Friptura in invelitoare

Friptura in invelitoare

Friptura in invelitoare din: carne de porc, carne de vital, slanina, frisca, ou, coniac, praz, ceapa, morcovi, telina, usturoi, dafin, cuisoare, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1 kg carne de viţel 400 g slănină proaspătă 1 pahar cu frişcă 1 ou 1 păhărel cu coniac 1 praz 2 cepe 2 morcovi 1 […]

Ficat cu sos de struguri

Ficat cu sos de struguri

Ficat cu sos de struguri din: ficat, unt, struguri, zahar, sare, otet, faina, lapte nefiert, piper, suc de rosii. Ingrediente: 1 kg ficat de porc sau viţel 3 linguri cu unt 200 g struguri albi (sau 200 g stafide) 1 lingură de zahăr 1 linguriţă cu sare 1 lingură de oţet 2 linguri cu făină […]

Supa limpede de carne (Consomme)

Supa limpede de carne (Consomme) din: rasol de vita, tacamuri de pasare, carne macra, ceapa, praz, morcovi, sare, rasol de porc, telina. Ingrediente: 1 rasol de vită sau mânzat 2-3 tacâmuri de pasăre 1 kg carne macră 2 cepe 1- 2 fire de praz 2-3 morcovi sare SAU 1-2 rasoale de porc 1 rasol de […]

Muschi de vita in sos de vin rosu

Muschi de vita inabusit cu vin

Muschi de vita inabusit cu vin din: muschi de vita, ulei, vin, sare, piper, verdeata, unt, cartofi, morcovi, conopida. Ingrediente: 6 felii de muşchi de vită sau de mânzat 1 ceaşcă plină cu ulei 1 cană cu supă 1 pahar cu vin alb sare piper măcinat verdeaţă tocată 2 linguri cu unt 1 kg car­tofi […]

Muschi de vita cu ciuperci

Muschi de vita cu ciuperci si vin

Muschi de vita cu ciuperci si vin din: muschi de vita, sare, piper, unt, ciuperci, vin, marar. Ingrediente: 6 felii de muşchi sare piper 2 linguri cu unt 10-12 ciuperci mijlocii 2 roşii 1 pahar mic cu vin alb mărar tocat 6 felii de franzelă   Mod de preparare: Ştergeţi feliile de carne cu un […]

Mititei de vita cu mujdei

Mititei de vita aromati

Mititei de vita aromati din: carne de vita, cimbru, boia, usturoi, cartofi, ulei, sare, rosii, marar. Ingrediente: 1 kg carne macră de vită cimbru uscat boia de ardei iute 1 căpăţănă de usturoi 1 cană cu supă de carne 1 lingură cu seu de oaie 1,5 kg cartofi 1 cană cu ulei sare 500 g […]

Clatite picante umplute cu resturi de friptura si ficat

Clatite picante umplute cu resturi de friptura si ficat din: clatite, friptura rece, ficatei de pasare sau de vita, ceapa, ulei, verdeata, ou, piper. Ingrediente: 14-16 clătite 200 g friptură rece 200 g ficăţei de pasăre sau de vită 2 cepe 1 ceaşcă de ulei verdeaţă tocată 1 ou piper   Mod de preparare: Pregătiţi […]

Chebab din carne de porc

Chebab din carne de porc din: carne de porc, piper, ceapa, sare, cimbru, ardei iute, otet sau vin. Ingrediente: carne de porc, de vită sau de ovine piper ceapă sare cimbru ardei iuţi oţet sau vin vechi   Mod de preparare: Carnea se taie în felii subţiri, care se presară cu piper, sare şi cimbru. […]

Chiftele

Chiftelute din carne (reteta de baza)

Chiftelute din carne (reteta de baza) din: carne macra, ceapa, verdeata, oua, piper, sare, faina, ulei. Ingrediente: 500 g carne macră (poate fi combinată, porc cu vită; chiftelele nu trebuie sa iasă prea grase, mai ales că uneori se consumă şi reci, ca aperitiv) 60-100 g miez de pâine veche de 1-2 zile, dar nu […]

retete

Carnati de vita-porc afumati si uscati

Carnati de vita-porc afumati si uscati din: carne de porc, carne tocata de vita, slanina, sare, silitra, piper, usturoi, boia, apa, mate de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg carne tocată de vită 500 g slănină 2 linguri rase cu sare 2 g silitră piper măcinat usturoi boia iute de ardei roşu […]

