Vitel cu cartofi noi

Printeaza

Vitel cu cartofi noi din: rasol de manzat, cartofi noi, ulei, unt, vin alb, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Vitel cu cartofi noi

  • 1 bucată rasol de mânzat
  • 1 kg cartofi noi
  • 1/2 l ulei
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 vârf de cuţit subţire de rozmarin uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se presară cu sare şi piper. Intr-o tigaie se pun două linguri de ulei la încins şi untul. Apoi se rumeneşte carnea pe toate părţile şi se transferă într-o tavă de cuptor, cu tot cu grăsimea din tigaie.

Se toarnă vinul, se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor 2 ore, stropindu-se din când în când cu sosul din tavă.

Intr-un tuci se pune ulei şi o crenguţă de rozmarin. Se lasă să se încingă şi să sfârâie rozmarinul, după care se scoate cu o paletă. Se pun cartofii la prăjit. Se scot într-un castron şi se presară cu rozmarin.

 

Vitel cu cartofi noi

Vitel cu cartofi noi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.