Friptura de vita cu chives

Friptura de vita cu chives 

Friptura de vita cu chives din: carne de vita, broccoli, chives, taietei, usturoi, ulei, sos de soia. Ingrediente: 1 broccoli 500 g carne de vită, tâiată fâşii 4 ciuperci mari 0 legătură de chives 250 g tăieţei cu ou 1 lingură ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocat 3 linguri sos de soia 4 linguri […]

Antricot de vita cu ciuperci

Antricot de vita cu ciuperci din: antricoate de vita, unt, bulion, faina, afine, ciuperci, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 antricoate de vită 2 linguri unt 1 lingură bulion 1 lingură făină 1 lingură afine 400 g ciuperci ulei sare piper rozmarin, opţional cartofi fierţi în coajă, opţional afine, pentru decor   Mod de preparare: Speli feliile […]

Limba de vita in aspic

Limba de vita in aspic din: limba de vita, ceapa, morcov, gelatina, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg limbă de vită 1 ceapă 1 morcov 1 plic gelatină 100 ml apă rece 4 căţei usturoi sare piper   Mod de preparare: Speli limba de vită, o pui la fiert în apă cu sare şi înlături […]

Ciorba de perisoare cu bors si orez

Ciorba de perisoare cu orez si bors

Ciorba de perisoare cu orez si bors din: carne, ceapa, morcov, rosii, ardei, bors, orez, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne amestec (porc+vită) tocată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 roşii 1/2 ardei capia roşu pătrunjel 1 căniţă orez 1 ou borş proaspăt de putină 1 linguriţă făină albă   Mod de preparare: Se […]

Friptura in stil chinezesc

Friptura in stil chinezesc din: carne de vita, broccoli, chives, taietei, usturoi, ulei, sos de soia. Ingrediente: 1 bucata broccoli, ruptă buchete 500 g carne de vită, tâiată fâşii 4 ciuperci mari, tâiate felii 0 legătură de chives 250 g tăieţei cu ou 1 lingură ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocat 3 linguri […]

Antricot de vita cu gulii

Antricot de vita cu gulii din: antricot de vita, gulie, ulei, sare, piper, fulgi de ardei, cartofi. Ingrediente: 1 antricot de vită 1 gulie ulei sare piper măcinat fulgi de ardei iute cartofi natur, pentru ganitură   Mod de preparare: Antricot de vita cu gulii: Speli antricotul, îl dai cu puţin ulei şi-l frigi într-o tigaie […]

Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi

Antricot de vita cu garnitura de legume

Antricot de vita cu garnitura de legume din: antricot de vita, ulei, sare, piper, fulgi de ardei, cartofi. Ingrediente: 1 antricot de vită ulei sare si piper măcinat fulgi de ardei iute cartofi   Mod de preparare: Speli antricotul, îl dai cu puţin ulei şi-l frigi într-o tigaie. Il aşezi într-o tavă împreună cu zeama pe care […]

Tocanita de vita in dovleac

Tocanita de vita in dovleac

Tocanita de vita in dovleac din: carne de vita, ceapa, morcovi, faina, vin, ulei, dovleac. Ingrediente: 500 g carne de vită 2 cepe 2 morcovi 1 lingură făină 500 ml vin 2 linguri ulei sare si piper un dovleac   Mod de preparare: Se pune ceapa tocată mărunt la călit şi se presară cu sare. Când s-a […]

Sarmalute de porc si de vita

Sarmalute de porc si de vita

Sarmalute de porc si de vita din: carne, ceapa, orez, bulion, marar, varza, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de porc 200 g carne tocată de vită 2 cepe 2 pumni de orez 3 linguri bulion 1 legătură mărar 1,5 kg varză murată suc de roşii piper cimbru 200 g costiţă afumată   Mod de […]

Pilaf cu legume si carne de vita

Pilaf cu legume si carne de vita

Pilaf cu legume si carne de vita din: orez, carne, rosii, ceapa, morcov, ulei, sare. Ingrediente: 200 g orez 350 g carne de vita 2 roşii o ceapă un morcov 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Ceapa şi morcovul rase amândouă se pun la călit în ulei. Se presară cu sare. Se adaugă […]

Frigarui de vita si gasca

Frigarui de vita cu chili

Frigarui de vita cu chili din: ficat de vita, sare, piper, usturoi, ghimbir, chili, ulei. Ingrediente: 500 g ficat de vită 1/2 linguriţa sare piper o lingurită ghimbir o lingura usturoi pisat 1-2 lingurite praf de chili 4-5 linguri sos picant 50 ml ulei   Mod de preparare: Se taie ficatul în cuburi, se presară cu sare, […]