Carnati haiducesti cu maghiran

Retete traditionale: Carnati afumati si uscati

Carnati afumati si uscati din: carne de porc, carne de vita (sau oaie), slanina, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg carne de vită (poate fi şi de oaie) 500 g slănină 40 g sare 2-3 g piper pisat usturoi după preferinţă   Mod de preparare: Carnea de vită (sau de […]

retete

Salata aperitiv cu carne fiarta de vita

Salata aperitiv cu carne fiarta de vita din: rasol de vita, castraveti, ceapa verde, cartofi, mustar, sare, piper, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 300 g rasol de vită fiert din ajun 3-4 castraveţi acri 4-6 fire de ceapă verde 2-3 cartofi 3 linguri cu muştar dulce sare piper 2 linguri cu ulei 3-4 tije de pătrunjel […]

Sarmale din varza creata

Sarmale din varza creata

Sarmale din varza creata din: varza creata, carne de porc sau de manzat, untdelemn sau untura, faina, smantana, orez, sare, usturoi, marar sau maghiran. Ingrediente: o varză creaţă mijlocie (cam 1 kg) 400 g carne de porc sau de mânzat 3 linguri untdelemn sau untură 40 g făină 100 ml smântână 100 g orez sare […]

Varza cu carne de vita sau porc

Varza cu carne de vita sau porc

Varza cu carne de vita sau porc din: varza acra, carne de vita sau porc, ceapa, untura, smantna, bulion, marar, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 kg varză acră 700 g carne de vită sau porc o ceapă 100 g untură 100 ml smântână 100 ml bulion de roşii mărar uscat cimbru sare piper boabe   […]

Musaca de conopidă cu ficăţei de pasăre

Varza musaca

Varza musaca din: varza, carne de porc, carne de vaca, slanina, rosii, cartofi, untura, bulion, piper, cimbru, boia, sare. Ingrediente: 1,5 kg varză murată 500 g carne de porc 500 g carne de vacă 100 g slănină 500 g roşii 100 g cartofi 100 g untură 50 g bulion de roşii piper cimbru boia de […]

Sos simplu cu resturi de friptura

Sos simplu cu resturi de friptura din: resturi de friptura, carne de vitel sau pasare, ceapa, morcov, patrunjel, apa, sare, telina, unt. Ingrediente: resturi de friptură carne crudă de viţel sau de pasăre (să nu fie grasă) 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 l apă caldă 1 linguriţă cu sare frunze de […]

retete

Sosuri cu carne: Sos spaniol

Sos spaniol din: unt, carne, sunca, slanina, ceapa, morcov, cuisoare, sare, verdeata, faina. Ingrediente: 1 lingură cu unt carne de viţel, de pasăre, de vânat – în proporţii nedefinite 100 g şuncă 100 g slănină 1 ceapă 1 morcov 4-5 cuişoare sare buchet aromat (2 fire de busuioc, 2 fire de ţelină, 4-6 fire de […]

Friptura de vita cu ulei de masline

Varza dulce cu carne de vaca

Varza dulce cu carne de vaca din: piept de vaca, varza, bulion, rosii, arde, untdelemn, sare, apa sau zeama de carne. Ingrediente: 0,5-1 kg piept de vacă o varză mare sau 2 verze mai mici o lingură de bulion sau 4-5 roşii mijlocii un ardei gras sau 2 ardei capia roşii 3-4 linguri de untdelemn […]

Sos ragu pentru paste

Sos ragu pentru paste

Sos ragu pentru paste din: slanina, ceapa, carne de porc, carne de vitel, supa de zarzavat sau apa, salvie, busuioc, sare, piper, scortisoara. Ingrediente: 200 g slănină crudă sau sărată 50 g unt 1 ceapă mare 200 g carne de porc 300 g carne de viţel 2 căni cu supă de zarzavat sau apă caldă […]

Bors cu carne de vacuta

Bors cu carne de vacuta

Bors cu carne de vacuta din: carne de vita, ceapa, orcov, ardei, rosii, orez, bors, leustean, ou sau smantana, sare.   Ingrediente: 3/4 kg carne de vită de la cap sau de la piept o ceapă 1 morcov 1 ardei gras 3 roşii 3 linguri de orez 1 l borş leuştean tocat ou sau smântână […]

Antricot la gratar cu sos

Antricoate cu ceapa coapta

Antricoate cu ceapa coapta din: antricoate, sos de soia, zahar, coniac, mustar, usturoi, unt, rosii, ceapa. Ingrediente: 8 antricoate de vită fără os, de cca 3 cm grosime 3/1/4 cană sos de soia 3/1/4 cană apă 1/1/2 cană zahăr brun 2 linguri coniac 1 1/2 lingură boabe de muştar, zdrobite 1/4 cană muştar de Dijon […]

Frigarui de vita cu rosii cherry

Frigarui din vrabioara de vita

Frigarui din vrabioara de vita din: otet, ulei, ceapa, sare, mustar, nucsoara, cuisoare, usturoi, tabasco, vrabioara, zucchini, ardei, rosii, ceapa, ananas. Ingrediente: 1/2 cană oţet din vin 1/2 cană ulei 1 ceapă mică, tocată 1 linguriţă sare 1 linguriţă boabe de muştar, zdrobite puţin 1/2 linguriţă nucşoară rasă ori măcinată 1/4 linguriţă cuişoare zdrobite 1 […]

