Tocana cu spata de porc

Tocana arabeasca

Tocana arabeasca din: carne grasa de vita, untura, ceapa, gutui, dovleac, ananas, mere, zahar pudra, scortisoara, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne grasă de vită 5 linguri untură 4 cepe 3 gutui 1 felie dovleac 8 felii ananas din cutie 5 mere 3 linguri zahăr pudră 2 linguriţe scorţişoară 2 linguri oţet sare piper   […]

Piept de curcan umplut

Curca umpluta in stil oriental

Curca umpluta in stil oriental din: curca, carne tocata, ficatei de pasare, unt, sare, piper, ceapa, cuisoare, curry, orez. Ingrediente: 1 curcă (de aproximativ 5 kg) 500 g carne tocată (de vită sau pasăre) 200 g ficăţei de pasăre (de la curcă şi de pui) 1 ceaşcă unt 1 ceapă sare piper curry cuişoare pisate […]

Porumbei umpluti cu carne

Porumbei umpluti cu carne

Porumbei umpluti cu carne din: porumbei, carne tocata de vitel, ou, ceapa, unt, sare, piper, patrunjel, paine. Ingrediente:  4 porumbei 200 g carne tocată de viţel 1 ou 1 ceapă 2 linguri unt sare piper pătrunjel verde, tocat pâine Mod de preparare: Porumbeii se curăţă, se golesc la interior, se spală şi se sărează. Carnea […]

Vaca cu sos

Vaca cu sos

Vaca cu sos din: carne de vaca, ulei, lamai,sofran, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vacă 5 linguri ulei de măsline 2 lamai şofran piper şi sare, după gust   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi potrivite şi se prăjeşte, pe ambele feţe, în ulei bine încins. Se adaugă trei pahare cu […]

Musaca de vinete şi ardei copţi

Musaca de vita cu legume

Musaca de vita cu legume din: cartofi, lapte, unt, branza, carne de vita, morcovi, ceapa, usturoi. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 ml de lapte 75 g unt 100 g brânză maturată rasă 500 g carne de vită tocată 2 morcovi 1 ceapă medie 2 catei de usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi puneţi-i […]

Carne de vita cu orez si vinete

Carne de vita cu orez si vinete

Carne de vita cu orez si vinete din: carne de vita, orez, vinete, supa de carne, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1 kg orez 1 kg vinete 2 pahare orez 2 pahare supă de carne 1 ceapă sare piper Mod de preparare: Vinetele, curăţate de coajă şi cotoare, se taie rondele […]

Chiftele de cartofi in malai

Chiftele cu nuca rasa

Chiftele cu nuca rasa din: carne, arpacas, ceapa, chimen, piper, sare, carne tocata, tahina, lamaie, nuca, boia, apa. Ingrediente: 1 kg carne fără grăsime 4 pahare arpacaş fin 2 cepe chimen piper sare Umplutura: 1 kg carne tocată de vită (oaie) 2 pahare tahina sucul de la 6 lămâi 1 pahar miez de nucă pisată […]

Ciorba cu perisoare din pate de soia

Ciorba arabeasca de vita

Ciorba arabeasca de vita din: oase de vita, carne de vita, ceapa, albitura, patrunjel, oua, lamaie, orez, boabe de hei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg oase 500 g carne de vită 250 g ceapă 250 g albitură 25 g pătrunjel 3 ouă sucul de la 1 lămâie mai mare 25 g orez câteva boabe hei […]

Carne de vita cu orez si morcovi

Carne cu ciuperci si orez

Carne cu ciuperci si orez din: carne de vita, orez, ciuperci, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne fiartă de vită 2 pahare orez 1 kg ciuperci 1 ceapă sare piper Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi potrivite, se pune la prăjit într-un vas cu ulei. Când carnea s-a mmenit bine pe toate părţile, se […]

Bulete din orez cu carne de vita

Bulete din carne cu oua si chimen

Bulete din carne cu oua si chimen din: carne de vita, arpacas, ceapa, oua, sare, piper, chimen.   Ingrediente: 1 kg carne vită 6 pahare arpacaş fin 2 cepe mijlocii 14 ouă fierte, tăiate în patru sare şi piper după gust chimen   Mod de preparare Bulete din carne cu oua si chimen: Se trece […]

Vita cu bame

Vita cu bame

Vita cu bame din: bame, ulei, ceapa, rosii, carne de vita, supa, usturoi, sare, iaurt, smantana, piper, rosie, lamaie. Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și […]

