Rinichi de vita inabusiti

Rinichi cu vin

Rinichi cu vin din: rinichi, ceapa, ulei, faina, vin, bulion, piper, sare. Ingrediente: 4 rinichi de porc (sau 2 rinichi de vită) 3-4 cepe 2 linguri ulei (untură sau unt) 1 lingură făină 1 pahar vin 1/2 lingură bulion piper măcinat sare   Mod de preparare: Rinichii se pregătesc cu foarte multă grijă şi răbdare […]

Tuslama regala II

Tuslama de burta

Tuslama de burta din: burta de vita, picior de vitel, patrunjel, morcovi, pastarnac, telina, faina, ou, ulei, otet, sare. Ingrediente: 1 kg burtă vită 1 picior (partea de jos) de vitel 1 rădăcină pătrunjel 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 telină 1 lingurită făină 1 gălbenuş de ou 1 lingură ulei (sau untură) 1 lingură otet […]

Mici cu carne de vanat

Mititei (mici) – varianta traditionala

Mititei (mici) din: carne, seu de vita, bicarbonat, piper, usturoi, sare, maghiran, boia, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de porc, vită şi oaie sau batal, in părţi egale) 50-100 g seu de vită 1/2 linguriţă bicarbonat piper măcinat 10-12 căţei de usturoi sare opţional: maghiran, boia de ardei, cimbru   Mod de preparare: Carnea şi […]

Rulada de carne cu conopida poloneza

Rulada de carne tocata cu verdeata

Rulada de carne tocata cu verdeata din: carne, ceapa, oua, paine, verdeata, ulei, faina, piper, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg carne (1/2 vită, 1/2 porc – cu grăsime) 3 cepe 2 ouă 1-2 felii pâine 1 legătură verdeaţă (preferabil pătrunjel) 1 lingură ulei (sau untură) 1/2 lingură făină piper măcinat sare pesmet   Mod de […]

Salată cu vită în stil japonez

Reteta zilei: Salata de vita cu cartofi dulci

Salata de vita cu cartofi dulci din: vita, boabe de piper, cimbru, ulei de masline, cartof dulce, sare si piper, usturoi, patrunjel, coriandru, capere, ardei iute, mustar dijon, otet, ceapa.   Ingrediente:  800g mușchi file de vita 1 linguriță piper negru, zdrobit usor 2 lingurite cimbru proaspat tocat 4 linguri ulei de masline 450g cartof […]

Cum se prepara Vita in sos de stridii

Reteta zilei: Salata calda de vita cu sos picant

Salata calda de vita cu sos picant din: vita, ulei de masline, ardei iute, ciuperci, ceapa verde, usturoi, suc de lime, sos de peste, sos de stridii, zahar brun, coriandru, salata verde, rosii cherry, castravete, seminte de susan.   Ingrediente:  675g friptura de vita 2 linguri ulei de măsline 2 ardei iuti rosii, fara semințe […]

retete

Cubulete de muschi de vita

Cubulete de muschi de vita din: muschi de vita, ardei, busuioc, ardei, sos de peste, suc de lamaie, ulei, pasta de curry, zahar, ulei. Ingrediente: 1 cană muşchi de vită, tăiat cubuleţe 1 lingură ardei gras, tăiat mărunt 10 frunze busuioc dulce 1 ardei roşu, tăiat fideluţă 1 lingură suc de lămâie 1 lingură sos […]

Friptura de vita cu sos de hrean

Vita cu sos de stridii

Vita cu sos de stridii din: carne de vita, ciuperci, mazare, ghimbir, ceapa, vin, amidon, sos de stridii, sos de soia, zahar, ulei, sare. Ingrediente: 400 g carne de vită 125 g ciuperci (urechi de lemn) 100 g muguri de porumb sau bambus 125 g mazăre 1 linguriţă ghimbir tocat 1 fir ceapă verde 2 […]

Muschi de vita inabusit cu sote de morcovi

Muschi de vita cu cola

Muschi de vita cu cola din: muschi de vita, cola, sos de soia, ulei, usturoi, arpagic. Ingrediente: muşchi de vită cola sos de soia ulei de susan cu seminţe usturoi arpagic     Mod de preparare: Se taie muşchiul felii cât mai subţiri şi se lasă câteva ore la marinat într-un amestec de pepsi, ulei […]

Vita marinata la tigaie

Vita la tigaie

Vita la tigaie din: carne de vita, vin, piper, sare, chimen, usturoi, anason, faina, oua, hagina, ghimbir. Ingrediente: 900 g carne de vita 1 linguriţă sare 1 1/2 lingură vin un praf de piper (chinezesc – de preferat) chimen, usturoi şi anason (toate trei însumând 2 linguriţe) 4 ceşti ulei arahide 3 ouă 7 linguri […]

