Vitel in vin alb cu patrunjel
PrinteazaVitel in vin alb cu patrunjel din: ossobuchi (felii de pulpă de viţel cu tot cu os şi măduvă), ceapă, vin alb, suc de roşii, unt, ulei măsline, apa, sare, piper, faina, patrunjel, usturoi, coaja de lamaie.
- 4 ossobuchi (felii de pulpă de viţel cu tot cu os şi măduvă)
- 1 ceapă mică
- 1 pahar vin alb
- 300 g suc de roşii
- 50 g unt
- 5 linguri ulei măsline
- apă
- sare
- piper
- făină
Ingrediente gremolada:
- pătrunjel
- coaja unei lămâi mici
- 1 căţel de usturoi
Mod de preparare:
Punem într-o farfurie cca 100 gr faină. Luăm câte o bucată de ossobuco, îi crestăm marginea exterioară din loc în loc ca să nu strângă în timp ce fierbe, şi o tăvălim prin faină pe ambele părţi.
Călim o ceapă mică tocată fin în untul amestecat cu uleiul de măsline.
Când devine translucidă o scoatem pe o farfurie şi adăugăm ossobuchi în mixul de unt şi ulei.
Ii prăjim pe ambele părţi până se rumenesc, adăugăm un pahar cu vin alb, ceapă, sucul de roşii, sare, piper şi un pahar mic de apă.
Acoperim cratiţa şi lăsăm carnea să se pătrundă la foc mic pentru 90-95 de minute.
Din când în când zgâlţâim cratiţa ca să nu se prindă carnea şi mai adăugăm apă dacă este necesar.
Când carnea este pătrunsă complet şi se desprinde de pe os cu uşurinţă stingem focul
Pentru gremolada, tocăm mărunt o legătură de pătrunjel, un căţel de usturoi şi radem coaja unei lămâi mici.
Adăugăm gremolada în sos, amestecăm bine şi servim alături de mămăligă şi un pahar cu vin roşu.
Vitel in vin alb cu patrunjel
Pofta buna!