Carnea de vita – Beneficii pentru sanatate si retete

Carnea de vita – Beneficii pentru sanatate si retete. Carnea de vită este o sursă importantă de proteine și nutrienți esențiali pentru sănătatea umană. Proteine de calitate: Carnea de vită furnizează proteine complete, adică conține toți cei nouă aminoacizi esențiali de care corpul nostru are nevoie pentru a construi și repara țesuturile. Fier: Carnea de […]

retete

Tempura de vita

Tempura de vita din: carne de vita, faina alba, apa rece, ou, sare, ulei vegetal. Carnea este învelită într-o pastă de tempura ușoară și crocantă și apoi prăjită până devine aurie. Această mâncare oferă o combinație delicioasă între gustul savuros al cărnii și textura crocantă a acoperirii de tempura. Ingrediente: 250 g carne (de preferat […]

retete

Supă de vită cu tăiței de casă

Supă de vită cu tăiței de casă din: coaste de vita, morcovi, ceapa uscata, radacini de patrunjel, pastarnac, ulie, telina, sare, piper, oua, faina. Carnea de vită este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din întreaga lume, fiind utilizată în diferite preparate culinare, precum […]

retete

Carpaccio de vită cu rucola și parmezan

Carpaccio de vită cu rucola și parmezan din: carne de vita, rucola, parmezan, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, fulgi de ardei iute. Carpaccio este o mâncare originară din Italia, care impresionează prin eleganța și simplitatea sa.     Ingrediente: 200g de carne de vită de calitate (file mignon sau chateaubriand) 50g de […]

Tocăniță de carne de vită cu ardei gras

Tocăniță de carne de vită cu ardei gras din: carne tocata de vita, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, patrunjel. Ardeii grași adaugă o notă dulce și o textură crocantă, iar combinația cu carnea de vită și aromele condimentelor oferă o explozie de gust. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 2 ardei […]

retete

Dovlecei umpluți cu carne de vită și legume

Dovlecei umpluți cu carne de vită și legume din: dovlecei, carne de vita tocata, ceapa, usturoi, ardei gras, rosie, ulei de masline, sare, piper, branza. Această rețetă este potrivită pentru 4 porții. Această rețetă de dovlecei umpluți cu carne de vită și legume este o opțiune sănătoasă și gustoasă, potrivită pentru cină sau prânz.    […]

retete

Vita cu broccoli la air fryer

Vita cu broccoli la air fryer din: sos de soia, supa de pui, zahar brun, amidon de porumb, sherry, seminte de susan, piper, friptura de vita, usturoi, ghimbir, broccoli, ceapa verde, orez. Aceasta reteta pregatita la air fryer este gata in doar 30 de minute si este foarte sanatoasa si satioasa. Air fryer-ul vă permite să […]

retete

Curry de carne de vită cu legume

Curry de carne de vită cu legume din: carne de vita, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, ardei, pasta de curry, lapte de cocos, supa de carne, sare, pper, frunze de coriandru.   Ingrediente: 500 de grame de carne de vită, tăiată în cuburi 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt […]

retete

Vita cu chilli la air fryer

Vita cu chilli la air fryer din: carne de vita, amidon de porumb, ulei, usturoi, ghimbir, ardei iute, ardei gras, ceapa verde, otet, sos de soia, sos dulce, ketchup, sos de soia, ulei de susan, zahar.   Timp de pregatire: 15 minute, Timp de gatire: 15 minute, Optional, timp pentru marinare, 2 portii de vita […]

retete

Supa de vita cu faina

Supa de vita cu faina din: carne de vita, apa, sare, piper, faina. Carnea de vită este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din întreaga lume, fiind utilizată în diferite preparate culinare, precum grătarul, friptura, tocănița sau în preparatele tradiționale. În ceea ce privește […]

retete

Ficăței de vită cu ceapă la tigaie

Ficăței de vită cu ceapă la tigaie din: ficatei de vita, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficăței de vită 2 cepe mari 2 căței de usturoi 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper după gust     Mod de preparare: Curățați și tăiați ceapa în felii subțiri. Zdrobiți […]