Muschi de vita cu prune

Muschi de vita cu prune din: muschi de vita, usturoi, ceapa, unt, vin, cimbrisor, sare, piper. Ingrediente: 500 g muşchi de vită • 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 20 + 15 g unt 75 ml vin roşu dulce 300 g prune 2 rămurele de cimbrişor 1 ramură de rozmarin 2 cepe roşii 200 […]

Antricot de vita cu ardei

Antricot de vita cu ardei din: antricot de vita, ceapa, ardei, usturoi, apio, cartofi, vin, ciuperci, miere, ulei. Ingrediente: 3 kg antricot de vită 3 cepe cubuleţe 1 legătură apio 6 căţei de usturoi pisaţi 2 linguri pastă de tomate 2 rădăcini de păstârnac 8 cartofi 6 morcovi 250 ml vin roşu 200 ml supă de […]

Chiftele de vită şi cartofi

Chiftele de ficat de vita

Chiftele de ficat de vita din: ficat de vita, ceapa, ou, morcov, faina, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat de vită 2-3 cepe un ou un morcov 3 căţei usturoi 4-5 linguri făină ulei sare si piper   Mod de preparare: Ficatul se pune la fiert cu o ceapă întreagă, în apă cu un […]

Borş de perişoare

Ciorba simpla de perisoare

Ciorba simpla de perisoare din: carne, ceapa, morcov, pastarnac, rosii, ardei, orez. Ingrediente: 200 g carne amestec (porc+vită) tocată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 roşii 1/2 ardei capia roşu pătrunjel 1 căniţă orez 1 ou borş proaspăt de putină 1 linguriţă făină albă   Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie […]

Gulas cu inima de vita

Gulas cu antricot de vita

Gulas cu antricot de vita din: antricot, telina, ceapa, untura, cartofi, morcov, rosie, boia, ardei, chimen, usturoi. Ingrediente: 350 g antricot 2 linguriţe frunze de ţelină tocate 1 ceapă roşie 1 lingură untură 250 g cartofi 1 morcov 1 roşie 1 linguriţă boia sare 1 ardei 1 linguriţă chimen măcinat 3 căţei de usturoi   Mod […]

Dovlecei (zucchini) cu carne de vita

Dovlecei (zucchini) cu carne de vita din: dovlecei, carne de vita, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 8 dovlecei zucchini rotunzi 350 g carne tocată de vită 50 g orez 1 ceapă 100 ml sos de roşii ulei mărar sare piper   Mod de preparare: Spală dovleceii şi taie-le capac în partea de sus. […]

Vrabioara de vita la tigaie

Vrabioara de vita cu legume si verdeata

Vrabioara de vita cu legume si verdeata din: vrabioara, ulei, cartof, morcovi, patrunjel, sare, patrunjel, suc de rosii. Ingrediente: 150 g vrăbioară de vacă 1 linguriţă cu ulei 1 cartof 2 morcovi 1 rădăcină de pătrun­jel sare frunze de pătrunjel 1 ceaşcă mare cu suc de roşii   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, tăiaţii-le felii […]

Limba cu sos vanatoresc

Limba de vita cu sos remoulade

Limba de vita cu sos remoulade din: limba, ceapa, morcov, patrunjel, piper, sare, maioneza, castraveciori murati, mustar, ceapa, marar, otet. Ingrediente: 1 kg limbă de vită 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 10 boabe de piper sare Pentru sos: 1 pahar maioneză 2-3 castraveciori muraţi, mici piper alb măcinat 1 linguriţă muştar 1 […]

Mititei

Mititei cu cartofi prajiti

Mititei cu cartofi prajiti din: carne de vita, cimbru, ardei iute, usturoi, supa de carne, seu de oaie, cartofi, ulei, sare, rosii, marar. Ingrediente: 1 kg carne macră de vită cimbru uscat boia de ardei iute zeamă de usturoi 1 cană cu supă de carne 1 lingură cu seu de oaie       Mod […]

Kebab de porc cu curry

Kebab de vita

Kebab de vita din: pulpa de vita, usturoi, piper, sare, bulion, ceapa, unt, dafin, supa de oase, vinete, unt, usturoi, cascaval, zahar, faina, lapte. Ingrediente: 750 g pulpă de vită, tăiată cubulete 4 căţei usturoi, tocat mărunt 5 g piper alb pisat 10 g sare 50 g bulion 80 g ceapă tăiată mărunt 75 g […]

