacă, se aşază pe o tavă şi se toarnă berea. introduce tava în cuptor şi se coc la foc potrivit 20-30 de minute, având grijă să nu se ardă baconul prea tare.
Eventual, se acoperă la început tava cu folie de aluminiu, se lasă să treacă jumătate din timpul preparării, apoi se scoate folia şi se lasă să se coacă.
scot medalioanele de carne din tavă, se aşază pe un platou şi se servesc.
Vită cu bacon şi Roquefort
Pofta buna!
Merge si alta branza
Buna carnea de vita
Interesanta reteta asta cu carne de vita
Tare rau reteta asta
Asta da reteta
NU prea ma incanta reteta asta