Ciorba de burta cu usturoi

Reteta zilei: Ciorba de burta traditionala

O reteta traditionala de ciorba de burta din: rasol de vita, burta de vita, ceapa, morcov, telina, usturoi, smantana, galbenus de ou, faina, sare si otet dupa gust. Poate te intereseaza si: Ciorba de burta Cum se prepara Ciorba de Burta (VIDEO) Ciorba de burta cu ardei iute si mujdei de usturoi Ciorba de burta […]

Vită Stroganoff

Vita stroganoff cu paste si ierburi aromate

O reteta de vita stronganoff cu unt, ulei de masline, ciuperci, paste pappardelle, hasme, faina, supa de vita, mustar dijon, pasta de tomate, smantana lichida si patrunjel tocat. Ingrediente: cotlet de vită, degresat 1 lingură de unt 1 lingură ulei de măsline 300 g ciuperci de cultură mici 400 g paste (de preferat pappardelle) 3 […]

Vita cu ardei si praz

Vita cu ardei si praz

O reteta de pulpa de vitel cu praz, sare, piper, boia de ardei, pasta de rosii, ulei de masline si ardei gras. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 fire praz sare piper boia de ardei 3 lingurite de pasta de rosii 3-4 linguri ulei de masline 200 g ardei gras congelat sau proaspat   […]

Muschiulet de vita pe pat de legume

Muschiulet de vita pe pat de legume

O reteta de muschiulet de vita cu sare, unt, piper, zahar, ulei de masline, busuioc, rozmarin, cimbru, usturoi, amestec mexican de legume, paprika si vin rosu. Ingrediente: 800 g muschi de vita sare unt piper zahar ulei de masline busuioc rozmarin cimbru usturoi amestec mexican de legume paprika vin rosu   Mod de preparare: Se […]

Friptura de vita cu legume la tigaie

Friptura de vita cu legume la tigaie

O reteta de friptura de vita, morcovi, ardei gras, ceapa, usturoi, piper, ulei de masline, sare si zahar pudra Ingrediente: 400 g morcovi 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 4 căţei de usturoi 4 buc. carne de vită pentru friptură (a 150 g) piper 2 linguri ulei de măsline sare 2 linguri zahăr pudră   […]

Antricoate de vita in sos

Antricoate de vita in sos din: usturoi, sare de mare, piper macinat, vin rosu si supa de vita. Ingrediente: un antricot de vită de 5 kilograme 4 căţei de usturoi o lin­guriţă de sare de mare o linguriţă de piper măcinat o jumătate de cană de vin roşu o jumătate de cană de supă de […]

Beef a la mode

Beef a la mode

O reteta cu pulpa de vita, unt, bulion de vita, sos de rosii, sare, cimbru uscat, piper, morcov, telina, ceapa, usturoi zdrobit si doua cani de vin rosu sec. Ingrediente: două kilograme pulpă de vită o lingură de unt bulion de vită un sfert de cană de sos de roşii o lin­guriţă şi jumătate de […]

Friptura de vita cu galuste de hrean

Friptura de vita cu galuste de hrean din: pulpa de vita, galuste de hrean, ceapa, morcov, otet, vin rosu, unt, cimbru, faina si rozmarin. Ingrediente : 1 kg pulpă de vită 1/2 kg ceapă 1/4 kg morcovi 2 linguri de oţet 1 pahar vin roşu 2 linguri zahăr 2 linguri unt foi de dafin cimbru […]

Budinca de cartofi cu carne de vita

Budinca de cartofi cu carne de vita din: cartofi, vita, ulei, smantana, ceapa, oua, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 300 g carne de vită 50 ml ulei 100 g smântână slabă 1 ceapă mică 2 ouă 3-4 fire de pătrun­jel sare piper   Mod de preparare: Budinca de cartofi cu carne de vita: […]

Ciorba ardeleneasca de vacuta

Ciorba ardeleneasca de vacuta

O reteta de ciorba de vacuta ardeleneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, ardei gras, varza alba, rosii, oua, faina, sare, sare de lamaie si o legatura de patrunjel. Poate iti place si: Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii Ciorba de vacuta cu leustean si bors Ciorba de vacuta cu rozmarin   […]

