File de vită cu smochine

File de vită cu smochine Ingrediente: 4 bucăţi de file de vită 4 felii de foie gras 6 smochine 50 ml coniac 50 ml suc de portocale 2 steluţe de anason 100 ml frişca lichidă 30 g unt 1 lingură de făină sare, piper măcinat   Mod de preparare: File de vită cu smochine: Se […]

Rulada de antricot cu fasole

Rulada de antricot cu fasole Ingrediente: 1 kg antricot de vacă 250 g carne tocată de vacă 1 ceapă mare piper cimbru 2 ouă 200 g fasole boabe 250 ml suc de roşii   Mod de preparare: Rulada de antricot cu fasole: Antricotul de vacă se taie pe jumătate, apoi se bate cu ciocanul de […]

Cum se prepara Coaste Argentiniene la Grătar cu Chimichurri – BBQ Argentinean Ribs With Chimichuri

Cum se prepara Coaste Argentiniene la Grătar cu Chimichurri – Coastele argentiniene la grătar sunt un simbol al bucătăriei tradiționale sud-americane, cunoscute pentru simplitatea și gustul lor intens. Se prepară într-un stil simplu, dar cu un rezultat incredibil de gustos. Cheia acestui preparat constă în folosirea cărnii de calitate, gătită la temperaturi ridicate, și în […]

Castraveti inabusiti cu carne tocata

Castraveti inabusiti cu carne tocata

O reteta de castraveti inabusiti cu carne tocata de vita, ceapa, slanina, ulei, sare, piper, praf de curry, zeama de legume si marar. Ingrediente: 30 g slanina 2 cepe 4 castraveti mijlocii inabusiti 1 lingura rasa de ulei 400 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 1 lingurita praf de Curry 125 ml […]

Sote de văcuţă

Sote de văcuţă

Sote de văcuţă Ingrediente: 1 kg pulpă de vacă 200 g costiţă afumată 300 g ciuperci 4 cepe 300 g roşii 2 morcovi 5 cartofi 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Taie carne cubuleţe şi pune-o la prăjit în ulei. După ce s-a prăjit, […]

Chiftele de carne

Chiftele de carne Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ceapa taiata marunt 4 ciuperci chinezesti inmuiate si taiate marunt 1 ou, 2 legaturi usturoi verde 1 lingurite condimente catei de usturoi zdrobiti 2 linguri rase de sos de soia 2 linguri rase de Sherry sec 2 linguri rase de sos Hoisin sare   […]

Seekh kebab

Frigarui turcesti cu carne tocata – Adana Kofte

O reteta de frigarui turcesti cu carne tocata de vita, frunze de menta pisate, ceapa, galbenus, paprica granule, sare, piper si ulei de masline. specialitate turceasca Ingrediente: 1 lingura de frunze de menta pisate 2 cepe taiate marunt 400 g carne tocata de vita 1 galbenus 1 lingurita de paprica granule (Pui Biber, fulgi uscati […]

Cum se prepara File de strut cu salata de sparanghel

File de vita cu bagheta si verdeata

File de vita cu bagheta si verdeata din: ceapa rosie, usturoi, ardei iute, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, bagheta, verdeata, file de vita.   Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi mare 1 ardei iute rosu sare piper 4 linguri suc de lamaie 2 linguri patrunjel tocat 4 linguri ulei […]

Carpaccio de vita cu salata asortata

Carpaccio de vita – un aperitiv gustos si delicios

O reteta delicioasa de carpaccio de vita din: pulpa de vita, piper, parmezan, otet balsamic, sos de soia, sos worcestershire, busuioc, cimbru, vin alb sec, ulei de masline si sare de mare grunoasa. Poate te intereseaza si Carpaccio de porumbel Carpaccio de legume Ingrediente: 1 kg pulpa de vita piper negru proaspat macinat 50 parmezan […]

Rulouri de carne

Rulouri umplute cu carne de vaca

 Rulouri umplute cu carne de vaca Ingrediente: 800 g carne slaba de vaca 250 g franzela 2 oua 25 ml ulei 150 g morcovi 125 ml lapte verdeata sare   Mod de preparare: Carnea se taie felii care se bat ca pentru snitel. Franzela se inmoaie in lapte crud, se stoarce si se amesteca cu […]

Vrabioare de vaca cu mazare

Vrabioare de vaca cu mazare Ingrediente: 150-200 g vrabioara de vaca o lingura ulei o rosie 200 g mazare din conserva o lingura de smantana marar verde 1 morcov   Mod de preparare: Pune vrabioara intr un vas, acopera cu apa calda s adauga morcovul taiat rondele si uleiul. Acopera vasul si lasa sa fiarba, […]

