Ciorba de fidea cu bacon

Ciorba de vita cu taitei

Ciorba de vita cu taitei din: coaste de vita, morcovi, ceapa, patrunjel, gulie, telina. Ingrediente: 1 kg coaste de vită 2 morcovi 1 ceapă uscată 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac 1 gulie mică 1 ţelină mică sare piper 2 cuburi de vită taitei   Mod de preparare: Se pun coastele la fiert în apă rece cu […]

Vita in stil grecesc

Vita in stil grecesc din: carne de vita, ceapa, usturoi, chimen, cimbru, bulion, ulei. Ingrediente: un kg carne de vită un kg ceapă albă mică 4 căţei usturoi o foaie dafin o linguriţă chimen o linguriţă cimbru uscat 100 ml oţet din vin 80 g bulion 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Vita cu cimbru si chimen

Vita cu cimbru si chimen

Vita cu cimbru si chimen din: carne de vita, ceapa, usturoi, chimen, cimbru, ulei. Ingrediente: un kg carne de vită un kg ceapă 4 căţei usturoi o foaie dafin o linguriţă chimen o linguriţă cimbru 100 ml oţet din vin 80 g bulion 2 linguri ulei sare si piper   Mod de preparare: Carnea se căleşte […]

Rulada aromata din muschiulet de vita

Rulada aromata din muschiulet de vita

Rulada aromata din muschiulet de vita din: muschi de vita, mustar, ansoa, ceapa, rozmarin, boia, salvie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de vită 2 linguri de muştar iute 1 linguriţă pastă de anşoa 1 ceapă rozmarin salvie maghiran cimbru boia sare piper   Mod de preparare: Se taie în 8 felii, pe lung, […]

Paste cu vita Stronganoff

Reteta zilei: Paste cu carne de vita si sos de rosii

Paste cu carne de vita si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, vita, cimbru, dafin, pasta de tomate, lapte, vin rosu, rosii, sare, piper, paste, parmezan, patrunjel.   Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocata 1 ceașcă morcovi, tocat 1 cană telină, tocată 1 lingura de usturoi proaspăt, […]

Carne de vita cu chimen

Carne de vita cu chimen

Carne de vita cu chimen din: carne de vita, ceapa, usturoi, chimen, cimbru, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1 kg ceapă 4 căţei usturoi o foaie dafin o linguriţă chimen o linguriţă cimbru 100 ml oţet din vin 80 g bulion 2 linguri ulei sare si piper   Mod de preparare: Carnea se căleşte […]

Muschi de vita cu cimbru

Muschi de vita cu cimbru din: muschi de vita, cimbru, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii muşchi de vită 2 crenguţe cimbru 2 crenguţe rozmarin 6 linguri ulei o linguriţă piper alb sare grunjoasă   Mod de preparare: Se aşază carnea într-un vas şi se presară cu cimbru, rozmarin şi piper. Se stropeşte cu […]

Muschi aromat

Vita aromata cu rozmarin 

Vita aromata cu rozmarin din: muschi de vita, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 felii muşchi de vită 2 crenguţe rozmarin 6 linguri ulei o linguriţă piper alb sare grunjoasă           Mod de preparare: Se aşază carnea într-un vas şi se presară cu rozmarin şi piper. Se stropeşte cu ulei şi se […]

Chiftele de vita condimentate

Chiftele de vita cu sos

Chiftele de vita cu sos din: carne de vita, paine, lapte, unt, ceapa, ansoa, capere. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 3 felii pâine de-o zi 1 pahar lapte 100 g unt 1 ceapă mică 1 ou 5 fileuri de anşoa sau hering sărat 3 linguri capere 1 legătură pătrunjel supă 5 linguri smântână […]

Burger

Burger de vita cu salata

Burger de vita cu salata din: carne de vita, pesmet, ceapa, usturoi, boia, sare, piper. Ingrediente: Pentru chiftele: 500 g carne de vită, tocată 1 ou 2 linguri pesmet 1 ceapă mică sare piper 3-4 căţei de usturoi 1-2 linguri pastă de ardei 1/2 linguriţă coriandru, opţional 1/2  linguriţă boia de ardei Pentru garnitură: 1 […]

Tarta cu amestec mexican

Tarta cu carne de vita si legume

Tarta cu carne de vita si legume din: friptura de vita, ceapa, morcovi, broccoli, zucchini, chili, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4-5 bucăţi de friptură de vită 1 foaie de aluat foitaj 1 ceapă mică 2 morcovi 1 zucchini 70 g broccoli congelat 1 linguriţă fulgi de chili ulei pentru călit sare piper   Mod de preparare: […]