Hamburgeri de vita cu mozzarella

Hamburger cu coriandru

Hamburger cu coriandru din: carne de vita, boia, sre, piper, pesmet, ou, ceapa, seminte de coriandru. Ingrediente: 500 g carne de vită tocată 1/4 linguriţă boia iute sare piper proaspăt măcinat 2-3 linguri pesmet proaspăt 1 ou 1/4 cub concentrat de vită 1/2 ceapă medie, tocată mărunt sau rasă 1/4 linguriţă seminţe de coriandru măcinate […]

Antricoate de vita cu ciuperci

Antricot cu sos de usturoi

Antricot cu sos de usturoi din: antricoate de vita, sos de soia, usturoi, ghimbir, ceapa, zahar, ulei, piper, lamaie. Ingrediente: 6 antricoate de vită, fără os, de cca 2,5-3 cm grosime Pentru marinada: 2/3 cană sos de soia cu conţinut redus de sodiu 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţe ghimbir ras 2 fire […]

Bors de vita cu smantana

Bors de vita cu smantana

Bors de vita cu smantana din: carne de vita, ceapa, morcov, albitura, ardei, rosii, bors, smantana, sare, ou, orez, leustean. Ingrediente: 750 g carne de vita 1 ceapă 1 morcov albitură 1 ardei gras 3 roşii 1 l borş 1- 1 pahar cu smântâna sare 1 ou orez leuştean   Mod de preparare Bors de […]

Retete

Carne cu costita afumata

Carne cu costita afumata din: carne de vita, costita afumata, ulei, ceapa, faina, usturoi, patrunjel, vin, ciuperci, piper, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg carne de vită 250 g costiţă afumată 2-3 linguri ulei 3 cepe 2 linguri făină 2 căţei usturoi cimbru pătrunjel 1l vin negru 10-15 ciupercuţe piper sare optional: 1 linguriţă de zahăr   […]

Cotlete de vita pane

Cotlete de vita pane

Cotlete de vita pane din: cotlete, faina, oua, pesmet, ulei, sare. Ingrediente: 6- 8 cotlete (viţel, mânzat, sau vită mai tânără) 1-2 linguri făină 2 ouă 3 linguri pesmet 3-4 linguri ulei (untură) sare   Mod de preparare: Se scot oasele din cotlete şi se curăţă pieliţa. In continuare se pregătesc ca şi şniţelul de vitel. […]

Biftec cu garnitura de spanac

Biftec cu garnitura de spanac din: muschi de vita, unt, franzela, oua, spanac, marar, sare, piper. Ingrediente: 6 felii de muşchi de vita 2 linguri cu unt 6 felii de franzelă 6 ouă 1 kg spanac mărar tocat sare piper mcăcinat   Mod de preparare: Curăţaţi spanacul frunză cu frunză, spălaţi-l în multe ape, clocotiţi-15 […]

Friptura de vitel impanata

Friptura de vitel impanata

Friptura de vitel impanata din: carne vitel, slanina, usturoi, ceapa, piper, vin, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg carne vitel (sau mânzat) 200 g slănină 1 ceapă 20 căţei usturoi 20 boabe piper 2 pahare vin 3 linguri ulei (untură) sare   Mod de preparare: Se aleg una sau doua bucati de carne macră de vitel sau mânzat. […]

retete

Muschi Chateaubriand

Muschi Chateaubriand din: muschi de vita, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 1 lingură cu unt sare piper măcinat   Mod de preparare: Muşchiul se şterge cu un prosop curat, înmuiat în ţuică. Aşezaţi carnea pe un fund de lemn şi tăiaţi pe lung câte o fâşie subţire de pe părţile laterale. […]

Biftec cu sos aioli

Reteta de Biftec Tartar

Biftec Tartar din: carne macra de vitel sau manzat, oua, ceapa, piper, patrunjel, sare, castraveciori murati, sardele, sos tartar.   Ingrediente: 1/4 kg carne macră viţel sau mânzat 1-2 gălbenuşuri crude ceapă tăiată foarte fin piper măcinat pătrunjel tocat mărunt sare eventual: castraveciori muraţi tocaţi foarte mărunt, 2 sardele, sos tartar etc.   Mod de […]

Ciulama de conopida

Ciulama cu vitel

Ciulama cu vitel din: carne de vitel, ceapa, morcov, patrunjel, telina, faina, unt sauulei, sare. Ingrediente: 1 kg carne viţel 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 lingură făină 1 lingură unt (sau ulei) sare   Mod de preparare: Carnea se curătă de pielite şi se taie în bucăti mai mici. Intr-o oală de […]