Tigaie picantă cu piept de rata

Carne de vita cu sos de bere

  Ingrediente: un kg carne de vită 5 căţei de usturoi doi ardei capia 3 roşii 100 g morcovi baby 100 g fasole verde 100 g mazăre 100 g porumb cîteva frunze de salvie cimbru o cutie de bere (500 ml), două linguri de ulei, sare, piper.   Mod de preparare: Carnea de vită se […]

Fasole verde cu vita

Reteta zilei: Fasole verde cu vita

Fasole verde cu vita din: pulpa de vitel, apa, sare, fasole verde, morcov, telina, ceapa, ulei, sare, patrunjel, pasta de rosii.   Ingrediente:   pulpa de vitel sau manzat apa sare fasole verde un morcov o telina mica ceapa ulei sare patrunjel pasta de rosii   Mod de preparare: Se portioneaza pulpa de vita/ vitel/ manzat […]

Vita cu usturoi la cuptor

Vita cu usturoi la cuptor

  Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 4 roşii pastă de tomate 6 căţei de usturoi 2 ardei capia roşii 2 ardei capia verzi 300 g ciuperci 350 ml vin roşu sec o lămlie 100 g măsline negre sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel cartofi mălai   Mod de preparare: Muşchiul de vită se spală, […]

Tocăniţă delicioasă din picioare de vacă

Sote picant din carne de vita

Sote picant din carne de vita din: carne de vita, unt, ceapa, castraveciori, bulion, cartofi, patrunjel, sare, piper, boia. Ingrediente: 500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g castraveciori muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare piper boia iute   Mod de preparare: Intr-o tigaie […]

Friptura de vita cu fenicul

Friptura de vita cu fenicul din: file de vita, fenicul, artofi, sos de rosii, nucsoara, salata verde, smantana, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g fileuri de vită o bucata de fenicul 800 g cartofi 250 ml sos de roşii picant un vârf de cuţit de pudră de nucşoară salată verde 100 ml […]

Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana

Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana din: carne de vita, paine, lapte, faina, unt, smantana.   Ingrediente: 500 g carne vită fără os 250 g pâine albă fără sare 800 ml lapte degresat 80 g făină 80 g unt 170 g smântână cu puţine grăsimi   Mod de preparare: Pui carnea la fiert […]

Rasol de vita cu sos de mere

Rasol de vită cu sos de mărar

Rasol de vită cu sos de mărar din: carne de vita, morcov, patrunjel, ceapa, faina, ulei, marar.   Ingrediente : 600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4 linguri făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă 2 ore sau […]

Friptura de vita cu garnitura

 Friptura de vita cu garnitura din: carne de vita, sare, piper, boia, fasole verde, cartofi prajiti, masline, ulei. Ingrediente: 4 felii carne de vita (preferabil fleica) sare piper boia de ardei dulce fasole verde cartofi prajiti masline negre ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se bate cu ciocanul de şni­ţele carnea de vită, se […]

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar din: carne tocata, orez, ceapa, bulion, ulei, foi de vita, piper, sare. Ingrediente: 3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente sos: 50 ml ulei 1 lingură […]

Medalion de vita, cu o crusta de ciuperci cu verdeata

Medalion de vita, cu o crusta de ciuperci cu verdeata

Medalion de vita, cu o crusta de ciuperci cu verdeata din: ceapa, ulei, miere, vin, cimbru, cuisoare, sare, piper, otet balsamic, ciuperci, unt, paine, verdeata, medalioane de vita.   Ingrediente: 500 g ceapă roşie 4 lin­guri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100 ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 […]

Curcan in sos de piper

Friptura cu sos de mango

Friptura cu sos de mango din: piper, file de vita, ulei, sare, piper, mango, ceapa, usturoi, tarhon, indulcitor, oter, supa. Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită (a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă […]

