retete

Rulouri si fripturi

Rulouri si fripturi Ingrediente Pentru rulouri: 1 ceapă 3 căţei de usturoi 600 g carne tocată de vită 1 linguriţă de cimbru 1 linguriţă boia de ardei,dulce 1 lingură praf de supă sare, piper Pentru fripturi: 3 linguri pesmet 1/2 linguriţă seminţe de anason 1 roşie 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 g brânză […]

Gulas cu inima de vita

Gulas picant

Gulas picant Ingrediente: 700 g carne de vită sau mânzat 2-3 linguri unt o ceapa 2 ardei graşi 3-4 roşii 200 g suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml vin alb o linguriţă boia iute de ardei 1 ardei iute sare piper 200 g smantana Preparare: Carnea se spală, se curăţă de […]

Fasole verde cu carne

Mancare de fasole verde cu carne

Mancare de fasole verde cu carne Ingrediente 1 borcan mare de fasole verde 500 g carne pentru tocat de vită şi de porc 2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g roşii decojite în suc de roşii 2-3 linguri de ulei 2-3 linguri de vin 1 legătură de pătrunjel 1/2 linguriţă de sare piper măcinat […]

retete

Tocana bulgareasca de vita

Tocana bulgareasca de vita Ingrediente: 2 kg came vită fără os 100 ml ulei de floarea-soarelui 7 cepe potrivite 12 căţei usturoi 10 foi de dafin 1 1/4 lingură coajă de lămâie 1 1/4 lingură cimbru uscat 3 linguri boia dulce câte 2/3 linguriţă de: boia iute, sare şi piper 1/2 cană vin roşu sec […]

retete

Papiote din carne de vita la tava

Papiote din carne de vita la tava Ingrediente: 6 şniţele de vită 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri de muguri de pin 4 linguri de ulei de măsline 10 cl de vin alb 3 fire de pătrunjel 500 g morcovi noi 500 g cartofi noi mici 150 g arpagic sare, piper Preparare: Se bate […]

Cartofi umpluţi

Cartofi umpluţi – Cartofii umpluți sunt un preparat versatil și delicios, apreciat în multe bucătării din întreaga lume. Aceștia sunt un fel de mâncare confortabil, care combină textura moale și cremoasă a cartofului cu o varietate de umpluturi, de la carne și legume, la brânză și condimente aromate. Fie că sunt serviți ca fel principal […]

Tocana de vita picanta

Tocana de vita cu cartofi

Tocana de vita cu cartofi Ingrediente: 600 g pulpă de vită 500 g cartofi 3-4 linguri cu pastă de tomate 500 ml supă de oase sau de legume 2-3 roşii 3 cepe 1 morcov ulei cimbru sare piper Preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Stinge cu supă, după care pune carnea de vită […]

retete

Muschi la tavă cu cartofi

Muschi la tavă cu cartofi din: muschi de vita, cartofi, vin rosu, rozmarin, usturoi, unt, sare, piper, ulei, miere.   Ingrediente: 1 kilogram muşchi de vită 1 kilogram cartofi mici rozmarin 6 linguri de vin roşu demidulce 3-4 căţei de usturoi un cubuleţ de unt sare piper 4-5 linguri ulei de măsline 1 lingură de […]

Gogosari cu muschiulet de vita la cuptor

Gogosari cu muschiulet de vita la cuptor

Gogosari cu muschiulet de vita la cuptor din: gogosari, ceapa, muschiulet de vita, sare, piper, rozmarin, smantana, miere, unt, ulei de masline. Ingrediente: 6 gogoşari 3-4 cepe 600 g muşchiuleţ de vită sare piper rozmarin 3-4 linguri de smântână 2 linguri de zahăr sau miere 50 g unt 4 linguri de ulei de măsline Preparare: […]

retete

Meniu picant cu ardei

Meniu picant cu ardei din: ardei gras, ceapa, ulei, carne tocata de vita, sare, piper, chimen, boia de ardei dulce, supa, porumb, rosii, tabasco, patrunjel, smantana.   Ingrediente 600 g ardei gras 1 ceapă mare (sau 3 cepe mici) 2 linguri ulei 500 g carne tocată de vită sare, piper câte 1 lingură chimen şi […]

