ceapa, cartofi, morcov, telina, radacina de patrunjel si de pastarnac, ardei grasi, mazare, dovlecel, fasole, rosiibors, untdelemn, oua, leustean, sare. Ingrediente: 1 ceapă mare 2 cartofi 1 morcov 1 ţelină mică câte 1 rădăcină mică de pătrunjel și de păstârnac 2 ardei grași diferit colorați […]
Vitel cu cartofi noi
PrinteazaVitel cu cartofi noi din: rasol de manzat, cartofi noi, ulei, unt, vin alb, rozmarin, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 bucată rasol de mânzat
- 1 kg cartofi noi
- 1/2 l ulei
- 50 g unt
- 100 ml vin alb sec
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 vârf de cuţit subţire de rozmarin uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se presară cu sare şi piper. Intr-o tigaie se pun două linguri de ulei la încins şi untul.
Apoi se rumeneşte carnea pe toate părţile şi se transferă într-o tavă de cuptor, cu tot cu grăsimea din tigaie.
toarnă vinul, se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor 2 ore, stropindu-se din când în când cu sosul din tavă.
Intr-un tuci se pune ulei şi o crenguţă de rozmarin. Se lasă să se încingă şi să sfârâie rozmarinul, după care se scoate cu o paletă.
pun cartofii la prăjit. Se scot într-un castron şi se presară cu rozmarin.
Vitel cu cartofi noi
Pofta buna!
Rulouri de vinete cu ricotta si stafide
vinete, ricotta, seminte de pin, stafide, parmezan, oregano, ulei de masline, ceapa verde. Ingrediente: 2 vinete 200 g ricotta 1 lingura seminte de pin stafide 1 lingura parmezan ras 1/2 lingurita oregano uscat 1 lingura ulei de masline ceapa verde, stafide, seminte de pin […]
Imi place reteta asta