Muschi de vitel la tava

Muschi de vitel la tava

Muschi de vitel la tava din: muschi de vitel sau manzat, untura, sare. Ingrediente: cam 1,5 kg muşchi de viţel sau mânzat (o singură bucată) 2-3 linguri untură (ulei) sare   Mod de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţe şi se aranjează să formeze o singură bucată lunguiaţă, eventual se leagă cu aţă pentru a-i […]

Creier cu usturoi

Creier cu usturoi din: creier, otet, piper, faina, patrunjel, ulei, vin, usturoi, sare. Ingrediente: 2- 3 creieri (preferabil de viţel) 1 lingură oţet piper măcinat 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel verde tocat 3-4 linguri ulei (unt) 1 pahar vin alb, sec 3-4 căpăţăni de usturoi sare   Mod de preparare: Creierul se spală, se curătă […]

Orez cu ficat de pasare

Ficat cu orez

Ficat cu orez din: orez, ficat, unt sau ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 cană orez 250 g ficat (de porc sau vită) 3-4 linguri unt sau ulei piper sare   Mod de preparare: Orezul se spală bine şi se lasă la scurs. Intr-o cratită de 2-3 l se pun 1-2 linguri de unt (ulei), se […]

Ficat prajit cu ceapa cu garnitura de legume

Ficat prajit

Ficat prajit din: ficat, faina, piper, ulei, sare.   Ingrediente: 1/2 kg ficat (de porc, vită sau oaie) 1 lingură făină piper 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Ficatul se curăţă, se taie în felii mai lungi, groase de 1-2 cm, şi se presară cu piper. Feliile se dau prin făină şi se […]

Dovlecei umpluti cu carne la cuptor

Retete clasice si savuroase: Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti din: carne, dovlecei, ceapa, paine, orez, ulei sau untura, bulion, verdeata, faina, sare, piper, rosii. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de porc, mai gras, şi vită, carne macră) 6-8 dovlecei cruzi 3- 4 cepe 1 felie pâine albă 4 linguri orez 3-4 linguri ulei sau untură 1-2 linguri bulion 1 legătură verdeaţă (preferabil mărar) […]

Friptura rece cu mustar Dijon

Friptura rece cu mustar Dijon din: carne tocata, fleica, muschiulet sau vrabioara de vita, oua, franzela, ceapa, vin, usturoi, sare, piper, marar, patrunjel, dafin, ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată amestec 1/2 kg fleică muşchiuleţ sau vrăbioare de vită 2-3 ouă 3 felii de franzelă 2 cepe 1 l vin roşu usturoi tocat sare piper […]

Frigarui de miel

Frigarui de vitel

Frigarui de vitel din: carne de vitel, slanina, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne vitel (muşchiul spatelui sau pulpă) 250 g slănină piper măcinat sare   Mod de preparare: Muşchiul de vitel se curătă de pieliţă şi se taie bucăţele subţiri (sub 1 cm) şi de formă aproximativ pătrată, cu latura de 3-4 cm. Separat, […]

Muschi de vita in sos de vin rosu

File Wellington

File Wellington din: muschi file de vitel, ciuperci, unt, vermut, ulei, faina, ou, sare, piper, patrunjel, margarina, otet, apa.   Ingrediente: 800 g muşchi file de viţel 400 g ciuperci de cultură 50 g unt 4 linguri cu vermut 1 lingură cu ulei 3 linguri cu făină 1 gălbenuş de ou sare piper măcinat pătrunjel […]

Consome din carne de pasare si vitel

Consome din carne de pasare si vitel din: pasare, coasta de vitel, apa, ceapa, praz, morcovi, telina, patrunjel. Ingrediente: 1 pasăre mare, bătrână plus 1 kg coastă de viţel 5 l de apă 2 cepe 1 praz 2 morcovi 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel cu frunze   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de oasele […]

Biftec

Biftec

Biftec din: carne de vitel, ulei sau unt, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne viţel (sau mânzat) 2-4 linguri ulei (sau unt) piper măcinat sare   Mod de preparare: Carnea este de preferat să fie macră şi chiar cu puţină grăsime. Se taie perpendicular pe fibră şi groasă de maximum 1 cm. Fiecare bucată se […]

Frigaruie de porc cu sos samba oelek

Frigarui de vita cu sos de rosii

Frigarui de vita cu sos de rosii din: carne vita, bulion, ardei, ceapa, piper, dafin, ulei, usturoi, sare. Ingrediente: 1 kg carne vită (de preferat muşchi sau antricoate) 1 lingură bulion 1 ardei gras 1 ceapă piper boabe foi de dafin 4 linguri ulei 10-12 căţei de usturoi sare   Mod de preparare Frigarui de […]

