Vitel cu cartofi noi
PrinteazaVitel cu cartofi noi din: rasol de manzat, cartofi noi, ulei, unt, vin alb, rozmarin, sare, piper.
- 1 bucată rasol de mânzat
- 1 kg cartofi noi
- 1/2 l ulei
- 50 g unt
- 100 ml vin alb sec
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 vârf de cuţit subţire de rozmarin uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se presară cu sare şi piper. Intr-o tigaie se pun două linguri de ulei la încins şi untul. Apoi se rumeneşte carnea pe toate părţile şi se transferă într-o tavă de cuptor, cu tot cu grăsimea din tigaie.
Se toarnă vinul, se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor 2 ore, stropindu-se din când în când cu sosul din tavă.
Intr-un tuci se pune ulei şi o crenguţă de rozmarin. Se lasă să se încingă şi să sfârâie rozmarinul, după care se scoate cu o paletă. Se pun cartofii la prăjit. Se scot într-un castron şi se presară cu rozmarin.
Vitel cu cartofi noi
Pofta buna!
Imi place reteta asta