Tocana haiduceasca de miel

Tocana de ficat de vita ardeleneasca

Tocana de ficat de vita ardeleneasca Ingrediente: 300 g ficat de vită 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată 300 g bureţi 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1/2 lingură făină 5 linguri ulei 50 ml vin piper sare   Mod de preparare: Bureţii, curăţaţi şi spălaţi în mai multe ape, îi tai […]

Limba de vita cu struguri

Limba de vita cu struguri – Acest fel de mâncare îmbină textura moale și delicată a limbii de vită cu dulceața și prospețimea strugurilor, creând un contrast de arome ce transformă orice masă într-o experiență gastronomică deosebită. Ingrediente: Limba de vită (1 bucată, aproximativ 1-1.5 kg): Curățată și pregătită pentru gătit. Struguri albi (200 g): […]

Chiftelute din burta de vita

Chiftelute din burta de vita din: burta, franzela, oua, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 500 g burtă 2 felii franzelă 2 ouă 50 g făină 100 g ceapă 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel verde piper sare după gust 150 ml ulei 1 os cam de 1 kg   Mod de preparare: Burta, […]

Ghiudem cu vin

Ghiudem uscat si iute

Ghiudem uscat si iute din: carne de oaie, carne de vita, boia iute, sare, piper, cimbru, ardei iute, intestin de vita. Ghiudem este un cârnat uscat și picant care este consumat din Balcani, în Orientul Mijlociu și Asia Centrală. Ghiudemul este format din carne tocată (de obicei carne de vită, dar carnea de porc sau […]

Muschi de vita inabusit cu sote de morcovi

Muschi de vită

Muschi de vită Ingrediente: 600-700 g muşchi de vită 150 g ulei o lingură ceapă tocată 1 linguriţă boia 400-500 g cartofi 2 ardei graşi 2-3 linguri bulion sare piper 1 lingură de unt fierbinte pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Taie muşchiul în felii de grosimea unui degît, pe care le baţi puţin […]

Rasol de vita cu usturoi si tarhon

Rulada din rasol de vita

Rulada din rasol de vita Ingrediente: 1 kg carne de vita fara os 4-5 boabe de piper sare 1 lingura condimente 4 catei de usturoi   Mod de preparare: Carnea se sareaza, se ruleaza si se leaga cu ata ca muschiul tiganesc. Se pune in apa clocotita cu condimente, piper si usturoi si se fierbe […]

Rulouri de vita cu bacon si rosii

Rulouri de vita cu bacon si rosii

Rulouri de vita cu bacon si rosii Ingrediente: 800 g muschi de vita 8 felii subtiri de bacon 8 felii de cascaval 2-3- linguri ulei 6-8 rosii foarte mici 3-4- linguri de vin rosu demidulce sare piper   Mod de preparare: Muschiuletul de vita se portioneaza in 4-5 bucati si se bate cu ciocanul de […]

Rulou de vită

Rulouri de vita cu legume

Rulouri de vita cu legume Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 200 g şunculiţă ardelenească 1 ou 50 g de unt o ceapă o felie de pâine 100 g mazăre un gogoşar si un morcov o ţelină un praz   Mod de preparare: Se taie pulpa de vită în strat şi se bate ca să […]

Muşchi de vită cu sos de coniac şi cartofi ţărăneşti cu rozmarin

Muşchi de vită cu sos de coniac şi cartofi ţărăneşti cu rozmarin – un preparat delicios și sofisticat, ideal pentru o cină specială. Această rețetă combină aromele bogate ale cărnii cu sosul savuros și cartofii crocanți, oferind o experiență culinară de neuitat. Încearcă această rețetă și bucură-te de un festin rafinat! Ingrediente: Pentru Mușchiul de […]

Salam de vită cu salată verde şi hribi

Salam de vara

Salam de vara din: carne de vita, carne de porc, slanina, cartofi, lapte, zahar, piper, sare, boia si usturoi   Ingrediente: 5 kg carne de vită tocată 5 kg carne de porc tocată 2 kg slănină proaspătă tocata 3 kg cartofi fierţi în coajă şi apoi curăţaţi şi daţi prin maşina cu sită măiuntă de […]

Friptura de vita

Friptura de vita – Deliciu Suculent și Aromat – Ideală pentru ocazii speciale sau pentru a transforma o cină obișnuită într-un festin, friptura de vită este un deliciu culinar ce merită să fie pregătit cu atenție și pasiune. Carnea de vită este o sursă excelentă de proteine complete, furnizând toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea […]