Terina cu fistic si carne

Terina de vita in frunze de praz

O reteta de terina de vita cu morcovi, gulii, foid e gelatina, rosii, sare si piper. Ingrediente: 5 fire de praz 1 cub de concentrat de supă de vacă 600 g carne de vită fiartă 3 morcovi fierţi 3 gulii fierte 6 foi de gelatină 3 roşii sare piper Preparare: Se separă părţile albe ale […]

Saltimbocca

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana Ingrediente: 8 buc. carne de vită sau porc pentru friptură (circa 600 g) câte 1 lingură unt şi ulei 8 frunze de salvie 8 felii de prosciutto crudo sare, piper 125 ml vin alb sec Preparare: Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, încingeţi untul şi uleiul, căliţi salvia 1 […]

Chiftele dulci – acrisoare

Chiftele dulci- acrisoare Ingrediente: 50 g pesmet 700 g carne tocată de vită 2 cepe 2 ouă sare, piper, ulei Pentru sos: 1 lingură cu făină 75 ml sos de soia 75 g zahăr brun 75 ml oţet de soia 50 g bulion Preparare: Chiftele dulci – acrisoare: Amestecă bine carnea tocată cu ouăle, sare, […]

Ras Asfour

Ras Asfour este un preparat tradițional din bucătăria arabă, originar din Orientul Mijlociu, care se remarcă prin aromele sale bogate și textura suculentă. Acesta constă în bucăți mici de carne (de obicei de pui, miel sau vită) care sunt marinare și apoi prăjite sau gătite la grătar. Preparatul este adesea servit cu o varietate de […]

Filet de boeuf Wellington

Filet de boeuf Wellington

Filet de boeuf Wellington Ingrediente: 1,2 kg fileu de vita 125 g unt 2 pachete de aluat frantuzesc 1 cutie mare de ciuperci 10 g trufa (optional) cutie mica de paté de foie gras 1 pahar de Madera (sau Porto), 1 paharel de cognac 1 ou sare, piper, nucsoara   Mod de preparare: Se presara […]

retete

Muschi de vita in foietaj cu umplutura de ciuperci si clatite

Muschi de vita in foietaj cu umplutura de ciuperci si clatite din: muschi de vita, foietaj, ulei, ou, sare, piper, faina, lapte, ou, patrunjel, sare, ciuperci, pesmet.   Muş­chi de vită Wellington Ingrediente: 700 g muşchi de vită 350 g foietaj trei linguri ulei un ou sare, piper Ingrediente pentru clătitele cu pătrunjel 50 g […]

retete

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale din: morcovi, margarina, sare, piper, portocala, miere, busuioc, sare, piper, muschi de vita, ulei.   Ingrediente: 800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare, piper 1 portocala (250 g) 1 lingura de miere, cateva frunzulite de busuioc sare, piper 4 felii antricot sau muschi de […]

Rulada de vita – Brociolone

Rulada de vita – Brociolone din: morcov, ceapa, telina, frunze de dafin, oregano, rosii, sare, piper, firimituri, patrunjel, usturoi, oua, branza, parmezan, carne de vita. Ingrediente: sos: un morcov o ceapa o radacina telina o telina frunze de dafin oregano 300 grame rosii sare, piper, ulei umplutura: 100 grame firmituri piine o lingurita patrunjel tocat un […]

retete

Carne de vita cu sparanghel verde

Carne de vita cu sparanghel verde din: file de vita, amidon, sos de soia, sherry, boia iute, sparanghel, ulei, supa de pasare, amidon, piper, zahar. Poate te intereseaza si Tocana de vita cu legume si verdeata Ingrediente: 400 g file de vita 1 lingurita cu amidon 1 lingurita cu sos de soia 1 lingurita cu […]

retete

Salata cu paste si carne tocata

Salata cu paste si carne tocata din: ardei iute, paste, sare, ulei de masline, ceapa, carne tocata de vita, piper, ketchup, ardei grasi, otet din vin rosu, piper, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 4 ardei iuti la borcan 250 g paste Sare 6 linguri ulei de masline 1 ceapa 400 g carne tocata de vita […]

chiftelute marinate

Chiftelute marinate

O reteta delicioasa de chiftelute marinate din: carne de vita, carne de porc, rosii, faina, zahar tos, ulei de masline, paine, ceapa, ou, usturoi, patrunjel, dafin, sare, piper, malai si muraturi. Ingrediente: 300 g carne de vita 300 g carne de porc 600 g rosii 50 g faina 30 g zahar tos 30 ml ulei […]