retete

Coaste de vita la cuptor – usor de preparat

Coaste de vita la cuptor din: coaste de vita, usturoi, sare, piper, ulei de masline, sos de rosii, sirop de artar, otet balsamic, sos worcestershire Ingrediente: 1,5 kg coaste de vită 2 căței de usturoi, tocați mărunt 2 lingurițe de sare 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat 2 linguri de ulei de măsline 1 […]

retete

Friptură de vită în unt

Friptură de vită în unt din: vrabioara de vita, sare grunjoasa, ulei de masline extravirgin, unt.   Ingrediente: 1 bucată vrăbioară, groasă de 2 degete (de 250 g) sare grunjoasă ulei de măsline etravirgin 100 g unt       Mod de preparare: Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropește cu […]

retete

Ciorba de perisoare – reteta simpla

Ciorba de perisoare – reteta simpla din: carne tocata, ceapa, usturoi, oua, orez, sare, piper, apa, bors, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, marar. Ciorba de perișoare este o mâncare tradițională românească, dar care se găsește și în alte bucătării tradiționale europene, precum bucătăria poloneză, cehă și ucraineană. În România, această mâncare este considerată una dintre cele […]

retete

Burgeri de vita cu avocado

Burgeri de vita cu avocado din: carne tocata de vita, avocado, ceapa rosie, chifle, sare, piper, ulei de masline, salata verde. Carnea de vită este bogată în proteine, fier, zinc, vitamina B12, niacină și riboflavină. Proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor din corpul nostru, iar fierul este important pentru producerea de hemoglobină, care […]

retete

Supa de pui cu perisoare de vita

Supa de pui cu perisoare de vita din: carne de pui, apa, busuioc, ceapa, dafin, usturoi, morcovi, patrunjel, frunze de telina, carne tocata de vita, ou, paine inmuiata, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg carne de pui 500 ml apa 2 1/2 lingurite busuioc 250 gr ceapa 1 frunza dafin 1 catel usturoi 5 morcovi, […]

retete

Supa de vita cu legume – reteta simpla

Supa de vita cu legume din: carne de vita, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina apio, usturoi, rosii, supa de vita, rozmarin, cimbru, oregano, cartofi, porumb, mazare, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 kg carne de vita 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare 3 morcovi, tocati 3 fire telina apio, tocata 5 catei de […]

retete

Friptura de vita – frageda si aromata

Friptura de vita – frageda si aromata din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru. Există multe rețete delicioase pentru friptura de vită, iar cea mai bună depinde de preferințele personale. În general, o friptură de vită excelentă se obține prin alegerea unui bucată de carne de calitate, lăsarea acesteia să […]

retete

Stir-fry cu galangal

Stir-fry cu galangal din: ulei, galangal, usturoi, ardei rosu, ceapa, lemongrass, carne de vita sau pui,sos de soia zahar, sare, piper. Stir-fry cu galangal este un fel de mancare savuros si aromat, perfect pentru un pranz sau cina rapida. Iata cum se prepara:   Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 bucati de galangal, taiate in […]

retete

Supa de oase de vita – supa baza de oase de vita

Supa de oase de vita – supa baza de vita din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, praz, usturoi, cimbru patrunjel, frunze de dafin, piper boabe, otet.     Ingrediente: 2 kg oase de vita 3 fire telina 2 morcovi 1 ceapa 1 fir praz 1 capatana mica usturoi 5 crengute cimbru 5 crengute patrunjel […]

retete

Ciuperci umplute cu carne de vita sau vitel

Ciuperci umplute cu carne de vita sau vitel din: ciuperci, carne de vita sau vitel, ulei, ou, ceapa, piper, sare, patrunjel, marar.   Ingredinte: 1/2 kg ciuperci mari 250 gr. carne de vaca sau vitel 2-3 linguri ulei 1 ou 1 ceapa mare 1 virf cutit piper sare 1 lingura patrunjel si marar tocate fin […]