File de vită cu smochine

File de vită cu smochine

File de vită cu smochine Ingrediente: 4 bucăţi de file de vită 4 felii de foie gras 6 smochine 50 ml coniac 50 ml suc de portocale 2 steluţe de anason 100 ml frişca lichidă 30 g unt 1 lingură de făină sare, piper măcinat   Mod de preparare: File de vită cu smochine: Se […]

Rulada de carne tocata cu branza

Rulada de antricot cu fasole

Rulada de antricot cu fasole Ingrediente: 1 kg antricot de vacă 250 g carne tocată de vacă 1 ceapă mare piper cimbru 2 ouă 200 g fasole boabe 250 ml suc de roşii   Mod de preparare: Antricotul de vacă se taie pe jumătate, apoi se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează, se adaugă […]

Cum se prepara Coaste Argentiniene la Grătar cu Chimichurri – BBQ Argentinean Ribs With Chimichuri

Cum se prepara Coaste Argentiniene la Grătar cu Chimichurri – Coastele argentiniene la grătar sunt un simbol al bucătăriei tradiționale sud-americane, cunoscute pentru simplitatea și gustul lor intens. Se prepară într-un stil simplu, dar cu un rezultat incredibil de gustos. Cheia acestui preparat constă în folosirea cărnii de calitate, gătită la temperaturi ridicate, și în […]

Castraveti inabusiti cu carne tocata

Castraveti inabusiti cu carne tocata

O reteta de castraveti inabusiti cu carne tocata de vita, ceapa, slanina, ulei, sare, piper, praf de curry, zeama de legume si marar. Ingrediente: 30 g slanina 2 cepe 4 castraveti mijlocii inabusiti 1 lingura rasa de ulei 400 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 1 lingurita praf de Curry 125 ml […]

Sote de văcuţă

Sote de văcuţă

Sote de văcuţă Ingrediente: 1 kg pulpă de vacă 200 g costiţă afumată 300 g ciuperci 4 cepe 300 g roşii 2 morcovi 5 cartofi 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Taie carne cubuleţe şi pune-o la prăjit în ulei. După ce s-a prăjit, […]

Chiftele de carne

Chiftele de carne Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ceapa taiata marunt 4 ciuperci chinezesti inmuiate si taiate marunt 1 ou, 2 legaturi usturoi verde 1 lingurite condimente catei de usturoi zdrobiti 2 linguri rase de sos de soia 2 linguri rase de Sherry sec 2 linguri rase de sos Hoisin sare   […]

Seekh kebab

Frigarui turcesti cu carne tocata – Adana Kofte

O reteta de frigarui turcesti cu carne tocata de vita, frunze de menta pisate, ceapa, galbenus, paprica granule, sare, piper si ulei de masline. specialitate turceasca Ingrediente: 1 lingura de frunze de menta pisate 2 cepe taiate marunt 400 g carne tocata de vita 1 galbenus 1 lingurita de paprica granule (Pui Biber, fulgi uscati […]

Cum se prepara File de strut cu salata de sparanghel

File de vita cu bagheta si verdeata

File de vita cu bagheta si verdeata din: ceapa rosie, usturoi, ardei iute, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, bagheta, verdeata, file de vita.   Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi mare 1 ardei iute rosu sare piper 4 linguri suc de lamaie 2 linguri patrunjel tocat 4 linguri ulei […]

Carpaccio de vita cu salata asortata

Carpaccio de vita – un aperitiv gustos si delicios

O reteta delicioasa de carpaccio de vita din: pulpa de vita, piper, parmezan, otet balsamic, sos de soia, sos worcestershire, busuioc, cimbru, vin alb sec, ulei de masline si sare de mare grunoasa. Poate te intereseaza si Carpaccio de porumbel Carpaccio de legume Ingrediente: 1 kg pulpa de vita piper negru proaspat macinat 50 parmezan […]

Rulouri de carne

Rulouri umplute cu carne de vaca

 Rulouri umplute cu carne de vaca Ingrediente: 800 g carne slaba de vaca 250 g franzela 2 oua 25 ml ulei 150 g morcovi 125 ml lapte verdeata sare   Mod de preparare: Carnea se taie felii care se bat ca pentru snitel. Franzela se inmoaie in lapte crud, se stoarce si se amesteca cu […]