Gulas de vita cu ardei si rosii

Gulas de vita cu ardei si rosii

Gulas de vita cu ardei si rosii din: carne de vita, ceapa, ardei, rosii, boia, sare, piper. Ingrediente: un kg carne de vită un kg ceapă un kg ardei gras roşu 250 ml ulei o lingură boia o linguriţă boia iute 4 roşii bine coapte 2 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Ceapa se […]

Vrabioara de vita cu ulei de masline

Vrabioara de vita cu ulei de masline

Vrabioara de vita cu ulei de masline din: vrabioara, sare, unt, ulei de masline. Ingrediente: 1 bucata vrabioara (de 250 g) sare grunjoasă ulei de măsline etravirgin 100 g unt     Mod de preparare: Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropeşte cu puţin ulei. Se lasă carnea la temperatura camerei […]

Ghiveci cu pulpa de vita

Ghiveci cu pulpa de vita

Ghiveci cu pulpa de vita din: pulpa de vita, ardei, rosii, ceapa, boia, ou, iaurt, branza. Ingrediente: 400 g pulpă de vită un ardei 2 roşii o ceapă 4 cartofi boia un ou un pahar iaurt o felie brânză feta 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Ghiveci cu pulpa de vita: Ceapa […]

Mancarica de perisoare

Perisoare de vita cu sos de ciuperci

Perisoare de vita cu sos de ciuperci din: carne de vita, ciuperci, paine, oua, verdeata, faina, bulion, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de vită 600 g ciuperci proaspete 250 g pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă 1 lingură făină 2 linguri bulion 250 ml smântână sare piper ulei   Mod de preparare: […]

Vrabioara de vita cu legume

Vrabioara de vita cu legume 

Vrabioara de vita cu legume din: vrabioara, ulei, cartof, morcovi, patrunjel, sare, patrunjel, suc de rosii. Ingrediente: 150 g vrăbioară de vacă 1 linguriţă cu ulei 1 cartof 2 morcovi 1 rădăcină de pătrun­jel sare frunze de pătrunjel 1 ceaşcă mare cu suc de roşii   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, tăiaţii-le felii mari şi fierbeţi-le […]

Muschi de vita cu sote de morcovi

Muschi de vita cu sote de morcovi din: muschi de vita, morcov, unt, sare, patrunjel. Ingrediente: 150 g muşchi de vita 1 morcov mare 1 linguriţă cu unt sare pătrunjel     Mod de preparare: Spălaţi bucata de carne, uscaţi-o într-un prosop de in, împănaţi-o cu feliuţe de morcov. Aşezaţi carnea într-un vas emailat cu […]

Frigărui de purcel cu cartofi noi şi ardei gras crocant

Frigarui din ficat de vita

Frigarui din ficat de vita din: ficat de vita, sare, piper, usturoi, ghimbir, chili, ulei. Ingrediente: 500 g ficat de vită 1/2 linguriţa sare piper o lingurită ghimbir o lingura usturoi pisat 1-2 lingurite praf de chili 4-5 linguri sos picant 50 ml ulei   Mod de preparare: Se taie ficatul în cuburi cât mai egale […]

Antricot de vita marinat la gratar

Antricot de vita marinat la gratar din: antricot de vita, bere, lamaie. Ingrediente: 4 bucăţi de antricot de vită 500 ml bere 1 lingură zeamă de lămâie     Mod de preparare: Se aşază 4 bucăţi de antricot de vită într-un castron, se pudrează cu sare, se toarnă 500 ml bere amestecată cu 1 lingură zeamă […]

Antricot la gratar cu sos

Antricot de vita in bere 

Antricot de vita in bere din: antricot de vita, bere, lamaie. Ingrediente: 3-4 bucăţi de antricot de vită 450-500 ml bere zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se aşază bucăţile de antricot de vită într-un castron, se pudrează cu sare, se toarnă 500 ml bere amestecată cu 1 lingură zeamă de lămâie. Se acoperă vasul şi […]

Antricot de vita la gratar cu sos si ierburi

Antricot de vita marinat cu bere 

Antricot de vita marinat cu bere din: antricot de vita, bere, lamaie.   Ingrediente: 5 bucăţi de antricot de vită 500 ml bere zeamă de lămâie       Mod de preparare: Bucăţile de antricot se dau cu sare, se toarnă 500 ml bere amestecată cu 1 lingură zeamă de lămâie. Se acoperă vasul şi se pune […]

Ciorba cu coasta de vita

Ciorba cu coasta de vita din: coaste de vita, morcovi, ceapa, patrunjel, gulie, telina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg coaste de vită 2 morcovi 1 ceapă uscată 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac 1 gulie mică 1 ţelină mică cu frunze sare piper 2 cuburi de vită taitei   Mod de preparare: Se pun coastele la […]