Creier cu ceapa

Creier cu ceapa din: creier, otet, piper, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 2-3 creieri (de vită sau porc) 1 lingură oţet piper 1-2 cepe (sau 10-15 bucăţi arpagic) 1 lingură ulei (unt de casă) sare   Mod de preparare Creier cu ceapa: Creierul se curăţă şi se fierbe în prealabil. Separat, într-o tigaie mai mare se […]

retete

Creier de vita fiert

Creier de vita fiert din: creier, otet, piper, sare. Ingrediente: 2- 3 creieri (preferabil de vită) 1 lingură oţet piper sare   Mod de preparare: Creierul se tine 1 -2 ore în apă rece, pentru a se elimina toate cheagurile de sânge care devin negre la fiert. In acest timp, se schimbă de mai multe […]

Limba cu smantana

Limba cu smantana

Limba cu smantana din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, smantana, faina, verdeata, ulei sau unt. Ingrediente: 1 kg limbă (de porc sau vită) 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel piper boabe sare 1/2 kg smântână 1/2 lingură făină 1 legătură verdeaţă (mărar sau pătrunjel) 2 linguri ulei sau unt   Mod de preparare Limba […]

Friptura de vita la gratar cu sos pesto

Muschi de vitel la gratar

Muschi de vitel la gratar din: muschi de vitel sau manzat, unt, sare. Ingrediente: 1 kg muşchi de viţel sau mânzat 2-3 linguri unt sare   Mod de preparare: Muşchiul se taie perpendicular pe fibră, în felii de 1-2 cm grosime. Feliile se bat bine cu ciocanul de şniţele sau cu gâtul unei sticle, apoi […]

Seafood Stuffed Mushrooms

Ciuperci umplute cu creier si usturoi

Ciuperci umplute cu creier si usturoi din: ciuperci, creier, usturoi, ulei, pesmet, piper, sare. Ingrediente: 25 ciuperci mai mari de crescătorie (fără codiţe) 200 g creier de vită (sau de oaie) 10 căţei de usturoi 6-7 linguri ulei pesmet pisat piper măcinat sare   Mod de preparare: Se folosesc ciuperci mai mari, care permit o umplutură […]

Creier de vita pane

Creier de vita pane

Creier de vita pane din: creier, otet, piper, sare, faina, oua, pesmet, ulei. Ingrediente: 2- 3 creieri (preferabil de vită) 1 lingură otet piper măcinat sare 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri ulei (unt sau untură)   Mod de preparare: Creierul se fierbe. După ce a fiert, se taie în felii […]

Sarmale ca-n Oltenia

Sarmalute in foi de varza dulce (cruda)

Sarmalute in foi de varza dulce (cruda) din: carne, varza, ceapa, ulei, orez, piper, sare, bors, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne (raport optim: 1/4 porc, 3/4 vită) 40-50 bucăţi foi de varză crudă 6 cepe 3-4 linguri ulei (sau unt) 3 linguri orez piper pisat sare 1 -2 căni borş 1- 2 linguri bulion […]

Simplu si gustos: Antricot de vita la gratar

Simplu si gustos: Antricot de vita la gratar

Antricot de vita la gratar din: antricot de vita, untura sau ulei, sare. Ingrediente: 6 bucăţi antricot untură (ulei) sare   Mod de preparare: Antricoatele (de preferat mai grase), se bat foarte bine cu ciocanul de şniţele sau cu o sticlă (cu gura ei), apoi se sărează şi se lasă cam o oră la aer. […]

Fasole cu ardei dulci

Fasole boabe cu carne de vita

Fasole boabe cu carne de vita din: carne de vita, fasole, ulei, ceapa, bulion, dafin, piper, sare. Poate iti place si: Friptura de vita cu fasole frecata Reteta zilei: Tocanita de vita cu fasole si ardei copt Ingrediente: 1/2 kg carne de vită (de preferat vitel sau mânzat) 2 câni fasole boabe 2 linguri ulei (untură) […]

Salata de paste cu carne de vita

Salata de paste cu carne de vita din: paste, carne de vita, ceapa, ardei, ketchup, mustar, salata verde, rosii, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 3 căni paste scurte 700-750 g carne de vită (preferabil rasol alb) fiartă 3 fire ceapă verde 3 fire usturoi verde 1 ardei gras 1/2 cană ketchup 1/4 cană muştar de […]