Salata de vita cu arahide

Salata de vita cu arahide din: friptura de vita, mango, arahide, ceapa, verdeata, ridiche, sare, piper, boia. Ingrediente: 2 bucăţi de friptură de vită 1 mango 2 linguri de arahide sărate 1/2 ceapă verdeaţă (rucola, spanac, valeriană) 1 ridiche roşie sare boia piper mozaic zeamă de lămâie oţet balsamic (facultativ)   Mod de preparare: Salata […]

Carne de vita Kobe

Carne de vita Kobe

Carne de vita Kobe: In Japonia, carnea de vită Kobe se vinde la preţuri piperate, iar iubitorii de vită de pretutindeni o consideră o delicatesă desăvârşită. Este fragedă, aromată şi oferă din belşug un gust descris ca picant, delicios, cu o aromă intensa de carne. Ceea ce face carnea Kobe deosebită este vita din specia […]

Carnea de vita sfaraita

Carnea de vita sfaraita

Carnea de vită este o sursă importantă de proteine și nutrienți esențiali pentru sănătatea umană. Iată câteva dintre beneficiile sale pentru sănătate: Proteine de calitate: Carnea de vită furnizează proteine complete, adică conține toți cei nouă aminoacizi esențiali de care corpul nostru are nevoie pentru a construi și repara țesuturile. Fier: Carnea de vită este […]

Vacuta cu rosii

Coaste scurte de vita

Coastele scurte provin din partea din faţă a vitei şi sunt, prin urmare, mult mai solicitate (dacă ne gândim la toate acele mişcări de aplecare pe care le face animalul în timp ce paşte). Din acest motiv ele sunt mai tari şi mai grase decât alte bucăţi de carne. Această problemă se poate rezolva, însă, […]

Limba de vaca cu masline

Limba de vaca cu masline din: limba, ceapa, telina, morcov, masline, ulei, sare. Ingrediente: o bucată limbă de vacă 2 cepe un morcov o felie rădăcină ţelină 150 g măsline 2 foi dafin 3 linguri pastă de roşii o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Limba de vaca cu masline: Limba se pune […]

Curry de vita cu ghimbir

Curry rosu din carne de vita

Aceasta este una dintre reţetele de referinţă de bucătăriei thailandeze.Un bol fierbinte de curry este învăluit în aroma condimentelor picante, a nucii de cocos bogate şi cremoase şi a coriandrului proaspăt. Acest fel de mâncare se serveşte cu mult sos alaturi de o porţie de orez. Culoarea se datorează ardeilor iuţi roşii. Ardeii măcinaţi se […]

Boerewors – Carnati

Boerewors – Carnati este un preparat clasic din bucătăria sud-africană, fiind un tip de cârnat care îmbină o serie de arome și ingrediente tradiționale ale regiunii. Numele “boerewors” provine din limba africană, în care “boer” înseamnă fermier, iar “wors” înseamnă cârnat, ceea ce reflectă originile sale rurale și legătura cu viața agricolă din Africa de […]

Carne de vita Bulgogi

Carne de vita Bulgogi – Bulgogi înseamnă în coreeană „carne de foc” şi este cel mai popular fel de mâncare cu carne de vită coreean. Reţeta are la bază o marinată simplă, din ingrediente de provenienţă asiatică uşor de procurat: sos de soia, mirin (vin de orez), ulei de susan, seminţe de susan, usturoi, ghimbir […]

Carne de vita Wellington

Carne de vita Wellington din: muschi de vita, ulei, unt, ciuperci, ficat, ou. Ingrediente: 1 lingură ulei vegetal 1 lingură unt 1,5 kg muşchi de vită 250 g ciuperci mici, tăiate felii 175 g pate de ficat 400 g aluat de foitaj 1 ou bătut   Mod de preparare: Carne de vita Wellington: Incălziţi cuptorul […]

Friptura au poivre

Friptura au poivre: Puţine sunt mâncărurile în care piperul joacă un rol atât de important. Cu această ocazie, ne vom permite să cheltuim ceva mai mulţi bani pe boabe de piper scumpe, verzi, albe şi roşii, datorită cărora gustul fripturii va fi mai complex, iar aspectul mai impresionant. Boabele de piper se zdrobesc într-un mojar. […]

Piept de vita

Piept de vita

Pieptul de vacă este perfect pentru o friptură la grătar, cu condiţia să fie preparat în mod adecvat, pentru că este o bucată de carne destul de grasă şi de tare. Friptura la grătar este foarte răspândită în Statele Unite şi în special în Texas. Există două metode principale de a frige carne la grătar, […]

