Muşchi de vită umplut (varianta)

Muşchi de vită umplut  Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 300 g ficat de pui 300 g ciuperci conservate 1 ou 100 g ceapă 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare şi piper după gust   Mod de preparare: Muşchi de vită umplut (varianta): Cureţi foarte bine carnea de pieliţe, o speli şi o usuci […]

Turnedo cu muşchi de vită şi conopidă

Turnedo cu muşchi de vită şi conopidă

Turnedo cu muşchi de vită şi conopidă Ingrediente: 750 g muşchi de vită 1 pâine 125 g margarină 1 conopidă 1 lămâie 75 g unt 50 g făină 350 ml lapte 100 g caşcaval sare   Mod de preparare: Porţionezi muşchiul de vită ca pentru şniţele, presari feliile cu sare şi le prăjeşti în margarină. […]

Friptura de vita cu chives

Friptură din pulpă de vită cu legume

Friptură din pulpă de vită cu legume Ingrediente: 1 şi 1/2 kg pulpă de vită 100 g unt 1 lingură oţet 1 pahar vin 1 lingură ulei cimbru piper condimente sare boia dulce măghiran rozmarin o folie de staniol Pentru garnitură ai nevoie de: 3-4 cartofi 200 g fasole verde 200 g mazăre 1 dovlecel […]

Ruladă din carne de vită in aluat

Ruladă din carne de vită in aluat

Ruladă din carne de vită in aluat   Ingrediente:   750 g carne de vită 3 cepe 250 ml ulei 250 g făină 3 ouă 100 g unt 100 ml lapte 1 lin­guriţă sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai, carnea o speli şi o tai bucăţele, apoi le pui pe toate să […]

Fasole cu ardei dulci

Tocana de vita cu bere

Tocana de vita cu bere Ingrediente: 2 kg carne de vită tăiată cuburi 1 kg ceapă (curăţată şi tocată) 750 ml bere 1/2 cană făină 6 căţei de usturoi (tăiaţi mărunt) 1/2 cană de zahăr 1 lingură sare piper după gust Pentru sos ai nevoie de: 1/4 cană oţet de mere 1/2 cană pătrunjel verde […]

Salată de carne de vită cu ciuperci

Salată de carne de vită cu ciuperci

Salată de carne de vită cu ciuperci Ingrediente: 300 g carne de vită fiartă foarte bine 2 cepe mijlocii 10-12 ciuperci 1 sfe­clă mijlocie fiartă 1 linguriţă muştar 3 linguri oţet de mere sau zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei 1 linguriţă zahăr sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Pregăteşti întâi sosul pentru care […]

Friptura de vacă in sos de vin

Friptura de vacă in sos de vin

Friptura de vacă in sos de vin din: carne de vaca fara os, grasime, ceapa, morcov, foaie de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, vin alb, sare. Ingrediente: 1 kg came de vacă fără os 2 linguri grăsime 2 cepe (de mărime mijlocie) 1 morcov 1 foaie de dafin piper boabe 1 crenguţă de cimbru 3 […]

Tocanita de vitel cu legume

Tocăniţă de burtă

Tocăniţă de burtă Ingrediente: 500-600 g burtă de vacă 1 os de vacă 6 cepe 2 ţeline albitură (pătrunjel, păstârnac) 2 linguri de bulion de roşii un vârf de cuţit boia de ardei iute 1/2 pahar vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Burta o cureţi, o speli şi o fierbi împreună cu […]

Friptura de vaca impanată cu sos

Friptura de vaca impanată cu sos Ingrediente: 1 kg came macră de vită un pahar de ulei o căpăţână de usturoi 2-3 cepe 2-3 morcovi 50 g de bulion piper sare foi de dafin cimbru câteva linguri de vin alb   Mod de preparare: Carnea o desfaci într-o bucată cât mai lungă şi o împănezi […]

Muschi de vita umplut

Muschi de vita umplut

Muschi de vita umplut Ingrediente: muşchi de viţel sau vită 200 g ciuperci din conservă 100 g şuncă de porc slănină 500 g ceapă 100 g unt verdeaţă puţin piper sare după gust vin (coniac) 1 lingură făină Mod de preparare: Despici muşchiul în două, pe lung şi îl baţi uniform cu ciocanul de şniţele, […]