Castraveti acri cu carne

Castraveti acri cu carne

Castraveti acri cu carne Ingrediente: 500 g carne de vita 500 g castraveti acri 2 linguri ulei 1 lingura faina 4 cepe 2 linguri bulion sare marar   Mod de preparare: Carnea se taie bucati, se inabusa cu putina apa, ceapa si grasime. Se adaug castravetii taiati si bulionul. Se umple cu apa cat sa […]

Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne Ingrediente: 500 g carne slabă de vită tocată 3 ardei iuţi două cepe 4 căţei de usturoi o lingură oregano un vârf de cuţit praf de chimen 3 roşii opărite fără pieliţă tăiate cubuleţe două linguri bulion 200 g fasole boabe fiartă 100 ml supă de legume sare piper ulei Mod de […]

Frigarui

Frigaruie cu legume şi file de vita

Frigaruie cu legume şi file de vita din: file de vita sau porc, ardei, ceapa, porumb, frunze de salvie, cimbru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de vita sau porc cate 1 ardei rosu si verde 2 cepe 2 stiuleti de porumb 4 frunze de salvie 3 crengute de cimbru 5 […]

Cum se prepara Texas Skirt Steak Fajitas

Cum se prepara Texas Skirt Steak Fajitas – este un preparat popular din bucătăria tex-mex, care combină bucăți fragede de carne de vită marinate și legume sote, servite în tortilla calde. Această rețetă este ideală pentru o masă gustoasă și ușor de pregătit, perfectă pentru o cină rapidă sau pentru o petrecere. Ingrediente Pentru Marinadă: […]

Rulada de vită

Rulada de vită Ingrediente: 4 felii de carne de vită (a 175 g) sare piper 1 lingură muştar 3 castraveţi 4 felii şuncă afumată 1 lingură făină 2 linguri ulei 1 lingură pastă de roşii boia de ardei dulce 250 ml vin roşu 500 ml supă 2 morcovi 2 cepe 2 linguri capere 2 linguri […]

retete

Costiţă cu bere

Costiţă cu bere Ingrediente: 5 costiţe de vită 250 g bacon două cepe o sticlă de bere neagră două ceşti de supă de vită 250 g sos de roşii două de linguri de ulei Preparare: Curăţaţi carnea de grăsime. Peste carne presăraţi o lin­guriţă de sare şi un vârf de cuţit de piper. Turnaţi cam […]

retete

Antricot de vită cu bere

Antricot de vită cu bere Ingrediente: 2,2 kg antricot de vită 700 g ceapă 350 ml ulei 100 g făină 500 g ardei gras 200 g pastă de tomate 75 g pastă de ardei 5 g piper 5 g cimbru două legături de verdeaţă 50 g sare doi litri de bere neagră Preparare: Antricotul se […]

Mancare cu perisoare

Mancare cu perisoare din: dovlecei, vinete, praz, rosii, ardei capia, ardei iute, piept de pui, vita, vita, paine, morcov, patrunjel, ceapa, oua, sare, piper, cimbru, ulei, muraturi. Ingrediente: doi dovlecei două vinete praz două conserve de roşii doi ardei capia un ardei iute doi piepţi de pui 300 g came de vită o felie de […]

retete

Turnedou cu ciuperci

Turnedou cu ciuperci Ingrediente: 500 g pulpă sau vrăbioară de vită (viţel sau mânzat) 150 g caşcaval 1 roşie mare 150 g ciuperci din conservă 4 felii de pâine cu seminţe 3-4 căţei de usturoi 1 pahar cu bere sare, cimbru, ulei Preparare: Impănezi pulpa cu usturoi. O dai la cuptor 40 de minute, în […]

retete

Supa de carne cu stafide

Supa de carne cu stafide Ingrediente: 1 rasol de vacă 200 g stafide zarzavat de supă (morcov, ţelină, ceapă) 1/2 lămâie 1 ou 1 pahar smântână sare. Preparare: Carnea se pune la fiert în apă rece şi se spumuieşte. Se fierbe descoperit, până ce carnea este aproape pătrunsă, se adaugă zarzavatul curăţat şi se lasă […]

retete

Rulouri si fripturi

Rulouri si fripturi Ingrediente Pentru rulouri: 1 ceapă 3 căţei de usturoi 600 g carne tocată de vită 1 linguriţă de cimbru 1 linguriţă boia de ardei,dulce 1 lingură praf de supă sare, piper Pentru fripturi: 3 linguri pesmet 1/2 linguriţă seminţe de anason 1 roşie 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 g brânză […]