Chiftele cu smantana

Chiftele cu smantana

Chiftele cu smantana din: muschi, unt, oua, faina de grau, ceapa, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 400 g unt 5 ouă 4 linguri făină de grâu 4 cepe smântână sare piper   Mod de preparare: Carnea se toacă şi se amestecă bine cu ouăle bătute, puţin unt, sare şi piper. Se […]

Musaca de vita cu usturoi

Musaca de vita cu usturoi

Musaca de vita cu usturoi din: cartofi, lapte, unt, branza, carne de vita, morcovi, ceapa, usturoi. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 ml de lapte 75 g unt 100 g brânză maturată rasă 500 g carne de vită tocată 2 morcovi 1 ceapă medie 2 catei de usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi puneţi-i la […]

Cus-cus cu vita sau berbec

Cus-cus cu vita sau berbec

Cus-cus cu vita sau berbec din: gris, carne de berbec sau vita, bulion, boia iute, sofran, mirodenii Baharat, cepe, maut, apa, sare. Ingrediente: 1 kg griş 500 g carne de berbec (sau vită) 4 linguri bulion 1 linguriţă de boia de ardei iute 1 linguriţă şofran 1 linguriţă mirodenii „Baharat” (procurabile din magazine cu specific […]

Drob de pui cu ciuperci

Retete arabesti: Drob de vita cu nuci

Drob de vita cu nuci din: carne de vita, nuca, fistic, pesmet, usturoi, oua, faina, otet, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne macră de vită 1/2 pahar nucă pisată 1/2 pahar fistic pisat 4 linguri pesmet 7 căţei usturoi pisat 2 ouă 1 pahar făină de grâu 2 pahare oţet 4 pahare apă […]

Chiftele de ton in sos de patrunjel

Chiftele cu carne mentolata

Chiftele cu carne mentolata din: carne de vita, usturoi, menta, ulei de masline, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită 5 căţei de usturoi 2 linguriţe de mentă uscată, fărâmiţată 7 linguri ulei de măsline 1 ceapă sare piper   Mod de preparare Chiftele cu carne mentolata: Carnea se dă de două ori […]

Chiftele de ficat

Chiftele simple de vita

Chiftele simple de vita din: carne de vita, ceapa, paine, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită 2 cepe 1 pâine proaspătă, tăiată felii sare piper, după gust Mod de preparare: Se toacă mărunt carnea de vită, ceapa şi pâinea, înmuiată în apă. Se adaugă condimentele şi se amestecă bine. Se fac rondele din […]

Chicken oregano kebabs

Kebab

Kebab din: pulpa de vita, usturoi, piper, sare, bulion, ceapa, unt, dafin, supa de oase, vinete, unt, usturoi, cascaval, zahar, faina, lapte.   Ingrediente: 750 g pulpă de vită, tăiată cubulete 4 căţei usturoi, tocat mărunt 5 g piper alb pisat 10 g sare 50 g bulion 80 g ceapă tăiată mărunt 75 g unt […]

Bors cu carne de vacuta si smantana

Bors cu carne de vacuta si smantana din: carne de vita, ceapa, morcovi, bulion, orez, sare, bors, oua, smantana, leustean. Ingrediente: 3/4 kg carne de vită de la gât sau de la piept 1 ceapă 2 morcovi 2 linguri cu bulion de roşii 3 linguri cu orez sare 1 l de borş 1 ou 4 […]

Paine surpriza cu vitel si ton

Paine surpriza cu vitel si ton

Paine surpriza cu vitel si ton din: paine, carne de vitel, ton, oua, smantana, ceapa, sare, verdeata, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 pâine mare 200 g carne de viţel 200 g ton 2 ouă 1 lingură cu smântână 2 cepe sare 3 linguri verdeaţă tocată 2 linguri cu unt sare piper   Mod de preparare: […]

Carnati proaspeti de casa

Carnati proaspeti de casa

Carnati proaspeti de casa din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, usturoi, apa, mate, slanina. Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g carne de vită sau viţel 1 lingură cu sare piper măcinat usturoi tocat 1 ceaşcă mică de apă caldă maţe de porc spălate şi curăţate 200 g slănină   Mod […]

Cartofi umpluti cu carne (la alegere)

Cartofi umpluti cu carne (la alegere)

Cartofi umpluti cu carne din: cartofi, carne de vitel, carne de pui sau de miel, ceapa, pesmet, sare, slanina, unt. Ingrediente: 12 cartofi mari 250 g carne de viţel, de pui sau de miel 1 ceapă 1 lingură cu pesmet sare 200 g slănină 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Spălaţi cartofii cu […]