retete

Vita aromata cu legume

Vita aromata cu legume din: ceafa de vita, rosii, supa de vita, vin ceapa, ciuperci, morcovi, radacina de pastarnac, cartofi, usturoi, cimbru, rozmarin, fulgi de chili, dafin, piper, sare.   Ingrediente: 1 kg ceafa de vita 2 cutii rosii 2 l supa de vita 240 ml vin 2 cepe tocate 500 gr ciuperci tocate 2 […]

retete

Ciorba de vacuta – reteta ciorba de vacuta

Cea mai buna ciorba de vacuta este subiectiva si variaza in functie de preferintele fiecaruia. Insa, o reteta traditionala pentru ciorba de vacuta include: carne de vaca, legume (morcovi, ceapa, patrunjel, telina), bors sau zeama de bors, ardei gras, sare, piper si otet. Poate fi servit cu mamaliguta, ardei iute si smantana. Este un fel […]

retete

Pachetele cu spanac și mușchi de vită

Pachetele cu spanac și mușchi de vită din: muschi de vita, cartofi, telemea sarata, ou, cascaval, ceapa verde, frunze de spanac, ulei, iaurt, hrean, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 bucăţi mușchi de vită (circa 250 g) 2 cartofi 4 linguri feta sau telemea sărată 1 ou 50 g cașcaval 1 fir ceapă verde 14-16 […]

retete

Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate

Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate din: carne tocata de vita, carne tocata deporc, ceapa, usturoi, cartofi, paine alba, lapte, oua, sare, piper, marar, patrunjel, pesmet, malai, faina. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe de mărime medie 4-5 căței de usturoi 2 cartofi 3-4 felii de […]

Paste cu carne de vita, fasole si ciuperci

Paste cu carne de vita, fasole si ciuperci din: paste, carne tocata de vita, telina cu tot cu frunze, ciuperci, morcov, fasole verde, ulei, sare, piper, oregano, bulion. Ingrediente: 300 g paste 300 g carne tocată de vită sau amestec 1/2 țelină cu tot cu frunze 100 g ciuperci tăiate felii 1 morcov mic 150 […]

retete

Ciorba de burta ca la mama acasa

Ciorba de burta ca la mama acasa din: smantana, burta prefiarta, oase de vita, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, oua, telina, usturoi, sare, piper, foi de dafin, otet. Ingrediente: 2 kg burtă prefiartă 500 g smântână 1 kg oase de vită 3 cepe 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 țelină 4 ouă 1 usturoi […]

Piftie – usor de preparat si foarte gustoasa

Piftie – usor de preparat si foarte gustoasa din: picioare de pasare, cap si sorici de porc, picioare de vaca, cap de vitel, sare, usturoi, ceapa.   Ingredinte: picioare de pasare, curcan, gasca, cocos din cap si sorici de porc din picioare de vaca si din cap de vitel sare usturoi 1-2 cepe     […]

retete

Pateu de ficat de vitel

Pateu de ficat de vitel din: ficat de vitel, slanina, unt, morcov, patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de ienibahar.   Ingredinte: 1 kg ficat de vitel sau vaca 100 gr. slanina 100 gr. unt proaspat 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa foi dafin boabe de ienibahar   Mod de preparare Ficatul se spala, se […]

retete

Budinca de creier cu sos

Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt.   Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]

retete

Cum se prepara Gulas la ceaun (VIDEO)

Cum se prepara Gulas la ceaun – un fel de mâncare popular în bucătăria ungurească, care îmbină carne, legume și condimente. Gulyásul la ceaun este adesea asociat cu mese în aer liber și este perfect pentru a fi savurat alături de familie și prieteni. Acest preparat este hrănitor și plin de arome, ideal pentru zilele […]

retete

Reteta zilei: Retete cu vita

Retete cu vita: Vita, fiind una dintre cele mai apreciate și versatile tipuri de carne, aduce un gust inconfundabil și o valoare nutrițională excelentă în bucătărie. De la preparate clasice la inovații moderne, rețetele cu carne de vită ne încântă simțurile și ne oferă ocazia de a experimenta gusturi noi și surprinzătoare. Retete cu vita […]