Gulas cu inima de vita

Gulas picant

Gulas picant Ingrediente: 700 g carne de vită sau mânzat 2-3 linguri unt o ceapa 2 ardei graşi 3-4 roşii 200 g suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml vin alb o linguriţă boia iute de ardei 1 ardei iute sare piper 200 g smantana Preparare: Carnea se spală, se curăţă de […]

Fasole verde cu carne

Mancare de fasole verde cu carne

Mancare de fasole verde cu carne Ingrediente 1 borcan mare de fasole verde 500 g carne pentru tocat de vită şi de porc 2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g roşii decojite în suc de roşii 2-3 linguri de ulei 2-3 linguri de vin 1 legătură de pătrunjel 1/2 linguriţă de sare piper măcinat […]

retete

Tocana bulgareasca de vita

Tocana bulgareasca de vita Ingrediente: 2 kg came vită fără os 100 ml ulei de floarea-soarelui 7 cepe potrivite 12 căţei usturoi 10 foi de dafin 1 1/4 lingură coajă de lămâie 1 1/4 lingură cimbru uscat 3 linguri boia dulce câte 2/3 linguriţă de: boia iute, sare şi piper 1/2 cană vin roşu sec […]

retete

Papiote din carne de vita la tava

Papiote din carne de vita la tava Ingrediente: 6 şniţele de vită 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri de muguri de pin 4 linguri de ulei de măsline 10 cl de vin alb 3 fire de pătrunjel 500 g morcovi noi 500 g cartofi noi mici 150 g arpagic sare, piper Preparare: Se bate […]

Cartofi umpluţi

Cartofi umpluţi – Cartofii umpluți sunt un preparat versatil și delicios, apreciat în multe bucătării din întreaga lume. Aceștia sunt un fel de mâncare confortabil, care combină textura moale și cremoasă a cartofului cu o varietate de umpluturi, de la carne și legume, la brânză și condimente aromate. Fie că sunt serviți ca fel principal […]

Tocana de vita picanta

Tocana de vita cu cartofi

Tocana de vita cu cartofi Ingrediente: 600 g pulpă de vită 500 g cartofi 3-4 linguri cu pastă de tomate 500 ml supă de oase sau de legume 2-3 roşii 3 cepe 1 morcov ulei cimbru sare piper Preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Stinge cu supă, după care pune carnea de vită […]

Muschi la tavă cu cartofi

Muschi la tavă cu cartofi din: muschi de vita, cartofi, vin rosu, rozmarin, usturoi, unt, sare, piper, ulei, miere.   Ingrediente: 1 kilogram muşchi de vită 1 kilogram cartofi mici rozmarin 6 linguri de vin roşu demidulce 3-4 căţei de usturoi un cubuleţ de unt sare piper 4-5 linguri ulei de măsline 1 lingură de […]

Gogosari cu muschiulet de vita la cuptor

Gogosari cu muschiulet de vita la cuptor

Gogosari cu muschiulet de vita la cuptor din: gogosari, ceapa, muschiulet de vita, sare, piper, rozmarin, smantana, miere, unt, ulei de masline. Ingrediente: 6 gogoşari 3-4 cepe 600 g muşchiuleţ de vită sare piper rozmarin 3-4 linguri de smântână 2 linguri de zahăr sau miere 50 g unt 4 linguri de ulei de măsline Preparare: […]

Meniu picant cu ardei

Meniu picant cu ardei din: ardei gras, ceapa, ulei, carne tocata de vita, sare, piper, chimen, boia de ardei dulce, supa, porumb, rosii, tabasco, patrunjel, smantana.   Ingrediente 600 g ardei gras 1 ceapă mare (sau 3 cepe mici) 2 linguri ulei 500 g carne tocată de vită sare, piper câte 1 lingură chimen şi […]

Terina cu fistic si carne

Terina de vita in frunze de praz

O reteta de terina de vita cu morcovi, gulii, foid e gelatina, rosii, sare si piper. Ingrediente: 5 fire de praz 1 cub de concentrat de supă de vacă 600 g carne de vită fiartă 3 morcovi fierţi 3 gulii fierte 6 foi de gelatină 3 roşii sare piper Preparare: Se separă părţile albe ale […]