Carnati cu ficat

Carnati condimentati

Carnati condimentati din: carne de porc, carne de vita, dafin, usturoi, boia, busuioc, maghiran, cimbru, sare. Ingrediente: 4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust boia dulce busuioc maghiran cimbru sare   Mod de preparare: Toci carnea, pisezi usturoiul, le amesteci până se omogenizează. Fierbi 10 […]

Vita in crusta

Vita in crusta din: carne de vita, faina, usturoi, mustar, smantana, cascaval, piper, ulei. Ingrediente: 700 g carne de vită 3 linguri cu făină 5 căţei de usturoi 100g muştar 250 g smântână 100 g caşcaval piper boabe negru, verde şi roşu ulei   Mod de preparare: Vita in crusta: Taie carnea felii mai goase. […]

Rulouri de vită cu costită

Rulouri de vită cu costită

Rulouri de vită cu costită din: carne tocata de vita, ou, ceapa, chifla, mustar, piper, boia, costita, vin, ulei, cimbru. Ingrediente: 400 g carne de vită, tocată 1 ou 1 ceapă 1 chiflă albă, uscată 2 linguri muştar piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură boia iute 10 felii costiţă 150 ml vin alb, dulce 10 […]

Friptura inabusita de vaca

Friptura inabusita de vacaFriptura inabusita de vaca din: pulpa de vaca, slanina, ceapa, morcov, usturoi, ulei, piper, dafin, cimbru, sare. Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov 4-5 catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru tocat sare   Mod de preparare: Friptura inabusita […]

Fondue cu legume si file de vita

Fondue cu legume si file de vita din: morcovi, ceapa, praz, ciuperci, muguri de soia, supa, file de vita. Ingrediente: 2 morcovi 2 legături ceapă verde 1 tulpină de praz 200 g ciuperci champignon 200 g Pak Choi sau frunze de spanac 200 g muguri de soia 1,5 l supă de legume sos de soia […]

Stufat traditional de miel

Carne de vita cu sos picant

Carne de vita cu sos picant din: carne, cartofi, smantana, sos, ceapa, faina, unt. Ingrediente: 500 g de carne 1 kg cartofi 3/4 pahar smintina 1 lingura de sos 2 cepe 1 lingura faina 3 linguri unt   Mod de preparare: Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie […]

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale din: morcovi, unt, sare, piper, portocala, miere, busuioc, sare, piper, muschi de vita, ulei. Ingrediente: 800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare piper 1 portocala (250 g) 1 lingura de miere cateva frunzulite de busuioc sare piper 4 felii antricot sau muschi de vita […]

Muschi de vita Welington

Muschi de vita Welington din: muschi de vita, faina, unt, otet, oua, ciuperci, sare, piper, mustar, ceapa, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g muschi de vaca 500 g faina 500 g unt 10g otet 300 g Champinion 4 oua 5 g sare 5 piper 50 g mustar 300 g ceapa 200 ml ulei 3 leg.patrunjel verde […]

Friptura de vita in stil mediteranean

Friptura de vita marinata cu susan

Friptura de vita marinata cu susan din: sos de soia, malai, apa, ulei de arahide, sherry, zahar, suc de rosii, orez, muschi de vita, ulei, usturoi, ghimbir, sparanghel, susan. Ingrediente pentru marinată: două lin­guri de sos de soia două linguri de mă­lai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de […]

Muschi de vita umplut cu legume si ciuperci murate

Muschi de vita umplut cu legume si ciuperci murate din: muschi de vita, ciuperci, broccoli, ardei, ceapa, portocale, telina, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: un kilogram de muşchi de vită un borcan de ciuperci murate 300 g broccoli doi ardei capia o ceapă 3 portocale o jumătate de ţelină o lămâie sare piper ulei de […]

Parjoale umplute cu branza

Parjoale umplute cu branza

Parjoale umplute cu branza din: ceapa, usturoi, telemea, carne de vita, ou, sare, piper, boia, oregano, ulei, castravete, porumb, marar, otet. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g branza telemea (de oaie) 800 g carne de vita (tocata) 1 ou sare piper boia dulce 1 lingurita oregano 5 linguri ulei 1 castravete 1 […]