Chiftelute cu sos rosu oriental

Chiftelute cu sos rosu oriental

Chiftelute cu sos rosu oriental din: carne de vita, oua, usturoi, nucsoara, scortisoara, muguri de pin, unt, sare, piper, faina, ceapa, ardei, rosii, morcov, unt. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată de vită 2 gălbenuşuri 1 căţel de usturoi câte 1 praf de nucşoară şi scorţişoară 2 linguri muguri de pin 100 g unt sare piper […]

Limba cu sos remoulade

Limba cu sos remoulade

Limba cu sos remoulade din: limba, ceapa, morcov, patrunjel, piper, sare, maioneza, castraveciori murati, mustar, ceapa, marar, otet. Ingrediente: 1 kg limbă de vită sau de porc 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 10 boabe de piper sare Pentru sos: 1 pahar maioneză 2-3 castraveciori muraţi, mici piper alb măcinat 1 linguriţă muştar […]

Muschi de vitel cu sos de piper verde

Muschi de vitel cu sos de piper verde din: smantana, mustar, unt, muschi de vitel, masline, coniac, sare, piper. Ingrediente: 100 ml smântână 2 linguri muştar dulce 2 linguri unt 4 felii de muşchi de viţel 200 ml coniac 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri piper verde sare   Mod de preparare: Se amestecă […]

Friptura cu orez prajit, susan si roinita

Friptura cu orez prajit, susan si roinita

Friptura cu orez prajit, susan si roinita din: orez, varza, morcov, ulei de susan, otet, cotlete de vita, ulei, roinita, sos de soia, ceapa verde, spanac, coriandru. Ingrediente: 200 g orez basmati 1/2 varză albă, tocata 1 morcov, răzuit 1 1/2 linguri ulei de susan 2 linguri oţet de mere 4 buc cotlet de vită […]

Placinta cu carne si ciuperci

Placinta cu carne si ciuperci

Placinta cu carne si ciuperci din: vrabioara, fina, ulei, costita, telina, esalote, ciuperci, cimbru, dafin, bere, supa, keychup, ou, foitaj. Ingrediente: 800 g vrăbioară, tăiată bucăţi 2 linguri făină 2 linguri ulei 150 g costiţă, tocată 4 codiţe de ţelină, tocate 250 g eşalote mici, curăţate 500 g ciuperci, tăiate felii 6 crenguţe de cimbru […]

Carne de vită cu sote de legume

Burgeri cu carne de vita si naut cu salata de cereale

Burgeri cu carne de vita si naut cu salata de cereale din: ceapa, usturoi, naut, carne de vita, coriandru, patrunjel, ulei, bulgur, quinoa, orez, stafide, castravete, ceapa verde, lamaie, humus, sos picant. Ingrediente: 1 ceapă, tocată 2 căţei de usturoi, zdrobit 400 g năut din conservă, scurs de lichid 400 g carne de vită tocată […]

Rulouri picante cu carnaciori

Rulouri picante cu carnaciori

Rulouri picante cu carnaciori din: carnaciori, carne tocata, ceapa, patrunjel, piure, sos Wrocestershire, sos Tabasco, sare de telina, foitaj, oua. Ingrediente: 350 g cărnăciori proaspeţi 250 g carne tocatâ de vită 1 ceapă, răzuită 0 mână de pătrunjel proapăt, tocat 100 g piure de roşii 1 1/2 sos Worcestershire 1/2 1 lingură sos Tabasco 1 […]

Antricot de vita in sos de rosii

Antricot de vita in sos de rosii din: antricot de vita, vin, morcovi, telina, ceapa, ulei, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 700 g antricot de vită 100 ml vin roşu 2 morcovi 1 ceapă 1/2 ţelină 2-3 linguri ulei 500 ml suc de roşii foi de dafin măsline 100 ml apă sare piper   Mod […]

Snitele de vita cu sos de patrunjel

Snitele de vita

Snitele de vita din: escalop de vita, faina, ou, pesmet, castravete, iaurt, otet, ulei, lamaie, marar. Ingrediente: 2×150 g escalop de vită 2 linguri cu făină, bine asezonată 1 ou mare, bătut 125 g pesmet 1/2 castravete, feliat subţire 2 linguri cu iaurt 2 linguriţe cu oţet de vin alb 3 linguri cu ulei de […]

Umplutura picanta

Umplutura picanta

Umplutura picanta din: rasol de vita, ceapa, albitura, morcovi, suc de rosii, ardei copti, ardei iuti, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg rasol de vită Pentru supa: 1-2 cepe 2-3 bucăţi de albitură 2-3 morcovi Pentru umplutura: 100 ml suc de roşii 8-9 ardei (gogoşari) copţi 1-2 ardei iuţi sau chili pătrunjel verde sare piper […]

