Vitel cu fasole verde
PrinteazaVitel cu fasole verde din: carne de vitel, untdelemn, fasole, ceapa, faina, suc de rosii, patrunjel, marar, boia, sare.
- 400 g carne macră de viţel
- 4 linguri untdelemn
- 1 kg fasole verde sau fasole galbenă lată
- 1 ceapă mijlocie
- 20 g făină
- 250 ml suc de roşii sau 1 lingură pastă de tomate
- câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
- boia dulce
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Speli carnea şi o tai în felii subţiri. Cureţi fasolea, o speli şi rupi fiecare păstaie în 2-3 bucăţi.
In uleiul încins, înăbuşi ceapa şi boia după gust, apoi adaugi carnea şi puţină apă şi le înăbuşi acoperit, până se înmoaie.
Din când în când, mai torni câte puţină apă, ca să nu rămână fără lichid.
Când carnea s-a înmuiat, pui fasolea şi o acoperi cu apă fierbinte. Laşi să fiarbă timp de 10 minute.
Cu ajutorul telului în formă de pară, freci făina cu suc de roşii, până obţii o pastă subţire şi omogenă, pe care o torni treptat în vas şi continui fierberea la foc mic, timp de 10 minute.
La sfârşit, sărezi după gust şi presari verdeaţa fin tocată. Serveşti mâncarea alături de un bol cu smântână sau cu iaurt.
Vitel cu fasole verde
Pofta buna!
Foarte bun