Vitel cu sos alb

Vitel cu ciuperci si vin

Vitel cu ciuperci si vin din: carne vitel, ciuperci, ulei sau unt, faina, vin, ceapa, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne vitel 1/2 kg ciuperci 1 lingură ulei (unt) 1 lingură făină 1 pahar vin alb 2 cepe 1 lingură bulion sare   Mod de preparare: Carnea se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi mai […]

Creier prajit

Creier prajit

Creier prajit din: creier, ulei, piper, sare. Ingrediente: 2- 3 creieri (preferabil de vită) 2 linguri ulei piper măcinat sare   Mod de preparare: Creierul se ţine în apă rece minimum 30 de minute. Se curătă apoi de vasele de sânge şi (dacă există îndemânarea necesară) de pieliţă. Se fierbe, se lasă apoi câteva minute […]

Limba de porc cu masline

Limba cu orez

Limba cu orez din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, faina, ulei, branza, orez. Ingrediente: 1 kg limbă (de porc sau vită – 1-2 bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 3-4 linguri ulei (sau unt) 150 g brânză rasă 1 cană orez   Mod de preparare: Pentru început, […]

Tocana de cartofi cu carne 

Tocana de vita cu vinete

Tocana de vita cu vinete din: carne de vita, ceapa, vanata, ardei, morcovi, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 2 cepe o vânătă 2 ardei graşi 2 morcovi 3 roşii de gătit 2 linguri ulei o legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi […]

Varza cu carne de vita

Varza cu carne de vita din: carne de vita, varza alba, bulion, ardei, untura, bors, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită (viţel sau mânzat) 1-2 bucăţi varză albă (peste 1 kg) 1 lingură bulion (sau 3-4 roşii) 1 ardei gras 3-4 linguri untură (ulei) 1 cană borş sare   Mod de preparare: Se alege […]

Inima cu sos de vin

Inima cu sos de vin

Inima cu sos de vin din: inima, ulei, vin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg inimă (de porc sau de vită) 1 lingură ulei 1 pahar vin (roşu) piper boabe sare   Mod de preparare: Inima se taie în jumătate (sau sferturi), se curăţă de cheagurile de sânge, apoi se taie în bucăţele mici (cubuleţe de […]

Rulou de creier

Rulou de creier

Rulou de creier din: pulpa de porc, creier de vita, morcovi, patrunjel, mazare, oua, pesmet, faina, untura, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 0,750 kg pulpă de porc 300 g creier de vită 3 morcovi de mărime medie 1 legătură pătrunjel 1/4 cană boabe de mazăre (eventual de la conservă) 3 ouă 1/2 cană pesmet 2 linguri […]

Chiftele de porc cu cidru si scortisoara

Chiftele prajite

Chiftele prajite din: carne, ceapa, paine, verdeata, oua, ulei, piper, sare, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec viţel şi porc, carne mai grasă) 2 cepe 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă crude 4-6 linguri ulei (unt sau untură) piper sare 2 linguri făină   Mod de preparare: Carnea se toacă (eventual de […]

Perisoare cu smantana

Retete romanesti: Perisoare cu smantana

Perisoare cu smantana din: carne, paine, verdeata, oua, unt, piper, cartof, sare, smantana, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de viţel şi porc) 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă 1 lingură unt de casă (sau ulei, sau untură) piper 1 cartof sare 1 /2 l smântână 1 lingură făină   Mod de […]

Pulpa de vitel cu spanac

Pulpa de vita la tava

Pulpa de vita la tava din: carne de vitel, usturoi, ceapa, piper, vin, ulei, mirodenii, sare. Ingrediente: 1.5 kg carne de vitel (pulpă) 10 catei de usturoi 1 ceapă 20 boabe piper 1 pahar vin 4-5 linguri ulei (untură) mirodenii sare   Mod de preparare Pulpa de vita la tava: Carnea (macră – pulpă) se […]

Sos de roşii romanesc

Inima cu sos de rosii

Inima cu sos de rosii din: inima, rosii, ulei, piper, sare, cimbru, maghiran, coriandru, seminte de marar. Ingrediente: 1 kg inimă (de vită sau porc) 5 roşii (sau 2 linguri bulion) 2 linguri ulei piper boabe sare opţional: cimbru, maghiran, coriandru, seminţe de mărar etc.   Mod de preparare: Inima se taie iniţial în jumătate (sau […]