Ciorba de burta cu usturoi

Reteta traditionala: Ciorba de burta

Ciorba de burta din: burta de vita, picior de vita sau vitel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, dafin, piper, otet, oua, iaurt, patrunjel verde. Ingrediente: 1,5 kg burtă de vită partea de jos a unui picior de vită sau viţel 2-3 cepe 2- 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac foi de dafin piper boabe 2 linguri […]

Ciorba de vita cu zeama de varza

Ciorba de vita cu zeama de varza

Ciorba de vita cu zeama de varza din: carne de vita, telina, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa Ingrediente: 1 kg carne vită (eventual cu os) 1 telină mijlocie 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 2 ardei graşi 2-3 linguri orez 2-3 roşii (1-2 linguri bulion) leuştean sare 1 I zeamă de varză   […]

Ciorba de vacuta cu bors

Ciorba de vacuta cu bors din: carne de vita, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, varza, cartofi, rosii, fasole pastai, patrunjel, leustean, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de vită mai tânără (cu os, sau coaste) 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 telină 2 cepe 1/4 varză albă crudă 2 cartofi 3 roşii coapte […]

Ciorbita de vita cu smantana

Ciorba de vita (Bors de vita)

Ciorba de vita (Bors de vita) din: carne de vita, telina, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei, orez, rosii, leustean, sare, bulion. Ingrediente: 1 kg carne vită (eventual cu os) 1 telină mijlocie 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 2 ardei graşi 2-3 linguri orez 2-3 roşii (1-2 linguri bulion) leuştean sare 1 […]

Supă rusească de vită

Supa de vita cu fidea sau taitei

Supa de vita cu fidea sau taitei din: carne de vita, piper, sare, patrunjel, fidea, taitei, galuste din gris. Ingrediente: 1,5 kg carne de vită (carne mai grasă, rasol, neapărat câteva oase cu măduvă) piper sare 1 legătură pătrunjel opţional: fidea, tăiţei sau găluşte de griş   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi a […]

Friptura de vita cu tamarind

Friptura de vita cu tamarind

Friptura de vita cu tamarind din: carne de vita, usturoi, ghimbir, piper, zahar, ulei, esenta de tamarind. Ingrediente: 800 g carne de vită usturoi pisat ghimbir mărunţit piper zahăr ulei şi esenţă de tamarind   Mod de preparare: Spălaţi carnea şi tăiaţi-o în patru părţi egale, apoi marinaţi aceste bucăţi de carne cu usturoi, piper, […]

Reteta ciorba de vita cu ciuperci

Reteta ciorba de vita cu ciuperci din: ciuperci, carne de vita, ceapa, ou, creson, soia, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g carne macră de vită 1 ceapă 1 lingură zeamă de orez fiert 1 ou 1 legătură creson fără cozi 3 cepe de apă 1 lingură soia 1 l supă de carne sare   […]

Ciorbă de perişoare cu oase afumate

Ciorba de perisoare (Bors de perisoare)

Ciorba de perisoare (Bors de perisoare) din: carne, paine, orez, ceapa, oua, sare, piper, oase, morcov, telina, ceapa, ardei, bulion, leustean, bors. Ingrediente: Perişoarele: 1 kg carne (vită sau amestec cu porc) 2 felii de pâine 3 linguri orez 2 cepe 2 ouă sare piper măcinat Ciorba: 1-2 kg oase şi cartilagii, preferabil de vită […]

retete

Vita cu curry si chili

Vita cu curry si chili din: carne de vita, pasta de curry, ciuperci, varza, fasole, ardei, sos de peste, zahar, menta, ulei. Ingrediente: 1 cană carne de vită tăiată felii 3 linguriţe pastă de curry roşu 1 cană ciuperci tăiate 1/2 cană varză tăiată fâşii 1/2 cană fasole lungă păstăi 1/2 cană ardei iute felii […]

Ceafa de vita cu mazare

Ceafa de vita cu mazare din: ceafa, mazare, usturoi, ceapa, sorici, boia, faina, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ceafă afumată de vită 800 g mazăre sare piper 3 căţei de usturoi 1 ceapă roşie 1 foaie dafin 100 g şorici 1 linguriţă boia 1 lingură un­tură 1,5 l supă de oase 2 linguri făină […]

Ficat de vita la gratar

Ficat de vita inabusit

Ficat de vita inabusit din: ficat, slanina, ceapa, boia, vin, maghiran, untura, sare, piper. Ingrediente: 800 g ficat de vită 100 g slănină 2 cepe roşii 1 linguriţă boia 150 ml supă de oase 100 ml vin sare piper 2 linguri măghiran 1 lingură un­tură   Mod de preparare Ficat de vita inabusit: Ficatul se […]

Rulada cu ceafa de vita

Rulada cu ceafa de vita

Rulada cu ceafa de vita din: ceafa de vita, slanina, ceapa, untura, sare, piper. Ingrediente: 4 felii ceafa de vită 100 g slănină afumată 50 ml supă de carne 3 cepe roşii 1 lingură untură pu­ţină sare piper   Mod de preparare: Slănina se taie fâşii subţiri şi două cepe se taie mărunt. Feliile de […]