Aspic cu legume

Muşchi de vacă in aspic

 Muşchi de vacă in aspic Ingrediente: muşchi de vacă sare ulei legume aspic castraveciori gogoşari Mod de preparare: Se ia un muşchi de vacă, se sărează, se unge cu ulei şi se dă la cuptor, la foc tare, circa 30 min. Carnea friptă tre­buie să aibă suc înăuntru şi să păstreze culoarea roz. Se scoate […]

Limbă in aspic

Limbă in aspic

Limbă in aspic  Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat aspic castraveciori gogoşari Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare, se curăţă, se taie în felii subţiri şi se aranjează pe un platou, pe care s-a format mai înainte un postament din aspic tăiat în bucăţi mai mari. Se decorează după […]

Muşchi sote Stronganoff

Muşchi sote Stronganoff

Muşchi sote Stronganoff  Ingrediente: 750 g muşchi de vacă 150 ml ulei 3 cepe o lingură făină o linguriţă boia dulce 100 g smântână 300 ml bulion 2 linguri muştar 500 g ciuperci (din conservă) 75 g unt 3-4 căţei de usturoi sare piper o legătură de pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Tai […]

Limba de vita

Limba cu sos tartar

Limba cu sos tartar din: limba de vaca, sare, zarzavat, sos tartar. Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat sos tartar   Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă rece sărată şi se curăţă de piele. Se taie în felii […]

Limbă cu sos de castraveciori

Limbă cu sos de castraveciori din: limba de vita, sare, zarzavat, sos de castraveciori. Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat sos de castraveciori Mod de preparare: Limbă cu sos de castraveciori: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă rece sărată şi se […]

Fricando de viţel

Fricando de viţel  Ingrediente: carne de viţel aspic (facultativ) sare Mod de preparare: Bucata de carne de viţel se sărează, se frige şi se ser­veşte întreaga bucată ca o piesă, sau tăiată în felii. Se poate servi şi în aspic, ca muşchiul de vacă.   Pofta buna!

retete

Creier de vacă fiert

Creier de vacă fiert din: creier, ceapa, foi de dafin, piper, sare.   Ingrediente: creier ceapă foi de dafin piper sare   Mod de preparare: Se ţine creierul cîteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert într-un vas cu apă clocotită adău­gind ceapă, foi de dafin, piper şi […]

retete

Limbă cu măsline si sos de rosii

Limbă cu măsline si sos de rosii din: limba, masline, sos de rosii, arpagic, lamaie, vin, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, zarzavat. Ingrediente: 800 g limbă 150 g măsline 1 kg sos de roşii 400 g arpa­gic 1/2 lămîie 50 g vin 1/2 fir cimbru 1 foaie de dafin sare piper zarzavat   Mod […]

retete

Biftec tartar

 Biftec tartar din: muschi de vaca, oua, verdeata, piper, ceapa, unt, boia de ardei, sare. Ingrediente: 750 g muşchi de vacă 5 ouă 1 legătură verdeaţă 2 g piper pisat 200 g ceapă 60 g unt 5 g boia de ardei 25 g sare   Mod de preparare: Muşchiul de vacă se curăţă de grăsime […]

retete

Chiftele de carne de porc si de vaca

O reteta de chiftele cu carne de vaca, carne de porc, piper, ceapa, franzela, cartofi, verdeata, sare, ou, faina si ulei. Ingrediente: 400 g carne de vacă 200 g carne de porc 200 g fran­zelă 1 g piper 100 g ceapă 200 g cartofi 1 legătură verdeaţă sare 1 ou făină ulei Mod de preparare: […]

Muşchi de vacă tocat rece

 Muşchi de vacă tocat rece Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 200 g franzelă 3 ouă sare piper 200 g slănină opărită 3 ouă fierte tari 1 prapur ulei salată de cartofi Mod de preparare: Carnea de vacă fragedă, de la capul muşchiului, se trece de două ori prin maşina de tocat, împreună cu cepele […]

Pulgogi

Muşchi de vacă pe salată a la rus

Muşchi de vacă pe salată a la rus Ingrediente: 0,500 kg muşchi de vacă 150 g aspic 100 g maioneză 0,750 kg salată a la rus 2 gogoşari sare ulei   Mod de preparare: Muşchiul de vacă se curăţă de pieliţă, se sărează, se unge cu ulei şi se pune la fript în cuptor bine […]