Burger cu carne de vita

Burger cu carne de vita

Burger cu carne de vita din: carne tocata de vita, ceapa, sos Worcestershire, patrunjel, ou, sare, piper, ulei, chifle, maioneza, rosii, ceapa, castraveti murati. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 1 ceapă mică, tăiată mărunt 1 linguriţă cu sos Worcestershire 2 linguri cu pătrunjel verde, tăiat mărunt 1 gălbenuş sare şi piper, după gust […]

Friptura de vita cu garnitura de pere

Friptura de vita cu garnitura de pere din: muschi de vita, pere, ulei, sare, piper, cimbrisor, vin, apa, zahar, scortisoara, anason, cuisoare. Ingrediente: 4 felii de muşchi de vită, groase de un deget 4 pere ulei sare piper cimbrişor proaspăt 500 ml vin alb 500 ml apă 5 linguri cu zahăr 1 baton de scorţişoară […]

Varză umplută murată

Varza umpluta cu carne

Varza umpluta cu carne din: varza, carne tocata, ceapa, ardei, ulei, cimbru, dafin, morcovi, cartof, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 1 varză potrivită 500 g carne tocată (vită cu porc) 1 ceapă roşie 1 ardei capia 4 linguri cu ulei 1/2 linguriţă cu cimbru 1 foaie de dafin 2-3 morcovi mici 1 cartof tăiat cuburi […]

Dovlecei umpluti cu carne tocata

Dovlecei umpluti cu carne tocata

Dovlecei umpluti cu carne tocata din: dovlecei, carne tocata, ceapa, ulei, suc de rosii, condimente, patrunjel, kaizer, cascaval. Ingrediente: 3 dovlecei mari, tineri 300 g carne tocată amestec (porc şi vită) 1 ceapă sare ulei de măsline 250 ml suc de roşii amestec de condimente (cimbrişor, maghiran, dafin, busuioc, piper) 1 legătură pătrunjel verde 1 […]

Ghiveci cu boabe de fasole

Ghiveci de legume cu carne

Ghiveci de legume cu carne din: carne de manzat, ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, morcovi, telina, cartofi, vin, vanata, dovlecei, ardei, capere, sare, piper, patrunjel, nuci, rosii. Ingrediente: 600 g carne de manzat 4 linguri ulei 3 cepe mari 3 catei de usturoi 120 g ciuperci 2 morcovi 1 telina mica 350 g cartofi 4 linguri […]

Vrabioara de vita cu verdeata

Vrabioara de vita cu verdeata din: vrabioara, ulei, cartof, morcovi, patrunjel, sare, patrunjel, suc de rosii. Ingrediente: 150 g vrăbioară de vacă 1 linguriţă cu ulei 1 cartof 2 morcovi 1 rădăcină de pătrun­jel sare frunze de pătrunjel 1 ceaşcă mare cu suc de roşii   Mod de preparare: Vrabioara de vita cu verdeata: Curăţaţi […]

Muschi de vita inabusit cu sote de morcovi

Muschi de vita inabusit cu sote de morcovi

Muschi de vita inabusit cu sote de morcovi din: muschi de vita, morcov, unt, sare, patrunjel. Ingrediente: 150 g muşchi de vita 1 morcov mare 1 linguriţă cu unt sare pătrunjel     Mod de preparare: Spălaţi bucata de carne, uscaţi-o într-un prosop de in, împănaţi-o cu feliuţe de morcov. Aşezaţi carnea într-un vas emailat […]

Ciorba de perisoare cu suc de rosii

Ciorba de perisoare cu suc de rosii

Ciorba de perisoare cu suc de rosii din: carne de vita, morcov, patrunjel, ardei, orez, verdeata, ou, franzela. Ingrediente: 2 căni cu supă de pasăre 150 g carne tocată de vacă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ardei gras 1 lingură cu orez verdeaţă tocată 1/2 ou 1/2 felie de franzelă 1 pahar cu suc de […]

Orez cu carne de vita

Orez cu carne de vita

Orez cu carne de vita din: orez, carne de vita, supa de carne, carne de vita, morcovi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 pahare orez 1 kg carne de vită 2 căni supă de carne 500 g carne de vită tocată 500 g morcovi sare piper ulei Mod de preparare Orez cu carne de vita: Orezul […]

Pui cu mazare

Orez cu mazare

Orez cu mazare din: orez, mazare, supa de carne, carne de vita, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pahare orez, înmuiat şi zvântat 1 kg mazăre boabe 5 pahare supă de carne 2 kg carne fiartă de vită 2 cepe 1 kg carne tocată de vită ulei sare piper Mod de preparare: Se pun boabele […]

Rosii umplute cu bucati de carne de vita

Rosii umplute cu bucati de carne de vita din: carne de vita, praf de usturoi, marar, orez, rosii, pasta de tomate, scortisoara, masline, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 900 g carne de vită 2 linguriţe praf de usturoi 4 liguri mărar proaspăt 1 cană orez fiert 8 roşii mai mari 250 g pastă de tomate […]