Ruladă din carne de vită

Rulada de vita cu castraveti murati

Rulada de vita cu castraveti murati din: ceafa, slanina, castraveti, faina, unt, pasta de rosii, sare, piper. Ingrediente: 4 felii subţiri ceafă de vită 250 ml supă de carne 4 felii slănină afumată 2 castraveţi muraţi sare piper 40 g unt 1 lingură făină 1 lingură pastă de roşii Mod de preparare: Carnea se bate […]

Vrabioara de vita cu ulei de masline

Vrabioara de vita in stil sasesc

Vrabioara de vita in stil sasesc din: vrabioara, slanina, patrunjel, ceapa, unt, faina, pasta de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vrăbioară 50 g slănină sare piper 1 legă­tură pătrunjel 1 ceapă roşie 30 g unt 1 lingura făină 3 linguri pastă de roşii 1 cub supă de vită   Mod de preparare Vrabioara de […]

Muschi de vita cu sos de stafide

Muschi de vita cu sos de stafide din: muschiulet de vita, ceapa, patrunjel, stafide, pesmet, migdale, zahar, otet, amidon, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ 1 ceapă roşie 1 legătură pătrunjel verde sare 120 g stafide 500 g pesmet 120 g migdale 1 lingură zahăr 1 lingură oţet din vin 1 cub de supă […]

Tocăniţă cu cartofi

Carne de vita cu cartofi

Carne de vita cu cartofi din: carne, telina, morcovi, pastarnac, praz, ceapa, cuisoare, dafin, cartofi, unt, paste, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g os de vită 100 g teli­nă 2 morcovi 1 păstârnac 1 foaie dafin 100 g praz 1 ceapă roşie cuişoare măcinate piper boa­be 500 g cartofi 30 g […]

Rasol de vita cu sos de mere

Rasol de vita cu sos verde

Rasol de vita cu sos verde din: carne de vita, cartofi, busuioc, cimbrisor, patrunjel, iaurt, smantana, maioneza, mustar, oua, sare, piper. Ingrediente: 750 g carne de vită 1,5 kg cartofi noi 2 lingu­riţe busuioc 2 linguri cimbrişor 2 legături pă­trunjel verde 250 ml smântână 400 ml iaurt sa­re piper 2 linguri maioneză 1 linguriţă muştar […]

Beef Wellington

Muschiulet Wellington

Muschiulet Wellington din: mushiulet, aluat, oua, ciuperci, patrunjel, sare, piper, ulei, ceapa. Ingrediente: 450 g muşchiuleţ 200 g aluat cu unt pentru plăcintă (congelat) 1 gălbenuş 100 g ciuperci sare piper 2 ouă 1 linguriţă pătrunjel verde 300 ml ulei 1 ceapă roşie   Mod de preparare Muschiulet Wellington: Muşchiuleţul se curăţă de pieliţă, se […]

Vrabioara de vita umpluta

Vrabioara de vita umpluta

Vrabioara de vita umpluta din: vrabioara, ciuperci, praz, gelatina, piper, sare, patrunjel, busuioc, ulei. Ingrediente: 500 g vrabioară 200 g ciuperci 100 g praz 1 lin­gură praf de gelatină 1 linguriţă piper măcinat sare 1 lingură pătrunjel verde, tocat mărunt 1 lin­guriţă busuioc 300 ml ulei   Mod de preparare Vrabioara de vita umpluta: Vrăbioara se […]

Antricot de vita la gratar cu sos si ierburi

Gratar de vita flambat

Gratar de vita flambat din: muschiulet, ceapa, piper, ulei, sare, coniac, unt. Ingrediente: 800 g muşchiuleţ 1 ceapă roşie 1 linguriţă piper 3 linguri ulei sare 50 ml coniac 3 linguri unt   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie felii, care se ung cu ulei, se sărează, se piperează şi se lasă deoparte câteva minute. […]

Muschi de vita cu legume sote

Muschi de vita cu legume sote

Muschi de vita cu legume sote din: muschiulet, ciuperci, ceapa, patrunjel, cartofi, oua, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 450 g muşchiuleţ 100 g ciuperci 1 ceapă roşie sare 1 linguriţă piper măcinat 1 legătură de pă­trunjel verde 200 g cartofi 2 ouă 1 lingură unt 3 linguri ulei 1 gălbenuş   Mod de preparare: Muşchiuleţul […]

Muschi de vita inabusit cu sote de morcovi

Muschiulet in stil unguresc

Muschiulet in stil unguresc din: muschiulet de vita, ceapa, ardei, rosii, kaizer, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800 g muşchiuleţ 100 g ceapă roşie 100 g ardei verde 100 g roşii 200 g kaizer sare piper 3 că­ţei de usturoi 3 linguri untură   Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de kaizer se taie cuburi mici […]