Muschi de vita in sos de vin rosu

Muşchi de vacă glasat

Muşchi de vacă glasat  Ingrediente: 750 g carne 150 g costiţă 100 g vin 1 g piper glace 250 g arpagic 250 g morcov şi ţelină 100 g mazăre 100 g ceapă 1/2 picior de viţel sau 10 g gelatină sare ulei o foaie do dafin   Mod de preparare: Se ia o bucată de […]

Rulouri de vită cu ficăţei şi legume

Rulouri de vită cu ficăţei şi legume  Ingrediente: 1 kg carne de vita 1/2 kg ficăţei de pui 1 cutie ciuperci 2 cepe roşii 2 ardei graşi 2 roşii piper pătrunjel verde 1 cană vin alb Garnitura: 3 cartofi 3 mere   Mod de preparare: Rulouri de vită cu ficăţei şi legume: Tai carnea felii […]

retete

Rasol de vita cu ardei copti

Rasol de vita cu ardei copti din: carne, zarzavat de supa, cartofi, varza si sare. Ingrediente: 1,250 kg carne zarzavat de supă 6 cartofi mijlocii 1/4 varză sare   Mod de preparare: Pui rasolul la fiert într-o oală cu apă clocotită şi iei spuma de deasupra de câte ori e nevoie. Adaugi zarzavatul şi laşi […]

Biftec cu conopida

Biftec cu conopida Ingrediente: 1 kg carne de vită 2-3 ouă 1 conopidă nu prea mare 200 g brânză de vaci 70 g smântână sare piper   Mod de preparare: Dai carnea prin maşina de tocat, o amesteci cu două ouă, sare, piper. Aşezi într-un vas termorezistent (care, în prealabil, a fost uns cu ulei) […]

Gulas de inima sau uger de vita

Gulas de inima sau uger de vita

Gulas de inima sau uger de vita Ingrediente: 750 g inimă sau uger de vacă 1 lingură făină 1 ceapă 2-3 linguri unt sau ulei 1 lingură pastă de roşii 1 vârf de cuţit de piper sare   Mod de preparare: Gulas de inima sau uger de vita: Speli bine carnea şi o tai în […]

Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita Ingrediente: 4 porţii de muşchi de vită, de circa 150 g fiecare Mod de preparare: 100 g costiţă slabă o tai în cuburi mici, o pui la înăbuşit cu 20 g grăsime (unt, margarină) şi adaugi o ceapă mijlocie tocată mărunt. După ce costiţa devine sticloasă adaugi 40 g făină […]

Stufat cu carne de vita

Stufat cu carne de vita – Această mâncare are o savoare intensă, fiind un fel de mâncare perfect pentru zilele răcoroase sau pentru mesele în familie. Este un preparat simplu, dar extrem de gustos, care va deveni cu siguranță un favorit în orice gospodărie. Ingrediente: 1 kg carne de vită (pulpa sau gât de vită), […]

Carne de vita cu smantana

Carne de vita cu smantana

Carne de vita cu smantana Ingrediente: 700 g carne de vită 3 cepe (sau 3 legături ceapă verde) 50 g făină 1 kg verză murată un căţel de usturoi 200 g smântână sare chimen boia ulei supă de carne   Mod de preparare: Căleşti ceapa în ulei, presari boia, chimen şi sare (după gust) şi […]

Ciorba de vacuta cu tarhon si leustean

Ciorba de vacuta cu tarhon si leustean

Ciorba de vacuta cu tarhon si leustean din: carne de vacuta, conopida, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei, otet, bulion, sare, condimente, piper alb, tarhon, leustean, usturoi.   Ingrediente: 1/4 kg carne de vacuta 1 conopida mica 1 ceapa mica 2 morcovi mici 1 patrunjel mic 1 ardei verde mic 1 lingura otet 3 linguri bulion sare […]

retete

Muschi de vita cu ciuperci

Muschi de vita cu ciuperci Ingrediente: muschi de vita – 0,900 gr. ulei de floare – 0,100 ml. unt – 0,100 gr. faina – 0,020 gr. pasta de tomate – 0,015 gr. vin rosu – 0,200 ml. vin alb – 0,100 ml. supa de oase – 0,200 ml. ciuperci – 0,150 gr. morcovi – 0,030 […]