Garnitura aromata de mazare

Vrabioare de vaca cu mazare

Vrabioare de vaca cu mazare Ingrediente: 150-200 g vrabioara de vaca o lingura ulei o rosie 200 g mazare din conserva o lingura de smantana marar verde 1 morcov   Mod de preparare: Pune vrabioara intr un vas, acopera cu apa calda s adauga morcovul taiat rondele si uleiul. Acopera vasul si lasa sa fiarba, […]

Castraveti acri cu carne

Castraveti acri cu carne

Castraveti acri cu carne Ingrediente: 500 g carne de vita 500 g castraveti acri 2 linguri ulei 1 lingura faina 4 cepe 2 linguri bulion sare marar   Mod de preparare: Carnea se taie bucati, se inabusa cu putina apa, ceapa si grasime. Se adaug castravetii taiati si bulionul. Se umple cu apa cat sa […]

Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne Ingrediente: 500 g carne slabă de vită tocată 3 ardei iuţi două cepe 4 căţei de usturoi o lingură oregano un vârf de cuţit praf de chimen 3 roşii opărite fără pieliţă tăiate cubuleţe două linguri bulion 200 g fasole boabe fiartă 100 ml supă de legume sare piper ulei Mod de […]

Frigarui

Frigaruie cu legume şi file de vita

Frigaruie cu legume şi file de vita din: file de vita sau porc, ardei, ceapa, porumb, frunze de salvie, cimbru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de vita sau porc cate 1 ardei rosu si verde 2 cepe 2 stiuleti de porumb 4 frunze de salvie 3 crengute de cimbru 5 […]

Cum se prepara Texas Skirt Steak Fajitas

Cum se prepara Texas Skirt Steak Fajitas – este un preparat popular din bucătăria tex-mex, care combină bucăți fragede de carne de vită marinate și legume sote, servite în tortilla calde. Această rețetă este ideală pentru o masă gustoasă și ușor de pregătit, perfectă pentru o cină rapidă sau pentru o petrecere. Ingrediente Pentru Marinadă: […]

Rulada de vită

Rulada de vită Ingrediente: 4 felii de carne de vită (a 175 g) sare piper 1 lingură muştar 3 castraveţi 4 felii şuncă afumată 1 lingură făină 2 linguri ulei 1 lingură pastă de roşii boia de ardei dulce 250 ml vin roşu 500 ml supă 2 morcovi 2 cepe 2 linguri capere 2 linguri […]

retete

Costiţă cu bere

Costiţă cu bere Ingrediente: 5 costiţe de vită 250 g bacon două cepe o sticlă de bere neagră două ceşti de supă de vită 250 g sos de roşii două de linguri de ulei Preparare: Curăţaţi carnea de grăsime. Peste carne presăraţi o lin­guriţă de sare şi un vârf de cuţit de piper. Turnaţi cam […]

retete

Antricot de vită cu bere

Antricot de vită cu bere Ingrediente: 2,2 kg antricot de vită 700 g ceapă 350 ml ulei 100 g făină 500 g ardei gras 200 g pastă de tomate 75 g pastă de ardei 5 g piper 5 g cimbru două legături de verdeaţă 50 g sare doi litri de bere neagră Preparare: Antricotul se […]

Mancare cu perisoare

Mancare cu perisoare din: dovlecei, vinete, praz, rosii, ardei capia, ardei iute, piept de pui, vita, vita, paine, morcov, patrunjel, ceapa, oua, sare, piper, cimbru, ulei, muraturi. Ingrediente: doi dovlecei două vinete praz două conserve de roşii doi ardei capia un ardei iute doi piepţi de pui 300 g came de vită o felie de […]

retete

Turnedou cu ciuperci

Turnedou cu ciuperci Ingrediente: 500 g pulpă sau vrăbioară de vită (viţel sau mânzat) 150 g caşcaval 1 roşie mare 150 g ciuperci din conservă 4 felii de pâine cu seminţe 3-4 căţei de usturoi 1 pahar cu bere sare, cimbru, ulei Preparare: Impănezi pulpa cu usturoi. O dai la cuptor 40 de minute, în […]

retete

Supa de carne cu stafide

Supa de carne cu stafide Ingrediente: 1 rasol de vacă 200 g stafide zarzavat de supă (morcov, ţelină, ceapă) 1/2 lămâie 1 ou 1 pahar smântână sare. Preparare: Carnea se pune la fiert în apă rece şi se spumuieşte. Se fierbe descoperit, până ce carnea este aproape pătrunsă, se adaugă zarzavatul curăţat şi se lasă […]