Bratwurst

Carnati de ficat (Leberwursti)

Carnati de ficat (Leberwursti) din: ficat de porc, ficat de vita, carne, condimente, sare, slanina, ceapa, usturoi, mate de porc. Ingrediente: 1 ficat de porc 1 ficat de vită carne condimente sare 1 kg slănină 1 ceapă usturoi după gust maţe de porc   Mod de preparare: Fierbi timp de 10 min: ficatul, slănina şi […]

Rasol de vitel cu hrean

Rasol de vitel cu sos de hrean

Rasol de vitel cu sos de hrean din: rasol de vitel, hrean, smantana, sare, zahar, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, pastarnac, piper. Ingrediente: 1 rasol de viţel (2-3 kg) 4-6 bucăţi de hrean 1 pahar cu smântână 1 lingură de saree 1 lingură de zahăr Petru supă: 4-6 morcovi mijlocii 2 cartofi 1 telină 2 rădăcini […]

Chiftele cu tarhon

Chiftele cu tarhon

Chiftele cu tarhon din: carne de manzat, carne de porc, cartofi, morcovi, oua, bulion, ceapa, sare, cimbru, piper, patrunjel, marar, usturoi, lei sau untura, faina, smantana, tarhon. Ingrediente: 1/2 kg carne de mânzat 200 g carne de porc 2 cartofi 2 morcovi 2 ouă 2 linguri cu bulion 2-3 cepe sare cimbru mărunţit piper măcinat […]

Gulas din muschi de bou

Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc din: carne de vita sau manzat, ceapa, ulei, cartofi, costita, rosii, apa, sare, piper, telina, patrunjel, boia, faina, unt, ou. Ingrediente: 1 kg carne de vită sau mănzat 2 cepe 1 pahar cu ulei 4-6 cartofi mijlocii 100 g costiţă proaspătă sau afumată 2 roşii sau 2 linguri cu bulion 1 cană cu […]

Perişoare de vită cu sos de smântână

Perisoare de vita cu smantana

Perisoare de vita cu smantana din: carne de vita, paine, ceapa, verdeata, sare, cimbru, orez, ou, smantana, marar, faina, unt. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită (sau amestec cu came de pasăre) tocată 1 felie de pâine 1 ceapă verdeaţa tocată sare cimbru 1 ceaşcă mică de orez 1 ou 1 cană cu smântână 2 […]

Tocana nationala de vita sau manzat

Tocana nationala de vita sau manzat

Tocana nationala de vita sau manzat din: carne de vita sau manzat, untura, ceapa, gogosari, suc de rosii, vin, morcov, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 kg carne de vită sau mânzat 2 linguri cu untură sau 4-5 linguri cu untdelemn 6-8 cepe mijlocii 2-3 gogoşari sau ardei graşi congelaţi sau proaspeţi 1 pahar cu suc […]

Mancare de prune cu carne

Mancare de prune cu carne

Mancare de prune cu carne din: carne de vita, unt, prune uscate, zahar, lamaie, faina, sare, ceapa. Ingrediente: 1 kg carne de vită (rasol sau cap de piept) 2 linguri cu unt 1/2 kg prune uscate (fără sâmburi) 3 linguri cu zahăr 1/2 lămâie 1 linguriţă cu făină sare 1 ceapă tocată   Mod de […]

Parjoale cu garnitura de legume si vin rose

Parjoale cu garnitura de legume si vin rose

Parjoale cu garnitura de legume si vin rose din: carne de vita, franzela, ceapa, pesmet, marar, patrunjel, sare, piper, cartofi, ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită 1 ou 1 felie de franzelă 1 ceapă, pesmet mărar şi pătrunjel sare piper măcinat 2 cartofi fierţi 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi de […]

Pui cu sos de rosii si paste

Snitele in sos de legume

Snitele in sos de legume din: carne macra de vitel, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel, faina, sare, piper, untura, zahar. Ingrediente: 1 kg carne macră de viţel, mânzat sau de porc 1 ceapă 1 telină 1 pahar cu suc de roşii 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri cu faină sare piper măcinat 2 linguri […]

Tocana din carne miel cu smantana

Tocana din carne de porc si de vita

Tocana din carne de porc si de vita din: carne de porc, carne de vita, ceapa, usturoi, bulion, vin, cimbru, piper, dafin, smantana, ulei.   Ingrediente: 500 g carne de porc (afumată sau de la borcan) 500 g carne de vită 500 g ceapă 4-5 căţei dle usturoi 2 linguri cu bulion sau 2 roşii […]