Bistecca fiorentina

Bistecca fiorentina a fost de-a lungul vremii unul dintre numeroasele motive de pelerinaj în Toscana, regiunea italiană în care se prepară această friptură minunată. în acest scop, se folosesc două dintre cele mai apreciate bucăţi de carne de vită, muşchiul şi vrâbioara. Potrivit legendei, primele fripturi florentine au fost servite cu ocazia sărbătorii Sfântului Lorenzo, […]

Friptură rece cu hrean

Friptura de vita au poivre

Friptura de vita au poivre din: muschi de vita, sare, piper, ulei, arpagic, unt, coniac, smantana. Ingrediente: 4 bucăţi de muşchi de vită (175 g) 1 lingură sare de mare grunjoasâ 2 linguri boabe de piper 1 lingură ulei vegetal 65 g arpagic, tăiat mărunt 50 g unt nesărat 125 ml coniac 175 ml smântână […]

Tartar de vitel

Biftec tartar cu capere

Biftec tartar cu capere din: oua, mustar, ulei, capere, piper, vrabioara. Originea acestui preparat este subiect de dezbatere, dar există mai multe teorii cu privire la modul în care a apărut. Una dintre povești spune că a fost creat de cavalerii mongoli în timpul campaniilor lor militare, care își puneau bucăți de carne sub șeile […]

Beef olives

Beef olives

Deşi acest fel de mâncare nu conţine nici urmă de măsline, puţină imaginaţie este suficientă pentru a înţelege legătura. Se folosesc felii foarte subţiri, bătute bine, de carne de vită (vrâbioara este ideală), pe care se pune o umplutură şi se înfăşoară strâns. Rezultatul seamănă, oarecum, cu nişte măsline fără sâmburi, mai groase la mijloc. […]

Budinca cu carne de vita si rinichi

Numit popular şi „budinca Kate şi Sydney , acest fel de mâncare este îndrăgit în Marea Britanie şi în toate ţările în care influenţa britanică s-a făcut simţită. Majoritatea puburilor au inclus această budincă în meniurile lor. Bucăţi de ceafă şi rinichi de vită se rumenesc într-o tigaie şi se pun apoi la păstrat, în […]

Ciolan de vita inabusit

Ciolan de vita inabusit

Ciolan de vita inabusit din: ulei, pancetta, ceapa, usturoi, ciuperci, ciolan, vin, morcovi, telina. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 500 g pancetta, neafumată, tăiată cuburi mari 2 cepe mari, tăiate 2 căţei de usturoi, tăiaţi feliuţe 250 g ciuperci mici 1,5 kg ciolan de vită, tăiat bucăţi mari 125 ml vin roşu 1 kg […]

Pastirma de vita

Pastirma de vita este denumirea unui fel de carne de vită, uscată şi sărată, care provine din Turcia, unde se consumă şi astăzi în cantităţi mari. Numele provine dintr-un cuvânt turcesc care înseamnă „presat” şi se referă la modul în care călăreţii turci conservau carnea, aşezând feliile sub şa, lateral, unde erau bine presate. Cea mai […]

Rulouri de vita in sos de legume

Rulouri de vita in sos de legume din: antricot de vita, castravete, morcov, telina, bacon, mustar, ou, sare, piper. Ingrediente: Pentru rulouri: 500 g antricot de vită 1 castravete murat 1 morcov 50 g bacon 1 ou fiert 4 linguri muştar sare piper Pentru sos: 2 morcovi 1 păstârnac 1/2 rădăcină telină 3 linguri ulei […]

Tocanita de berbecut

Tocanita de vita cu ciuperci

Tocanita de vita cu ciuperci din: ulei, vrabioara de vita, ceapa, morcovi, telina, usturoi, vin, fasole, unt. Ingredinete: 1 lingură ulei 2 kg vrăbioară, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 morcovi, tăiaţi mărunt 2 codiţe de telină, tocate 2 căţei de usturoi 3 linguri făină cu un praf de sare şi piper 750 ml […]

Friptura de vita cu ulei de masline

Friptura de vita cu ulei de masline

Friptura de vita cu ulei de masline din: vrabioara, sare, unt, ulei de masline. Ingrediente: 1 bucata vrabioara (de 250 g) sare grunjoasă ulei de măsline etravirgin 100 g unt     Mod de preparare: Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropeşte cu puţin ulei. Se lasă carnea la temperatura camerei […]