Carne de vita cu orez si morcovi

Carne de vita cu orez si morcovi

Carne de vita cu orez si morcovi din: orez, supa de carne, carne de vita, morcovi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 pahare orez 1 kg carne de vită 2 căni supă de carne 500 g carne de vită tocată 500 g morcovi sare piper ulei   Mod de preparare: Orezul se spală bine şi se […]

Frigarui de cerb si mamaliga cu lapte de migdale

Frigarui marocane

Frigarui marocane din: ficat de vita, prapure, unt, boia, chimen, sare, piper, patrunjel, rosii, praf de chili. Ingrediente: un kg ficat de vită 2 bucăţi prapure 100 g unt 4 lingurite boia 3 lingurite chimen 2 lingurite sare 1/4 linguriţă piper măcinat Pentru sos: o legătură pătrunjel 3 rosii sare piper praf de chilii   […]

Muschi de vita inabusit

Muschi de vita inabusit din: muschi de vita, morcov, unt, sare, patrunjel. Ingrediente: 150 g muşchi de vita 1 morcov mare 1 linguriţă cu unt sare pătrunjel     Mod de preparare: Muschi de vita inabusit: Spălaţi bucata de carne, uscaţi-o într-un prosop de in, împănaţi-o cu feliuţe de morcov. Aşezaţi carnea într-un vas emailat cu […]

Ruladă din carne de vită in aluat

Rulada de vita cu sunca si vin rosu

Rulada de vita cu sunca si vin rosu din: carne de vita, sunca, ceapa, morcov, castraveti, vin rosu, bulion, ulei, sare, piper, cartofi copti, salata. Ingrediente: 8 felii carne de vită pentru snitele 8 felii şuncă o ceapă rosie un morcov 2 castraveti muraţi un litru vin roşu o linguriţă bulion 2 linguri ulei sare […]

Vrabioara de vita cu legume

Vrabioara de vita cu suc de rosii

Vrabioara de vita cu suc de rosii din: vrabioara, ulei, cartof, morcovi, patrunjel, sare, patrunjel, suc de rosii. Ingrediente: 150 g vrăbioară de vacă 1 linguriţă cu ulei 1 cartof 2 morcovi 1 rădăcină de pătrun­jel sare frunze de pătrunjel 1 ceaşcă mare cu suc de roşii   Mod de preparare Vrabioara de vita cu suc […]

Tocana de vita picanta

Tocana arabeasca de carne de vita

Tocana arabeasca de carne de vita din: carne grasa de vita, untura, ceapa, gutui, dovleac, ananas, mere, zahar pudra, scortisoara, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne grasă de vită 5 linguri untură 4 cepe 3 gutui 1 felie dovleac 8 felii ananas din cutie 5 mere 3 linguri zahăr pudră 2 linguriţe scorţişoară 2 […]

Rondele de vita

Rondele de vita

Rondele de vita din: carne de vita, nuca, fistic, pesmet, usturoi, oua, faina, otet, apa, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg carne macră de vită 1 pahar nucă pisată 1 pahar fistic pisat 6 linguri pesmet fin 9 căţei usturoi pisat 4 ouă 2 pahare făină de grâu 3 pahare oţet îndoite în 6 pahare de […]

Limba de vaca in stil arabesc

Limba de vaca in stil arabesc din: limba de vaca, otet, lamaie, portocala, zahar, hei, morcovi, patrunjel, telina, sare, piper, scortisoara, ceapa. Ingrediente: 1 limbă de vacă 4 pahare oţet 5 căţei usturoi 1 coajă de lămâie 1 coajă de portocală 1 linguriţă rasă zahăr 1 lingură hei măcinat 2 morcovi 1 legătură pătrunjel verde […]

Friptura inabusita condimentata

Maduvioare de oaie

Maduvioare de oaie din: maduvioare, oua, pesmet, ceapa, otet, lamaie, ienibahar, piper, sare. Ingrediente: 5 măduvioare de oaie (sau de vită) 6 ouă 4 linguri pesmet 1 ceapă 3 linguri oţet sucul de la o lămâie ienibahar piper sare Mod de preparare: Se fierb măduvioarele în apă, la foc iute, aproximativ un sfert de oră, […]

Rondele de vita cu fistic

Rondele de vita cu fistic

Rondele de vita cu fistic din: carne de vita, nuca, fistic, pesmet, usturoi, oua, faina, otet, apa, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg carne macră de vită 1 pahar nucă pisată 1 pahar fistic pisat 6 linguri pesmet fin 9 căţei usturoi pisat 4 ouă 2 pahare făină de grâu 3 pahare oţet îndoite în 6 […]

Vacuta cu rosii si branza

Vacuta cu rosii si branza

Vacuta cu rosii si branza din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi, dafin, usturoi, lamai, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită 5 linguri ulei de măsline 3 cepe 2 morcovi 1 foaie dafin 2 căţei usturoi 2 lămâi 1 linguriţă făină de porumb sare piper   Mod de preparare Vacuta cu rosii […]